Beställ katalog

Vårt samhällsengagemang: hem för små och stora drömmar

Allt börjar med en dröm – och vi på SmålandsVillan uppfyller inte bara husdrömmar. Tillsammans med våra vänner inom OBOS-koncernen skapar vi också hem för andra drömmar, genom olika initiativ som bidrar till att vårt samhälle blir en bättre plats att bo och leva på.

OBOS samhällsengagemang sträcker sig från det superlokala till ett rikstäckande perspektiv. Från hur vi bygger trygga och trivsamma bostadsområden med rum för social gemenskap till att stötta den lokala idrottsklubben på orten – och vidare till sponsra såväl elitidrott som svenskt kulturliv, samtidigt som vi deltar aktivt i debatten om bostadspolitik och stadsutveckling. Vi vill göra skillnad för kommande generationer, i det stora och i det lilla.

Hem för idrott

Idrottsrörelsen är en folkrörelse som betyder mycket för samhället, därför känns det naturligt för oss att vara med och bidra. Vi menar att en bra fritid ger en bättre framtid, och väljer att sponsra idrotter där alla kan känna sig hemma. Oavsett vem du är, och var du bor. Här är några exempel:

• Fotboll
Sedan 2018 har vårt engagemang inom fotboll varit starkt. Här sträcker sig vårt engagemang från fotbollsskolan Lira Blågult för de yngsta upp till OBOS Damallsvenskan, Superettan och Allsvenskan.

• Innebandy
Innebandy är Sveriges största inomhussport – vilket inte är så konstigt med tanke på hur roligt det är. Vi vill att fler barn och unga ska upptäcka innebandy och gick 2021 in som ny huvudsponsor till Svenska Innebandyförbundet.

• Handboll
Vi är också superstolta över vårt samarbete med Handbollsligan där vi huvudpartner. Svensk handboll är en riktigt folkkär sport, med över 140 000 utövare över hela landet. Det är också en härligt jämställd sport sett till utövare, det är ungefär lika många tjejer som killar som spelar handboll.

• På din hemmaplan
Men minst lika viktigt som de stora sammanhangen är vårt engagemang i mindre föreningar och klubbar runt om i landet. Simning, pingis, ridning, bandy, hockey, golf, alpint – och mer därtill. Det är här vi tillsammans lägger grunden till framtidens hem för idrott.

Hem för kultur

Självklart vill vi också stötta det svenska kulturlivet, och när vi väljer vad vi ska sponsra gör vi det på samma sätt som när vi sponsrar idrott: det ska vara initiativ där så många som möjligt kan känna sig hemma. Vårt senaste partnerskap handlar om musikens kraft. Här hjälper vi Tim Bergling Foundation att öppna musikstudios över hela Sverige. Stiftelsen, som skapades till minne av Avicii, har initierat Studios For A Better Day. Det är ett mycket ambitiöst projekt som löpande bygger och utrustar musikstudios med lika hög standard som Avicii önskade. Målet är att ge barn och unga möjlighet att utvecklas inom musiken för ett gott och hälsosamt liv. Viktiga värderingar som vi såklart

OBOS ger tillbaka

OBOS ger tillbaka är precis vad det heter. Ett sätt för oss att ge tillbaka till samhället genom att bidra till bra boendemiljöer och skapa trygga, meningsfulla, fritidsaktiviteter för barn och ungdomar. Här kan föreningar och andra organisationer ansöka om bidrag. Här är några lyckade exempel:

• Alla på Snö
Ett uppskattat event där fjärdeklassare runt om i landet får upptäcka glädjen med vintersport. Senast deltog drygt 29 000 barn i 58 kommuner runt om i landet.

• Framtidens innebandy
Innebandy är idag Sveriges största inomhussport, men redan i ung ålder slutar många spela. Framtidens innebandy handlar om att göra något åt detta: att genom skolbesök med bra instruktörer och prova på-tillfällen hos lokala klubbar skapa intresse för innebandy och rörelseglädje.

• Städa Sverige
Här får idrottsföreningar på orter där vi bygger bostäder chans att städa gator och torg för att dra in pengar till klubben och samtidigt få en förståelse för hur viktigt det är att vi inte skräpar ner i naturen.

• #viställerupp
Inom handbollens #viställerupp möts barn och ungdomar med olika bakgrund. Här ordnas såväl handbollsskolor som andra aktiviteter efter skoltid med målet att ge fler barn och ungdomar en meningsfull – och rörlig – fritid. Varje klubb väljer själv vilka aktiviteter de ordnar inom områdena hälsa, integration, inkludering och utbildning.

Allt för våra medlemmar

Att OBOS är en medlemsorganisation innebär att vi inte har några aktieägare som väntar på utdelning. Istället kan vi återinvestera vinsten i företaget och i olika samhällsbyggande initiativ, allt till nytta för våra medlemmar. Som OBOS-medlem får du förtur till alla nya hem vi bygger, inklusive SmålandsVillans tomter och flyttklara hus – och genom initiativ som OBOS Deläga hjälper vi våra medlemmar att ta steget in på bostadsmarknaden. OBOS-medlemmar får dessutom massor av fina förmåner för både nytta och nöje via våra samarbetspartners. Rabatt på fotbollsbiljetter är bara ett exempel... Idrottsrörelsen och OBOS har en sak gemensamt: det viktigaste för oss är våra medlemmar. Varför inte bli medlem, du med?

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Richard Wieselgren Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.