Skapa en lekfull och praktisk hall

Vantar, skor, jackor och galonbyxor. I hallen behöver man mycket förvaring. Men hallen är också det första rum man kliver in i och stilen här sätter stämningen för hela huset.

Många av de förslag som kommer in handlar just om förbättringar i hallen. Att hitta den där lösningen som är både praktisk och fin. Inbyggd förvaring, barngrind vid trappen och plats för barnvagn är några av era barnsmarta idéer.

Hallen i SmålandsVillans hus är ofta avlång. Sidofönster bredvid entrédörren släpper in mycket ljus och rummets raka linjer gör förvaring på väggarna lätt. Har ni ett hus med övervåning tillkommer dessutom en trappa och en yta under trappen som kan utnyttjas.

Youtube video preview

I mitt förslag har jag utgått från en hall som tillhör en av SmålandsVillans mest populära husmodeller, Villa Kalmar. I den här hallen föreslår jag en välkomnande och lekfull inredning. Direkt när man kommer in finns en vägg som är perfekt för att hänga av sig det vanligaste. Nycklar, väskor och skolryggsäckar till exempel. Sätt upp en låg sittande knopplist här, så kan även de minsta barnen hänga av sig när de kommer in. Och ställ gärna dit en pall så kan barnen sitta ned när skorna ska på. En färgglad spegel på väggen livar upp.

På väggen längre in i hallen föreslår jag att hänga ett flertal färgglada krokar i olika höjder. Placera även en platsbyggd bänk med förvaring och skohylla här. Under trappan är stora korgar med lock en smart förvaringslösning för mössor, vantar, reflexvästar och cykelhjälmar till exempel. Och ett elementskydd blir både fint och praktiskt då ovansidan av skyddet kan bli en hylla för prydnader. För att maximera förvaringen i hallen passar det att köpa vägghängda förvaringsskåp eller höga garderober till den yta som leder mot badrummet.

Fler inredningslösningar för hallen kan ni hitta på vår Pinterest.

/Erica, inredare Barnsmarta Villan