Beställ katalog

Förhöjt väggliv

Villa Hjälmseryd

Allt om detta hus

Pris

Pris från

1 964 000 kr

Pris inflyttningsklart från

2 004 000 kr

  • Bygghöjd 4,5 m
  • Byggarea 102 m2
  • Boarea 88 m2 — Med inredd övervåning 157 m2
Se alla planlösningar
Bygg online

Är du på villavägar?

Skapa din Villa Hjälmseryd direkt i Husbyggaren

Bygg online nu

Inbjudande villa med förhöjt väggliv

I vackra Villa Hjälmseryd huserar du i början på en ljus och välkomnande entrévåning med härliga sällskapsytor och ett smått perfekt sovrum – med mera. När du sedan inreder övervåningen kan du skryta med hela sju rum och kök, eller vad som nu passar er.

Att Villa Hjälmseryd har något alldeles extra märks redan vid första intrycket. Den inbjudande, indragna entrén på gaveln är inte bara trevlig för ögat utan ger också skydd från väder och vind. När du sedan öppnar dörren möts du av ljuset, du ser rakt igenom huset, wow! På ena sidan väntar ett smått perfekt sovrum med – trumvirvel – en egen walk-in-closet. På den andra, väntar en rymlig klädkammare på att förebygga kaos i hallen. Vi gör ett snabbt stopp för att spana in husets fina badrum, sedan är det raka spåret in i härligheten: en helt utsökt kombination av kök och vardagsrum med utgång till altan och/eller trädgård från två håll.

På tal om utgång, eller kanske ingång, finns en egen sådan även i det praktiska klädvårdsrummet som du på insidan når smidigt från köket. Inte illa så långt, eller hur? Vänta då bara på vad som väntar en trappa upp. Här har du fria händer att förverkliga resten av dina husdrömmar. Villa Hjälmseryd är ett hus med förhöjt väggliv, vilket innebär en briljant kombination av mysigt snedtak och gott om funktionell golvyta. Till exempel kan du skaffa dig ytterligare tre sovrum, badrum, kontor och ett allrum. Men det får dina drömmar bestämma.

Planlösningar

Planlösning 1 av 2

Standard: Välplanerad villa med entré från gavelsidan

Villa Hjälmseryd har en modern utformning som passar bra på smalare tomter. Köket är placerat i husets bortre del med altandörr ut till trädgården. Här får du lugn och ro när maten är klar.

Planlösning 2 av 2

Övervåningsförslag: Vackra snedtak – utan att förlora boyta

Det förhöjda vägglivet är inte bara praktiskt, det ger huset det lilla extra en trappa upp. Här finns yta för fler sovrum, allrum eller kontor. Bara du sätter gränserna.

Gillar du denna planlösning?

Den går att få i flera av våra andra husmodeller!

Fler planlösningar

1 av 2

Standard: Välplanerad villa med entré från gavelsidan

2 av 2

Övervåningsförslag: Vackra snedtak – utan att förlora boyta

Visningar

Vårt trygghetspaket

Tryggt husköp med SmålandsVillan

Oavsett vad som händer utanför dörren kan vi lova dig en trygg resa hela vägen till ditt nya hem. Här berättar vi varför.

Läs mer

Energianvändning

Ort Förbrukning med oinredd övervåning med fönster i produktgrupp 1,0 Uppskattad total energiförbrukning* Energiklass
Malmö 3 600 kWh 6 200 kWh C
Stockholm 4 200 kWh 6 800 kWh C
Umeå 5 500 kWh 8 200 kWh C
Luleå 6 800 kWh 9 500 kWh D
Ort Förbrukning med inredd övervåning med fönster i produktgrupp 1,0 Uppskattad total energiförbrukning* Energiklass
Malmö 4 800 kWh 9 600 kWh B
Stockholm 5 700 kWh 10 500 kWh B
Umeå 7 700 kWh 12 400 kWh C
Luleå 9 600 kWh 14 300 kWh C

Hushållsel kan uppskattas till mellan 4000-6000 kWh/år beroende på storlek av hus, antal personer i familjen och levnadsvanor.

