Ett Villa Adelöv i Vetlanda växer fram

Familjen Engström letade efter ett begagnat hus i Vetlanda men insåg att de fick en ny Smålandsvilla för samma peng. I september 2017 skrev de på papper för en Villa Adelöv och tidigt i april 2018 levererades huset till Himlabackarna i Vetlanda.

Enplanshus med vinkel

Efter att ha besökt Villa Fredriksdal i Vetlanda bestämde sig familjen för att bygga en Smålandsvilla. Valet föll slutligen på enplanshuset Villa Adelöv, eftersom familjen ville slippa trappor.

- Vi gillade den öppna och ljusa planlösningen i Villa Adelöv och tyckte att det med sina 166 kvm var perfekt i storlek för familjen, säger Anna. Dessutom tyckte vi om den härliga vinkeln.

Nyckelfärdigt hus

En Smålandsvilla byggs inomhus i torra varma lokaler utan påverkan av regn, vind och kyla. Det enda som sker utomhus är själva monteringen. När huset levereras är det redan grundmålat. Golv och innertak är på plats, all el är dragen, skåp, och vitvaror och sanitetsporslin sitter där de ska. På byggplatsen återstår montaget av volymerna på grunden.

 - Det är häftigt att se sitt hus komma färdigt på en lastbil och lyftas på plats, säger Göran och Anna instämmer. Det ska bli kul att börja bygga upp något helt nytt och det känns skönt att få ett nyckelfärdigt hus där allt är klart för att bara flytta in.

 


En snabb och enkel husresa

Göran berättar att allt har flutit på väldigt snabbt och smidigt och att samarbetet med SmålandsVillan har fungerat väldigt bra.

- Vi har känt ett stort stöd i vår säljare Wiveca Lüning. Hon har varit kanon och alltid hjälpt till och gett svar på alla frågor, säger han.

Vi frågade familjen vad det smidigaste med husresan har varit och Anna berättar.

- Det smidigaste har nog varit att det fanns ett begränsat antal tillval att välja på. Det gick väldigt snabbt och smärtfritt när alla val skulle göras. Dottern Matilda skrattar och flikar in, - Ja annars hade du aldrig kunnat välja mamma.

Fler nyheter

2018-12-18

Överlämning av Villa Näsby

I veckan fick familjen Bergvall nycklarna till sin fina Villa Näsby utanför Korsberga. Vi önskar dem en God Jul och Gott Nytt År i sitt nya fina hus.

2018-12-18

Överlämning av en Villa Emmaboda

Lagom till jul överlämnade vi en fin Villa Emmaboda till Simone och Oskar som byggt sitt hus i Övlandehult utanför Vetlanda. Vi önskar familjen en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År i sitt nya fina hus.

2018-07-05

Överlämning av Villa Växjö

I veckan fick Anders och Siv i Öckna nycklarna till sin Villa Växjö. Vi önskar dem stort lycka till med inflyttningen och en skön sommar i sitt nya huset.

2018-06-18

Överlämning av Villa Adelöv

I mitten av juni hade vi den stora äran att överlämna ett fint Villa Adelöv till Emmelie, Helmer och lille William i Vetlanda. Vi önskar familjen stort lycka till i sitt nya hus!

2018-05-16

Överlämning av Villa Adelöv

I veckan hade vi nöjet att få överlämna ännu ett Villa Adelöv. Huset fick 0-fel vid slutbesiktningen. De lyckliga ägarna är familjen Engström. Vi önskar dem stort lycka till i sitt nya hem!

2018-05-07

Husmontage av en Villa Näsby

I förra veckan levererades Arnes och Ing-Maries Villa Näsby till Eksjö. Vi önskar dem stort lycka till med sitt nya fritidshus.

2018-02-27

Vetlandas första Villa Adelöv är på plats

I förra veckan levererades Vetlandas första Villa Adelöv till Himlabackarna.

2018-02-08

Familjen Salovic fick två underbara leveranser på en och samma vecka

I förra veckan levererades familjen Salovics Villa Nybro till Himlabackarna i Vetlanda. Familjen består av Alen, Anisa, sonen Emil 3 år och deras nyfödda lilla dotter Elina som föddes bara några dagar innan husleveransen. Vilken lycka med två fina leveranser under samma vecka!

2017-06-15

Husmontage i Vetlanda

I strålande solsken monterades idag ett Villa Fredriksdal på Molnvägen i Vetlanda. Snart kan familjen flytta in.

2017-01-30

Villavisning i Bäckseda

Välkommen på visning av vårt fina visningshus Villa Huskvarna i Bäckseda, Vetlanda! Öppet tisdagen den 7 februari och torsdagen den 23 februari klockan 16:30-17:30.

2017-01-11

Överlämning av Villa Näsby

Vårt första Villa Näsby i länet är nu överlämnat.

2016-12-08

Överlämning av Villa Växjö

Vi tackar familjen för förtroendet.

2016-12-07

Husmontage av Villa Näsby

I veckan levererades och monterades vårt första Villa Näsby till Jönköpingslän. Det nya huset restes i Ölmstad.

2016-12-07

Sjönära tomter i Hästerum

Nu erbjuder vi två fina sjönära tomter på en vacker höjd med utsikt över Hästsjön.

2016-11-25

Nytt visningshus i Vetlanda

På Molnvägen 12 i Vetlanda har vi nu byggt klart vårt visningshus Villa Fredriksdal.

2016-11-11

Naturnära tomter på Himlabackarna

Bygg din Smålandsvilla på Himlabackarna!