Bygga hus med SmålandsVillan är enkelt

När du väljer att bygga hus med SmålandsVillan kan du vara säker på att du får ett sunt, kvadratsmart och prisvärt hus. Vi är med dig genom hela processen när du ska bygga nytt hus och vi delar flitigt med oss av tips och råd här på webben. Våra husmodeller ger dig mycket hus för pengarna och ger dig utrymme att växa på alla sätt. I våra hus kan göra mer plats alltmer familjen växer och fortfarande ha råd med att sätta guldkant på din tillvaro. Att bygga hus med oss är enkelt, tryggt och smart.

Tryggt att bygga hus med SmålandsVillan

Att bygga hus är en av livets största affärer, och vi vill att den ska vara en glädjefylld händelse – inte något svårt och komplicerat som du behöver ligga sömnlös över. 

Läs om garantier och försäkringar

Varför bygga nytt?

Alla som funderar på att köpa hus kommer någon gång ställa sig frågan: Ska vi bygga nytt eller köpa begagnat? Vi har jämfört alternativen och lyfter fram de tre största fördelarna med en nybyggd Smålandsvilla.

Läs mer

Fem steg till eget hus

För att du ska få en bättre uppfattning om de olika faserna i byggprocessen har vi satt ihop en guide, hela vägen från spekulant till husägare – på fem enkla steg.

Läs mer

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Så bygger vi

Med småländsk envishet ser vi till att varje kvadratmeter utnyttjas, att alla detaljer är genomtänkta och att materialet vi arbetar med håller i år framöver. Att erbjuda hus med hög kvalitet till ett överkomligt pris är nämligen vår hjärtesak.

Läs mer

Totalentreprenad

På SmålandsVillan erbjuder vi totalentreprenad, vilket innebär att vi som hustillverkare tar hela ansvaret vad gäller allt från byggnation, upphandlingar, kontakt med entreprenörer och hantverkare till det juridiska ansvaret.

Läs mer

Energi & miljö

När du köper en Smålandsvilla så väljer du också ett av marknadens effektivaste energisystem. Du väljer ett kvalitetssäkrat arbetssätt och en typgodkänd isolergrund. Det är bra för både dig och miljön.

Läs mer

Vi hjälper dig med bolånet

I samarbete med Nordea erbjuder vi förmånliga lånealternativ, som gör att du i många fall bland annat kan tillgodoräkna eget arbete som en del av kontantinsatsen. 

Läs mer om finansiering och bolån

Eget arbete

Genom att måla, tapetsera, lägga golv och sätta lister själv kan du spara flera tusen kronor. Vi har tagit fram två sparsamma alternativ för dig som gärna sätter egen prägel på huset.

Läs mer

Stabil grund och varma fötter

När du bygger ett hus från oss på SmålandsVillan rekommenderar vi att du använder marknadens enda typgodkända Isolergrund och en entreprenör som är auktoriserad via Isolergrund.

Läs mer

Frågor & Svar

Funderar du på något inför ditt husbygge? Eller vill du ha mer information om våra husmodeller, tillval och visningshelger till exempel? Här har vi samlat de vanligaste frågorna som våra kunder ställer. Om du inte hittar svaret på din fråga får du gärna kontakta oss via telefon eller mail.

Läs mer

Vill du veta mer om huset?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Våra mest populära hus just nu

1,5-planshus

Villa Kalmar

  • 95 m2 ( 156 m2)
  • 3 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Kalmar

1,5-planshus

Villa Nybro

  • 119 m2 ( 195 m2)
  • 4 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om Villa Nybro