I Villa Hjälmseryd får du det bästa av det mesta under ett och samma tak!

Frågor och svar

Du är alltid välkommen att vända dig till någon av våra säljare så hjälper vi er och det är kostnadsfritt att boka ett förutsättningslöst möte. Vill du fundera lite själv och bilda dig en uppfattning om hur du vill att ditt hus ska se ut kan du börja med att besöka våra villavisningar runt om i landet. Att besöka villavisningar är väldigt bra då man får en uppfattning om helheten med rymd och ljus, det är inte bara ytan i kvadratmeter man ska tänka på, utan känslan. Du kan också testa att bygga ditt drömhus i Husbyggaren. Här kan du enkelt skapa ditt hus och se priset direkt online innan du får offert!

Hur lång tid det tar beror till stor del på tomten. Ska det sökas förhandsbesked? Behöver tomten avstyckas? Blir bygglovsbeslutet överklagat? Generellt sett brukar det ta cirka 14 månader från start till mål, förutsatt att allt flyter på som det ska.

Du kan ändra och påverka mycket i din Smålandsvilla. Konceptet med SmålandsVillan är att vi bygger våra volymer i fabrik, detta gör att vi är väldigt effektiva och är prisvärda, men det innebär också att vi inte kan göra ändringar som till exempel flytta eller ta bort fönster eller göra ett rum större. Däremot kan du nästan ändra på all fast inredning och sätta din egen prägel med hjälp av våra olika tillval.

Det finns ett alternativ som vi kallar målningsförberett där du gör en del av arbetet invändigt själv och får ett avdrag på huspriset. Du kan välja att spackla, tapetsera, lägga golv och lister själv. Väljer du målningsförberett kan du även välja bort hela köket och sätta upp ett eget. I badrummet kan du välja bort kommod och duschvägg och köpa eget, men placeringen av dessa kommer vara utifrån vår planlösning.

Vi brukar räkna med 15 procent av huspriset men det kan skilja sig åt beroende på dina förutsättningar. I samarbete med Nordea erbjuder vi förmånliga lånealternativ för att säkra din finansiering och göra verklighet av din dröm. På www.nordea.se/smalandsvillan kan du läsa mer och göra en egen bokalkyl.

Det är många saker som påverkar vad ett husbygge kostar och priset varierar lite från kommun till kommun. Även här handlar det bland annat om tomtens förutsättningar och de tillval du väljer till ditt hus. Vissa kostnader finns alltid med vid ett husbygge, så som kontrollansvarig, bygglov, startbesked och el-anslutning. Ett tips är att testa Husbyggaren, där kan du enkelt bygga det hus du vill ha och se vad det kostar. För att ta reda på exakt vad ditt husbygge kostar så behöver en säljare hjälpa dig att ta fram en huskalkyl.

Det är bland annat på grund av att priserna varierar runt om i landet, men framförallt för att det ingår totalentreprenad, vilket innebär att du skriver ett kontrakt med oss och efter det tar vi hand om hela byggprocessen. Enkelt och tryggt och du kan luta dig tillbaka och fokusera på de roliga delarna. Visar vi priset direkt på webbsidan kan det lätt bli att du missar allt som faktiskt ingår i priset något som våra säljare gärna vill förklara för dig. Det är inte bara priset för grunden som ingår i den summan, utan även hel del markarbete och förberedelser för tomten där vi använder lokala entreprenörer.

Maria Hoffner Säljare, Smålandsvillan

Intresserad av att bygga hus?

Beställ katalog

Boka möte

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Standard & Tillval

Bra standard är standard

Istället för att erbjuda en uppsjö tillval har vi redan från början valt kvalitet från ledande leverantörer för att utrusta alla hus.

Läs mer

Garage och carport

Fint hus, men vart ska bilen stå?

Ta det lugnt, vi har tänkt på det också. Vi erbjuder både garage, carports och förråd så att du får plats med allt som inte går in i huset.

Upptäck våra sidobyggnader!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.