Klick, livet blev precis lite enklare

Home Boost är tillvalstjänsten som låter dig styra din Smålandsvilla på en rad olika sätt. Från en och samma app kan du kontrollera eluttag, belysning, vatten och ventilation. Underlätta din vardag med ett knapptryck – var du än befinner dig!  

Hela hemmet i fickan

Med Home Boost kan du skräddarsy ditt hem efter dina behov och rutiner. Genom att sammankoppla appen med utvalda produkter i huset kan du styra ditt hem via skärmen på din telefon. Appen finns att ladda ner till både iPhone och Android och fungerar lika väl på mobil som surfplatta och dator. 

Ladda hem i App Store

Ladda hem i Google Play

Fem tänkvärda tips

1. Utforska

Hur hittar du den perfekta lösningen för just dig? Börja med att utforska funktionerna som finns att tillgå i ditt uppkopplade hem. Snart faller bitarna på plats och du vet precis hur du vill bygga ihop ditt scenario. 

2. Från rum till rum

Det finns mycket du kan göra och många funktioner att använda – men försök att begränsa dig till ett rum i taget. När du upptäckt hur de olika enheterna kan samverka i exempelvis vardagsrummet blir det så mycket enklare att gå vidare med resten av huset. 

3. Spara miljö

Genom att koppla upp ditt hus med Home Boost får du ett framtidssäkrat och miljöpositivt hem. En av de stora fördelarna är att du kan se hur du producerar, förbrukar och sparar på naturens resurser direkt i appen. 

4. Rutiner för de små

För barn i alla åldrar är det viktigt med rutiner. Med Home Boost kan du exempelvis överblicka tiden som tillbringas framför datorn. Har de svårt att gå upp på morgonen kan du ställa in ett scenario med dimmereffekt som går igång ett visst klockslag. 

5. Håll dig uppdaterad

Utvecklingen går fort framåt och nya, smarta produkter tillkommer ofta på marknaden. Genom att hålla utkik efter Z-wave-produkter kan du uppdatera din smålandsvilla med nya enheter och funktioner nästan hela tiden.

Förprogrammerade scenarion

Med Home Boost-appen kan du skapa scenarion anpassade utifrån dina rutiner. Fyra scenarion är redan förprogrammerade för ditt hem. De kan aktiveras via appen, via scenarioknappen eller genom att schemalägga automatisk aktivering.

Borta

När du ska gå till jobbet på morgonen är det dags att aktivera scenariot Borta. Husets lampor och styrda eluttag stängs av och värmepumpen sparar energi. Läckagevakten i köket samt ljusstyrningen fortsätter att vara aktiv. Efter tre timmar slås allt kopplat inkommande vatten av. 

Natt

Scenariot Natt släcker alla lampor. Uppkopplade eluttag stängs av och efter tre timmar slås det inkommande vattnet av. Läckagevakten fortsätter indikera på vattenläckor från de uppkopplade delarna. Även den förprogrammerade ljusstyrningen fortsätter att vara aktiv. 

Bortrest

När scenariot Borta har varit aktiverat i 24 timmar kommer det att övergå i scenariot Bortrest. Värmepumpen vet när värmen ska slås på och husets ljusstyrning fortsätter enligt vanliga rutiner. Du kan också skicka automatiska notiser till till exempel grannar för att informera om att ni är bortresta. 

Hemma

När du är tillbaka igen kan du slå över till scenariot Hemma för att få huset att vakna. Om det är mörkt ute kommer utvalda lampor att tändas. Husets vatten kommer att slås på igen och värmepumpen går från bortaläge till aktivt läge. 

Det här får du med Home Boost

Tack vare husets digitala kommunikation blir det smidigt att underhålla och uppdatera systemets funktioner. Allt eftersom nya tjänster och möjligheter blir tillgängliga för Home Boost kommer du kunna ta del av dem i din Smålandsvilla via ditt abonnemangspaket.

Vad som ingår:

 • Appen där alla funktioner finns samlade
 • Dörrsensor med magnetkontakt vid entré och groventré som känner av om dörrar är öppna
 • Belysningsdimmers på strömbrytare
 • Automatisk tändning av utebelysning
 • Styrda eluttag invändigt
 • De fyra förprogrammerade scenariona Hemma, Natt, Borta och Bortrest
 • Mätning och statistik kring förbrukning av el, värme, kallvatten och varmvatten
 • Styra värmepumpen via appen med hjälp av Nibes system Nibe Uplink
 • Ventilationsflöde som kan sättas i bortaläge, då ventilation stryps eller minskas
 • Läckagevakt med automatisk avstängning av inkommande vatten vid läckage
 • Möjlighet att beställa tjänster och varor via FM Techologys webbshop
 • Ett komplett brandlarm med röksensorer
 • Möjlighet att addera till ytterligare uppkopplade produkter, exempelvis garageport (för en extra abonnemangskostnad)

Under utveckling

 • GPS-styrd funktionalitet
 • Röststyrning
 • Underhållstjänster
 • Möjligheten att beställa fler tjänster och varor i appen

FAQ - Vanliga frågor om Home Boost

 • Husets Gateway blir kärnan i ditt uppkopplade hem. Den installeras i ett mediaskåp och kommer sedan att kommunicera trådlöst med hemmets funktioner.
 • Bakom strömbrytare installeras dimmerpuckar för att reglera ljuset
 • Bakom vägguttag installeras så kallade reläpuckar, som kommunicerar trådlöst med husets Gateway. Reläpuckarna gör det möjligt för dig att kontrollera uttag via appen.
 • Vattenskåpet utrustas med en kallvattenmätare, läckagevakt och magnetventil som kommunicerar via en kommunikationsenhet i vattenskåpet till Gateway.
 • I elcentralen installeras två stycken elmätare som också kommunicerar trådlöst med Gateway.
 • Värmepump, solcellsanläggning och ventilationssystemet kommunicerar via en så kallad ”backend integration” – där anläggningen är uppkopplad via en annan server, som i exempelvis Nibes fall. Alla funktioner i Nibe Uplink följer då med in i Home Boost.

Systemet är hårdvaruoberoende. Det gör att vi alltid kan välja de mest lämpade komponenterna till våra uppkopplade hus.

När huset överlämnas kommer 4 stycken scenarion att finnas förprogrammerade. Men du som husägare kan skapa oändligt många scenarion på egen hand. 

 • Installatören sätter in dimmerpuckar och reläpuckar bakom de dosor som har markerats ut på elritningen. Även kommunikationsenheten i vattenskåpet kopplas in.
 • Husets Gateway förses med internet och öppnar upp ett användarkonto specifikt för ditt hus. Installatören trycker sedan på inkludera enheter.
 • Installatören lägger till Gateway genom att uppge det MAC ID som står på Gateway. Därefter sätts Gateway i så kallat ”lyssnaläge” och aktiverar samt namnger husets enheter.
 • Sedan öppnar installatören upp den husbilden som gäller för just ditt hus och placerar ut ikoner för de skapade enheterna.
 • Slutligen skapas fyra stycken scenarion: Hemma, Borta, Natt och Bortrest.

Systemet i sig är inte trådlöst, men har trådlös kommunikation till Gateway. Det betyder att alla funktioner kommer att fungera även om systemet skulle ligga nere. Det skiljer sig därför från en trådbunden lösning som slår ut alla funktioner om det lägger ner. Dessutom är det enklare att underhålla ett system som kommunicerar trådlöst och att byta ut eventuellt felande reläpuckar och dimmerpuckar.

Via Home Boost kan du få ut förbrukningsdata för el, värme, kallvatten och varmvatten. Du kan även se statistik för värmepumpens totala elförbrukning och kompressorns elförbrukning för varmvatten.

Hela systemet kan installeras i en Smålandsvilla på totalt 4 timmar. Av dem skulle en elektriker behöva 3 timmar och en VVS-ingenjör behöva 1 timme. 

Appen har svenska som språk, men den kommer att bli positionerad för var IP-adressen är registrerad. Det går även att ändra språket till engelska.

Så fort vi upptäcker ett problem, som exempelvis en felande sensor, kommer vår teknikpartner FM Technology att boka in tid för att byta ut sensorn. Men du kan även ringa deras support på 010–60 39 000 eller genom att skriva till info@fmtechnology.se. Absolut enklast är att göra en felanmälan direkt i appen. 

Komponenter som pratar med ett Z-waveprotokoll kan kopplas till Home Boost och inkluderas i appen. I administrationsverktyget för ditt hem kan du ansluta andra uppkopplade produkter som fungerar med Home Boost. Dessutom kan du enkelt lägga till en ny ikon för dina uppkopplade enheter i din planlösning i appen.

FM Technology är vår samarbetspartner som tillhandahåller denna teknik för att göra ditt hem framtidssäkrat. FM Technology, som är personuppgiftsansvariga, betraktar all sensordata som persondata och behandlar lagring och behandling enligt GDPR.

Systemet är kostnadsfritt under hela första året. Efter 12 månader är priset 99 kronor per månad. Home Boost ingår ej som standard i SmålandsVillan, men finns tillgängligt som tillval.

Att byta till en annan leverantör är inte möjligt med SmålandsVillan från Home Boost i dagsläget. Allt eftersom andra lösningar för uppkopplade hem blir tillräckligt stabila kommer dessa att kunna integreras med vårt system och då kontrolleras via appen. 

All hårdvara som installeras i en Smålandsvilla har ett öppet och standardiserat protokoll. Det är möjligt att flytta dessa styrningar till en annan produkt, men detta alternativ ger inte samma tekniska fördelar eller kostnadsfördelar som den förinstallerade lösningen. Genom att flytta styrningarna får man inte tillgång till effektiviseringen av värmesystemet eller möjligheten att utnyttja ytterligare tjänster som adderas till i framtiden.  

Den nya köparen registrerar ett nytt konto som den förra ägaren ger rättigheter till. Då blir det ett nytt, rent konto. Det går även att lämna över ett befintligt konto till den nya köparen, om exempelvis den tidigare ägaren har byggt ut eller skapat scenarion som köparen vill ta över. Men då måste detta göras via vår teknikpartner FM Technology.

Bläddra i vår broschyr

I vår broschyr kan du läsa mer om hur framtidens hem från SmålandsVillan fungerar. Ladda ner och bläddra i den digitalt – eller fråga din lokala säljare om ett fysiskt exemplar.

Ladda ner broschyren här

FM Technology

Genom ett användarvänligt gränssnitt för alla enheter har FM Technology möjliggjort framtidens hem från SmålandsVillan. Tack vare deras kunnande inom teknisk förvaltning och fastighetsautomation kan vi leverera ett system med hög kvalitet till ett bra pris.

Vi återkommer till dig med bekräftelse eller förslag på annan tidpunkt

Boka ett möte om ditt nya hus

När vill du helst träffas? *

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?