Villa Komstad

Villa Komstad är huset som passar perfekt på smala tomter. Med entrén på gaveln öppnar hela huset upp sig med en härlig genomsikt och öppenhet från framsidan till baksidan.

Villa Komstad – praktiskt taget byggt av våra kunder

SmålandsVillans nya husmodell är ett rymligt, gavelställt 1,5-planshus med härliga ytor för socialt umgänge.

Svaret på kundernas önskemål (och tomternas utformning)

Villa Komstad är SmålandsVillans nykomling i sortimentet för 2019. Det moderna 1,5-planshuset är gavelställt, vilket innebär att huvudentrén ligger på ena gavelsidan ut mot vägen.
- Ett gavelställt hus är efterfrågat bland våra kunder, säger Malin Odeén, produktchef för SmålandsVillan. Och husmodellen tar samtidigt hänsyn till hur det ser ut på marknaden idag, där tomterna ofta är lite mindre.

Husmodellen tar hänsyn till hur det ser ut på marknaden idag, där tomterna ofta är lite mindre.

Invändigt är Villa Komstad på många sätt resultatet av de synpunkter som har kommit in från alla kunder genom åren – samt genom tävlingen ”Barnsmarta villan” som utlystes under 2017, med syfte att hitta smarta inredningslösningar för barnfamiljer.
- Det är ingen överdrift att säga att Villa Komstad i princip är byggd av kunderna, säger Malin. Det vi på SmålandsVillan har gjort är att förvalta och omsätta önskemålen till verklighet genom att titta på alla tekniska detaljer.

Ljus, rymd och smart förvaring

De stora sociala ytorna känns redan när man kommer in i husets entré, som har genomsikt till husets baksida.
- Här har vi tänkt ljus, rymd och förvaring, förklarar Malin. Självklart finns det plats för att hänga upp sina kläder, men eftersom kläder kan ge ett rörigt intryck har vi också satt in en klädkammare där man enkelt kan hänga undan det som man inte vill ha framme.

Med en klädkammare där man enkelt kan hänga undan det som man inte vill ha framme.

Entrén övergår naturligt till vardagsrummet som ligger i ett öppet samband med köket, vilket ger en härlig öppen planlösning med gott om plats för familj och vänner. Från köket och vardagsrummet finns utgångar till trädgården, och precis som i många av SmålandsVillans andra husmodeller finns möjlighet att bygga en stor uteplats i vinkel runt huset.
- Det som är lite nytt i Villa Komstad (och jag säger lite nytt, för vi erbjuder även detta i Villa Lekeryd), är att trappan är centralt placerad i anslutning till matrummet istället för i entrén. Det är på många sätt en mer naturlig placering av trappan, samtidigt som det ger plats för mer klädförvaring i entrén, säger Malin.

Mindre matkasse-släpande – och en Walk in-closet!

Köket är placerat i vinkel vilket ger gott om avställningsytor, förvaring och plats för ett rejält matbord. I direkt anslutning till köket finns klädvården och groventrén.
- Vi har sett att groventrén på många sätt är en central punkt i huset för barnfamiljer, säger Malin. Man föredrar att gå in den vägen med smutsiga kläder eller matkassar, och då blir det också naturligt med en sådan här planlösning, där groventrén ligger nära både kök och trädgård.

Villa Komstad är alltså full av smarta, diskreta lösningar som egentligen inte sticker ut, men som gör vardagen enklare och härligare. Men Malin avslöjar att husmodellen har en bonus, som ger lite extra guldkant på tillvaron:
- Walk in-closet i föräldrasovrummet känns lite extra lyxigt, säger hon och ler. 

Önskelistan som blev Villa Komstad

  • Ett gavelställt hus som passar in på lite mindre tomter.
  • Välplanerad rymlig hall med egen klädkammare.
  • Centralt placerad trappa i vardagsrummet.
  • Vinkelkök med plats för mycket förvaring och stora avställningsytor.
  • Ett kök som är placerat i direkt anslutning till groventrén så man lätt kan ta sig in med matkassar.
  • Stora öppna ytor där familj och vänner kan umgås.

Husvisning i Villa Komstad

Välkommen på digital husvisning i Villa Komstad. Det fungerar i både datorn och mobilen - men tar du på dig VR-glasögonen så får du bästa upplevelsen. Välkommen in!

Se huset i VR

Vill du veta allt om Villa Komstad?

Läs mer om alla fördelar med Villa Komstad och SmålandsVillan. Här hittar du bland annat planlösningar, mer om vår standard och tillval och energiförbrukning.

Läs mer om Villa Komstad

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.