Beställ katalog

Välkommen hem till SmålandsVillan

Ända sedan starten 1997 har vi på SmålandsVillan använt vår småländska finurlighet till att kunna erbjuda dig mycket hus för pengarna – och en husresa utan krusiduller. Idag är vi dessutom en del av OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare. Här får du lära känna oss lite bättre.

Mycket hus för pengarna

Vi vill att alla ska kunna bo i eget hus. Vi jobbar efter ledorden: smarta lösningar, mycket hus för pengarna, åtkomligt för alla och livskvalitet. Med det menar vi att bo bra är en viktig del i livet, men långt ifrån allt. Vi vill skapa hem som ger utrymme att växa på alla sätt. Där du kan göra mer plats när familjen blir större och där du fortfarande har råd med resor, hobby och allt annat som sätter guldkant på just din tillvaro.

Barn och hund leker på golvet i nybyggt hus

Vi är stolta över vårt småländska arv

Smålands skogar är inte bara smått synonymt med bilden av Sverige. De är också hem för en stolt trähusbyggartradition som vi har skapat vår alldeles egna version av. För naturligtvis bygger vi i trä, vad annars? När vi tar fram våra hus står vår småländska finurlighet i fokus. Vår idé som hustillverkare är nämligen att erbjuda ett omsorgsfullt urval husmodeller med fastställda planlösningar. Vår arkitekt har med detta i åtanke ritat moderna hus med optimerade planlösningar, där du – om du väljer ett 1,5- eller 2-planshus – själv kan inreda övervåningen när behovet finns. Finurligt, inte sant?

Hus byggda på vårt finurliga vis

Även sättet vi bygger våra hus på är sannerligen finurligt. En Smålandsvilla byggs inomhus i fuktfri miljö och med rationella metoder. Torra och varma fabrikslokaler betyder att varken kyla eller regn kan åstadkomma skada eller försena bygget. Till och med kök, toaletter och el kommer på plats i fabriken. Och snabbt som tusan går det. Bara fyra till sex veckor efter att huset levererats till tomten står det klart för inflyttning. Här kan du läsa mer om hur en Smålandsvilla blir till.

Kvinna och man bygger hus online med hjälp av huskonfigurator

En husresa utan krusiduller

Det är en stor grej att bygga hus, men varför ska man krångla till det? Hos oss väntar en trygg husresa utan krusiduller. Du får möjlighet att bygga till fast pris, med alla garantier och försäkringar som du och ditt hus behöver, och med vår trygga totalentreprenad ingår en alldeles egen projektledare som ser till att allt går enligt plan och att ditt nya hem blir byggt enligt alla konstens regler. En bra start är att provbygga ditt hus online i vårt smarta verktyg Husbyggaren. Sedan tar vi dig i handen och går med dig hela vägen hem, var du än vill bo. Vi har kontor över hela Sverige, från Norrbotten till Skåne.

Vi gör allt för att du ska bli nöjd

För att veta att vi är på rätt väg mäter vi hela tiden våra prestationer enligt NKI (nöjd kund-index). Och vi vill veta allt: både vad vi gjort bra, och vad vi kan göra bättre. Vi lär oss av all input vi får, och det ger resultat. SmålandsVillans kunder har varit nöjdare än genomsnittet i branschen i flera års tid nu. Faktum är att vi, i Prognoscentrets mätning för 2023, har Sveriges allra nöjdaste huskunder. Ett fint bevis på att vårt sätt att jobba gör jobbet.

Med stora, starka OBOS i ryggen

SmålandsVillan är ett av varumärkena i OBOS-koncernen. Våra kompisar på Myresjöhus, som också bygger villor, är ett annat. Under namnet OBOS byggs små och stora projekt med allt från villor till radhus, parhus, kedjehus och flerbostadshus. Tillsammans är vi en av Nordens ledande bostadsutvecklare som byggt hus ända sedan 1927, vilket förstås innebär en svårslagen erfarenhet. Men vi har också stora fördelar i att vara en stor och stark aktör på marknaden, inte minst när det gäller din trygghet som husbyggare. Passa gärna på att bli OBOS-medlem, det ger dig både extra trygghet, förtur till bostäder och tomter, samt massor av fina förmåner.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Veronica Rosenberg Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.