Bygga nytt hus

Med småländsk envishet ser vi till att varje kvadratmeter utnyttjas, att alla detaljer är genomtänkta och att materialet vi arbetar med håller i år framöver. Att erbjuda arkitektritade hus med hög kvalitet till ett överkomligt pris är nämligen vår hjärtesak.

Vårt mål som hustillverkare är att man ska få så mycket som möjligt för pengarna när man bygger nytt hus. Därför tänker vi på allt från konstruktion, produktion, och montering, till familjevänliga planlösningar och energisnåla vitvaror.

Vi erbjuder 1-planshus, 1,5-planshus, 1,5-planshus med förhöjt väggliv och 2-planshus. Totalt kan du välja bland 19 olika husmodeller. Bredden på våra modeller gör att det finns något för den lilla familjen, för den stora familjen, för dig som är själv, för er som är två och för er som planerar att bli fler.

Mycket hus för pengarna

För att kunna tänka smart in i minsta detalj har vi anställt en egen arkitekt. Vilket gör att varje hus är omsorgsfullt arkitektritat för att fylla sin plats och erbjuda optimal funktion på varje kvadratmeter.

Vi har också bestämt oss för att hålla en bra utgångsstandard. Istället för att erbjuda en uppsjö tillval har vi redan från början valt kvalitet från ledande leverantörer för att utrusta alla hus. Dels blir det enklare för dig att överblicka vad som ingår, dels blir det lättare för oss att tillverka husen. Och det gör att vi kan hålla förmånliga priser utan att ge avkall på kvaliteten.

 • 100 anledningar

  Fördelarna med att bo i en Smålandsvilla är många. För att göra det enklare för dig har vi här samlat de bästa anledningarna.

 • Varför bygga ny villa?

  I en nybyggd Smålandsvilla bor du ofta till lägre månadskostnad än i lägenhet. Oavsett husmodell så får du ett modernt boende. 

 • Grunden till din Smålandsvilla

  SmålandsVillan rekommenderar typgodkänd Isolergrund som föreskriven standard till alla husmodeller. Läs varför här.

 • Så byggs ditt hus

  I våra fabriker byggs husen under tak, i varma och torra lokaler. Därför garanteras du ett friskt hus i en levande miljö.

 • Så monteras våra villor

  På byggplats är det någon av våra erfarna byggledare som samordnar och håller i alla kontakter med entreprenörerna.

 • Vägen till eget hus

  SmålandsVillan hjälper dig från början till slut när du ska bygga ditt nya hus. Läs om alla steg från första kontakt till inflyttning.

 • Eget arbete

  Om du vill kan du måla, tapetsera och lägga golvet själv. På så vis kan du också arbeta bort en del av kontantinsatsen.