Vad är standard?

För att utrusta våra hus har vi valt inredning och material från ledande leverantörer. Vi har även tänkt på att alla standardval ska hålla länge samt vara enkla att anpassa till sin egen stil. Eftersom alla våra hus är arkitektritade kan vi dessutom erbjuda långsmala fönster för ett rikare ljusinsläpp och en takhöjd på 2,50 meter som standard.

Tak och panel

Våra hus är försedda med takpannor från Benders, och du kan antingen välja mellan röda eller svarta takpannor. Som standard är det över 2,50 meter till taket i en Smålandsvilla. Det ger en påtaglig skillnad i rumsupplevelsen jämfört med andra nybyggda hus som vanligtvis levereras med en takhöjd på 2,40 meter.

Panelen på våra hus är både grundoljad och grundmålad. Om panelen är liggande eller stående varierar mellan våra husmodeller, men i de allra flesta hus ingår SmålandsVillans egna och arkitektritade panelsättning.

Fönster och dörrar

I alla våra hus installeras vitmålade fönster från Elitfönster. Fönstren har en 3-glaskonstruktion med SuperEnergiglas, vilket reducerar värmeutstrålningen med 30 %. För ett spännande och rikt ljusinsläpp utrustas många av våra hus även med långsmala fönster, antingen på gavel eller bredvid en ytterdörr.

Ytterdörrarna i våra hus kommer från NorDan. Som standard erbjuder vi vitmålade dörrar med raka linjer till både huvudentré och groventré. Våra innerdörrar är vita släta innerdörrar från Jeld-Wen.

Golv

Du kan gå barfota utan att frysa i våra hus! Vi har nämligen lagt isolergrund i hela huset. Alla våra hus inreds med 3-stavs, 13 mm, ekgolv från Kährs. I badrum lägger vi våtrumsmatta.

Väggar

Vi bygger alla våra hus med effektväggar. De är välisolerade och 350 mm breda, vilket säkerställer ett behagligt och energisnålt inomhusklimat året runt. Invändigt kläs väggarna med hårdgips, därför är det också enkelt att sätta upp tv, tavlor och hyllor i alla våra hus.

Väggarnas tapeter väljer du fritt från Boråstapeters breda kollektion Borosan. I kollektionen finns allt från enfärgat och randigt till storblommigt och geometriskt.

Kök

Köket i en smålandsvilla kommer från Vedum. Vi har valt Svanenmärkta, stilrena luckor och lådfronter i klassiskt vitt, handtag i rostfritt stål och vita vitvaror från Bosch. Som standard kan du dessutom välja fritt bland våra laminatbänkskivor.

Extra avställningsyta, höga överskåp och fullutdragslådor ger dig gott om förvaring.

Badrum

Våra badrum är inredda med stilrent och vitt badrumsporslin från Ifö. Spegelskåp över handfatet är standard, likaså våtrumsgolv och våtrumsväggmattor från Tarkett. Välj fritt bland en rad olika färger och stilar. I våra badrum finns alltid dusch redo.

Förvaring

I våra sovrum finns garderober och linneskåp från Vedum. I groventrén har vi som standard förberett rummet som en tvättstuga. Här finns tvättbänk med trådbackar och städskåp. Väggarna är vitmålade och du väljer själv våtrumsmatta till golvet. 

Uppvärmning

Den effektiva värmepumpen NIBE F730 tar vara på värmen i rumsluften istället för att ventilera bort den (värmeväxling). Värmen går på så sätt tillbaka i systemet och används till uppvärmning av tappvarmvatten och värmesystem.

Enkelt att bygga hus med SmålandsVillan

När du bygger med oss kan du vara säker på att du får ett sunt, kvadratsmart och prisvärt hus. Vi är med dig genom hela processen när du bygger nytt hus och vi delar flitigt med oss av tips och råd här på webben.

Läs mer om att bygga hus med oss

Arbeta bort en del av kontantinsatsen

Eget arbete

Genom att måla, tapetsera, lägga golv och sätta lister själv kan du spara flera tusen kronor. Vi har tagit fram två sparsamma alternativ för dig som gärna sätter egen prägel på huset.

Läs mer om eget arbete

Tänk på det här innan du bestämmer dig

Köpa hus - Nytt eller begagnat?

Läs mer

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Våra mest populära husmodeller just nu

1,5-planshus

Villa Kalmar

  • 95 m2 ( 156 m2)
  • 3 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Kalmar

1,5-planshus

Villa Nybro

  • 119 m2 ( 195 m2)
  • 4 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Nybro