Stövlar och bikini 5 minuter innan skolan?

Vi har tänkt lite på det där med morgonrutiner. Finns det några roliga sätt att göra barnen redo för dagen? Hur ska man göra när de helst av allt vill klä på sig sommarkläderna trots att det är minusgrader ute? Och finns det något knep för att få i dem frukost, för att sedan självmant gå och borsta tänderna?

Ni verkar också ha funderat en del på hur man gör vardagen smartare. För vi har fått in många roliga förslag som verkligen underlättar. Ni har tipsat om att bygga en rutschkana i trappan, så att barnen kan ta den snabba vägen ner till undervåningen. Eller att bygga in en utdragbar pall under badrumsskåpet så att barnen själva kan nå upp till handfatet när det är dags att tvätta händerna och borsta tänderna. Ett annat förslag vi fått är att installera en intercom på både övervåning och undervåning. Då är det bara att anropa barnen för att påminna dem om att frukosten är klar.

För att göra det lite roligare att ta på sig ytterkläderna innan man ska gå tipsar vi om detta klipp. De visar hur ditt barn själv kan ta på sig jackan på snabbast möjliga sätt. Att inreda med en egengjord dinosaurie-tandborstmugg tänker vi kanske lockar fler att borsta sina små gaddar. Och för er som behöver göra matsäck eller vill vara extra kreativa med maten hittade vi dessa vackra frukostfigurer.

Har ni fler tips på barnsmarta morgonrutiner? Dela dem gärna med oss!