En husfamilj för smala tomter med solchanser

Upptäck familjen Komstad! Tre gavelställda husmodeller från SmålandsVillan anpassade för smala och mindre tomter - men som ger dig som husbyggare chansen att maximera tomtens solchanser.

Tre gavelställda hus från SmålandsVillan

Familjen Komstad kännetecknas av att det är en gavelställd husfamilj som passar utmärkt på smala tomter. Husen kan med fördel även sättas på större tomter vilket då ger helt andra möjligheter för kunden att använda sin tomt på. Ett gavelställt hus kan underlätta när det gäller väderstrecken så man kan ta tillvara på solen längre tid på dygnet. Eftersom inte alla tomter naturligt har solen på fram eller baksida, så kan ett gavelställt hus ge solchanser både på sidan och baksidan. Detta ökar också möjligheterna att få bra utfall av solceller. Med dessa gavelställda hus får man både kök och vardagsrum mot baksidan av tomten vilket minskar insynen från gatan in i huset.

I de här tre husen har SmålandsVillan optimerat de sociala ytorna samtidigt som alla husets kvadratmetrar utnyttjas yteffektivt och får in både en modern känsla och funktionalitet. Samvaron på entréplan sträcker sig lätt mellan inne och ute då det finns väldigt bra möjligheter att bygga fantastiska uteplatser runt huset.

Villa Komstad, Villa Hjälmseryd och Villa Nydala har alla samma entrévåning men skiljer sig åt på övervåningen. Där har du som kund chanserna att sätta din egen prägel på ditt hus och beroende på vilken husmodell du väljer får du olika förutsättningar att utnyttja övervåningen och skapa en planlösning för dig och din familj. 

Ljusinsläpp och mycket förvaring präglar undervåningen

Husen i familjen Komstad har en sak gemensamt som är unikt jämfört med övriga husmodeller från SmålandsVillan, den indragna entrén som ger ett bra väderskydd när det blåser, regnar och snöar. Att inte behöva ha snön ända intill dörren eller regnet piskandes i ansiktet så fort du sticker näsan utanför dörren är väldigt skönt och ingår som standard utan behov att bygga till ett tak ovanför entrén.

I hallen möts du av en härlig genomsikt genom hela huset och ut på baksidan. Precis innanför dörren finns det plats för många krokar och avhägningsytor men där finns även en klädkammare för familjens alla ytterkläder, skor eller för annan förvaring. Med klädkammare, garderober i sovrummet och en walk-in-closet har du många möjligheter till förvaring i dessa husmodeller redan på undervåningen. 

Huset är utrustat med ett rejält vinkelkök som ger bra praktisk bänkyta och en ombonad känsla med stor öppenhet mot matplatsen och vardagsrummet. Ljuset flödar in från fönster och altandörr men det kommer även mycket ljus ifrån vardagsrummet. Klädvårdens praktiska placering i direkt anslutning till köket ger flera fördelar i vardagslivet.

Sovrummet är enskilt placerat vid hallen och har både garderober och en walk-in-closet. Sovrummet är väldigt ljust med fönster i två väderstreck.

Badrummet är precis lagom stort för att få plats med kommod, wc-stol och dusch, inga extra onödiga kvadratmeter i mitten som inte kan utnyttjas. För de som behöver plats för skötbord finns det en alldeles utmärkt yta bredvid duschen. Badrummet är väloptimerat, funktionellt och blir på sikt en alldeles perfekt extra toalett när du har inrett övervåningen. 

1,5-planshus

Villa Komstad

  • 88 m2 (151 m2)
  • 2 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Komstad

2-planshus

Villa Nydala

  • 88 m2 (183 m2)
  • 2 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Nydala

Förhöjt väggliv

Villa Hjälmseryd

  • 88 m2 (157 m2)
  • 2 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Hjälmseryd

Vi återkommer till dig med bekräftelse eller förslag på annan tidpunkt

Boka kostnadsfri husrådgivning här

När vill du helst träffas? *

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.