Gröna tillval

Vi har valt att bygga energieffektivt redan från början. Men med energisnåla vitvaror, passivfönster och solceller på taket kan du sänka dina driftskostnader rejält. Här hittar du alla våra gröna tillval, som är bra för både dig och miljön.

Uppvärmning

Med välisolerade väggar, golv och tak sänks energiförbrukningen rejält. Vi erbjuder extra isolering i väggarna, en rejäl isolergrund och ett välisolerat vindsbjälklag som standard.

Huset värms upp via vattenburen värme som ger ett behagligt inomhusklimat. Ventilationssystemet är integrerat med en effektiv värmepump. Med detta system byts luften ut 12 gånger per dygn, vilket ger ett behagligt och sunt klimat.

Värmepumpen NIBE F730 tar även vara på värmen i rumsluften istället för att ventilera bort den (värmeväxling). Värmen går tillbaka i systemet och används till uppvärmning av tappvarmvatten och värmesystem.

Gröna tillval

Vi har samlat alla våra miljövänliga lösningar i ett grönt tillvalspaket. I det ingår passivfönster från Elitfönster, svanenmärkta köksluckor, vitvaror nivå II, täljstenskamin från Contura och ett solcellspaket inklusive växelriktare från NIBE.

Väljer du detta tillvalspaket sänker du din energiförbrukning rejält tack vare effektiva fönster, snåla vitvaror och varm brasa. Du sparar även pengar på din energiproduktion och eventuella elförsäljning från solcellerna. Läs gärna mer om respektive tillval nedan.

Solceller

Vill du ta tillvara på naturens resurser och sänka dina driftskostnader? Då ska du investera i solceller på taket. Med solcellernas hjälp kan du producera din egen el och sälja överskottet till ett elbolag.

Kök

I köket kan du göra många medvetna val. Vi erbjuder svanenmärkta köksluckor och energisnåla vitvaror som tillval. Fläkt, ugn, induktionshäll, kylskåp och mikrovågsugn går att få mer miljövänliga till exempel. Läs gärna mer om våra ”gröna” vitvaror här.

Fönster

Med aluminiumfönster får du ett underhållsfritt fönster och dessutom blir det ett mer energieffektivt boende. Du kan välja aluminiumfönster med u-värde 0,8 eller 1,0 som tillval hos oss.

 


Braskamin

Som tillval kan du välja att köpa en braskamin. Det minskar uppvärmningskostnaderna men höjer mysfaktorn. Välj mellan flera modeller från Contura, de har varianter i grått, svart, vitt eller täljsten till exempel. Alla braskaminer levereras med sockelplåt och glasskiva.

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Våra mest populära husmodeller just nu

1,5-planshus

Villa Kalmar

  • 95 m2 ( 156 m2)
  • 3 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Kalmar

1,5-planshus

Villa Nybro

  • 119 m2 ( 195 m2)
  • 4 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Nybro