Villa Lekeryd

I Villa Lekeryd välkomnas du av en stor entré med gott om plats för både kläder, barnvagn och varma vantar. Den stora hallen skapas av att trappan är centralt placerad i vardagsrummet, vilket också ger dig andra planlösningsmöjligheter den dagen du väljer att inreda övervåningen.

Villa Lekeryd välkomnar dig med en rymlig entré in i huset

Villa Lekeryd är namnet på SmålandsVillans senaste husmodell där vi bygger vidare på Villa Nybro, en av våra absolut mest populära husmodeller. Här sätter vi barnfamiljens behov i fokus med en helt ny planlösning på entrévåningen.

Villa Nybro har under många år varit en av SmålandsVillans storsäljare, ett vinkelhus med upp till tre sovrum på entrévåningen har varit ett ypperligt val för barnfamiljer. Under åren har dock önskemål om en annan placering av trappan kommit upp, inte minst för att skapa en större hall med plats för både kläder, barnvagn, varma vantar och tonvis med skor. Utifrån dessa önskemål har vi därför skapat en helt ny husmodell, Villa Lekeryd, där planlösningen från Villa Nybro utvecklas och förädlas i ny form. Villa Nybro finns kvar i vårt sortiment och våra kunder får helt enkelt möjligheten att välja den planlösning som passar deras familj bäst.

I Villa Lekeryd välkomnas du av en stor och ljus entré med mycket yta både på golv och väggar. Innanför entrén öppnar vardagsrum och matplats upp sig med 48 m2 av entrévåningens 119 m2. I vardagsrummet finns gott om plats för matgrupp och soffa, trappan är placerad här och du har möjlighet att välja till ett sovrum i vinkeldelen. Sovrummen som ingår utgångsstandard ligger i direkt anslutning till varandra, vilket gör att Villa Lekeryd är huset där barnen är nära när de är små och kan få egen våning när de blivit större. Med inredd övervåning har du nämligen hela 195 m2 att skapa ett härligt boende på. På den ytan kan du få upp till 10 rum och kök vilket gör Villa Lekeryd till ett hus med stor potential att anpassa boendet i takt med att familjen växer och barnen blir äldre.

Fokus på yta och valmöjlighet

Hallen i Villa Lekeryd ger en rymlig och välkomnande entré in i huset, där vi har valt att fokusera på yta och valmöjligheter för våra kunder.
– Det finns många önskemål om vad man vill ha i sin hall och det förändras under åren när barnen växer. Därför har vi valt att lämna mycket yta i entrén så våra kunder själva kan göra den lösningen som passar dem. Det viktiga var att placerat radiatorn så att den inte är i vägen när man vill inreda, säger Malin Odeén, produktchef på SmålandsVillan som har tagit fram den nya husmodellen.

Radiatorn i entrén är också en fördel med Villa Lekeryd och en nyhet för SmålandsVillan. Den platta radiotorn som sitter på väggen direkt innanför dörren är lösningen på många av barnfamiljens problem med att kunna hänga upp blöta kläder under vintermånaderna.
– Ett önskemål hos många barnfamiljer är att kunna torka de blöta ytterkläderna utan att behöva hänga dem bland den rena tvätten i klädvården. Dessutom kom det in en idé om handdukstork i hallen i vår tävling Barnsmarta Villan och den blev väldigt populär. Därför valde vi att testa en platt radiator med hängare så man kan torka vantarna och hänga upp overallen i hallen. Förhoppningsvis blir den omtyckt så vi kan se över möjligheten att införa den på fler husmodeller, säger Malin Odeén.

Öppet mellan kök och vardagsrum

I övrigt känns mycket igen i Villa Lekeryd från Villa Nybro, inte minst den stora vinkeldelen som också skapar möjligheten till en skyddad uteplats vid utgången till trädgården. Även i Villa Lekeryd är det öppet mellan kök och vardagsrum, vi ger dig helt enkelt ett välplanerat hus med gott om utrymme för hela familjen.
– Det är roligt att kunna ta tillvara på kundernas reflektioner, allmänhetens önskemål och kombinera det med en populär husmodell som Villa Nybro och på så sätt få fram en ny lösning. Man behöver inte alltid uppfinna allt från början utan kan förfina och utveckla det man har avslutar Malin.

Skapa din Villa Lekeryd i Husbyggaren

Med Husbyggaren gör vi det också enklare för dig att ta steget och börja bygga ditt nya hus. Nu kan du skapa din Villa Lekeryd och se priset på olika tillval.

Starta Husbyggaren här

Husvisning i Villa Lekeryd

Välkommen på digital husvisning i Villa Lekeryd. Det fungerar i både datorn och mobilen - men tar du på dig VR-glasögonen så får du bästa upplevelsen. Välkommen in!

Se huset i VR

Vill du veta allt om Villa Lekeryd?

Läs mer om alla fördelar med Villa Lekeryd och SmålandsVillan. Här hittar du bland annat planlösningar, mer om vår standard och tillval och energiförbrukning.

Läs mer om Villa Lekeryd

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog