Beställ katalog

Enplanshus

Enplanshus från SmålandsVillan kännetecknas av en välplanerad planlösning, smarta lösningar och mycket hus för pengarna. Inget spring i trappor, men ändå rum för allt du bryr dig om. Hur låter det?

Ett 1-planshus är perfekt för dig som vill ha det riktigt bekvämt. Här bor du med god översikt över hela hemmet, med en planlösning där husets alla rum blir lättillgängliga för både yngre och äldre familjemedlemmar. I våra enplanshus finns både gemensamma sällskapsytor och rum för privatlivet, vilket gör att alla i familjen enkelt kan välja mellan umgänge och egentid.

SmålandsVillans enplanshus 

Behöver du gott om plats för släktmiddagar eller lagfesten? Ett enplanshus från SmålandsVillan bjuder på genomtänkt planlösning med fina sociala ytor både inomhus och utomhus.

Vill du socialisera lite extra skyddat utomhus? Då ska du kika på våra vinkelbyggda enplanshus. Dessa hus kan anpassas efter din tomt, vilket ger dig möjlighet att skapa en utomhusmiljö som kombinerar sol, skydd mot vind och insyn. Här suddar du också enkelt ut gränserna mellan ute och inne under sommarens grillkvällar. En annan fördel med hus i vinkel är att det bidrar med ett mer intressant utseende till husets exteriör.

Planlösning till enplanshus

En väl utformad planlösning skapar ett hem med en praktisk och funktionell layout, där utrymmena utnyttjas effektivt och det är lätt att röra sig mellan rummen. En smart planlösning ger också möjlighet till flexibilitet, så att rummen kan anpassas efter olika ändamål eller behov över tiden. När du ska välja planlösning för enplanshus är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som familjens storlek och livsstil, behov av arbetsutrymmen och förvaringsutrymmen, liksom önskemål kring gemensamma ytor som kök och vardagsrum.

Hur stort enplanshus behöver du?

SmålandsVillans kvadratsmarta 1-planshus finns i flera olika storlekar. Från behändiga Villa Näsby på 95 m² till den största husmodellen Villa Drömminge med en boarea på hela 193 m², fördelat på sju rum och kök.

Lev livet på ett plan
Stora fönsterpartier som standard i vardagsrum
Stor familj har fredagsmys med tacos

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Vanliga frågor om enplanshus:

Svar: Enplanshus är lättare att underhålla, trevliga att bo i och lämpliga för personer i alla åldrar. En annan stor fördel är att varje kvadratmeter utnyttjas i ett enplanshus, här finns till exempel ingen trappa som tar onödig plats. Dessutom har du smidig tillgång till uteplatser och trädgård, perfekt för sommarens alla grillkvällar.

Svar: Du är alltid välkommen att höra av dig till någon av våra säljare så hjälper vi er vidare. Att boka ett förutsättningslöst möte kostar inget alls. Vill du fundera lite själv är en bra början att besöka våra villavisningar runt om i landet. Att besöka ett visningshus är väldigt bra för att få en uppfattning om helheten, att uppleva rymden och ljuset – ja, själva känslan i en Smålandsvilla. Det säger mer än bara ytan i kvadratmeter. Du kan också testa att bygga ditt hus online i Husbyggaren. Här kan du enkelt skapa ditt drömhus och se priset direkt, innan du får offert.

Svar: Höjden på ett enplanshus kan variera beroende på olika faktorer såsom takhöjd, takform och hur tjocka golvbjälklag man använder. Vanligtvis kan man säga att ett enplanshus har en höjd på runt 3,5 meter från marken till taknocken. Det är viktigt att tänka på att det kan finnas lokala byggregler och bestämmelser som sätter begränsningar på höjden av huset.

Svar: Du kan påverka mycket i ditt enplanshus från SmålandsVillan. Till exempel har alla våra enplanshus alternativa planlösningar att välja mellan, vissa har hela fem olika. För att vi ska kunna erbjuda mycket hus för pengarna byggs våra hus smart och effektivt i vår husfabrik. Det gör att du inte kan göra egna ändringar i husets planlösning – till exempel flytta fönster eller göra ett rum större. Däremot kan du sätta gott om egen prägel på ditt hus med hjälp av våra olika tillval. Du kan också välja alternativet målningsförberett där du gör en del av arbetet invändigt själv och får ett avdrag på huspriset.

Svar: För att maximera utrymmet i ett enplanshus kan man använda smart förvaring, och tänka på möbleringen. Det kan också vara bra att välja ett hus med öppna sociala ytor och avskilda privata utrymmen för att få en känsla av rymd och funktionalitet.

Svar: Hur lång tid det tar beror till stor del på tomten. Ska det sökas förhandsbesked? Behöver tomten avstyckas? Hur snabbt går det att få bygglov? Generellt sett brukar det ta cirka 14 månader från start till mål, förutsatt att allt flyter på som det ska.

Hans Andréasson Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.