Beställ katalog

Bygga hus med SmålandsVillan

När du väljer att bygga hus med oss kan du lita på att du får ett välbyggt och prisvärt hus som är genomtänkt i varje detalj. Våra husmodeller ger dig mycket hus för pengarna – och utrymme att växa.

Lär dig bygga hus

I vår husbyggarskola får du lära dig allt om du behöver veta om att bygga hus – från start till mål, steg för steg, ända tills du flyttar in. Du får också massor av tips som gör husresan så mycket härligare.

Se pris direkt!

Från panel till kamin

Testa bygga hus online

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren. Du komponerar själv ihop dina drömmars hus och och ser direkt vad det kostar.

Till husbyggaren!

Läsvärt om att bygga hus

Klurar du på hur det där med finansiering funkar? Eller kanske vad totalentreprenad är för något? Här hittar du massor av värdefull information om att bygga hus.

Smidigt med totalentreprenad

Entreprevad? Jo, vi tar ansvar för bygget och du får en projektledare som guidar dig hela vägen hem.

Mer info

Detta ingår i husen

Utforska standarden i våra SmålandsVillor och vilka tillval du kan göra.

Mer info

Ekonomin kring husbygge

Läs allt om vad det kostar att bygga hus och hur man säkrar finansieringen!

Mer info

Och om något händer..?

Då kan du känna dig trygg för hos oss ingår ordentliga garantier och försäkringar.

Mer info

Så byggs en SmålandsVilla

Snabbt, kvalitetssäkrat och billigt. Ja, faktiskt - vår fabrik är sjukt effektiv.

Mer info

Bidra med eget arbete

Absolut! Här kan du spara ytterligare slantar beroende på vad du väljer att göra.

Mer info

Vårt samlade trygghetserbjudande

Bygg och bo tryggt med SmålandsVillan

Oavsett vad som händer utanför dörren kan vi lova dig en trygg resa hela vägen till ditt nya hem. Här berättar vi varför.

Läs mer!

Amorterings-fritt i 5 år

Nyckelpartner till Nordea

Superservice, amorteringsfrihet och extra bra villkor

Att vi är en av Nordeas utvalda Nyckelpartners ger dig som bygger hus med oss chans till extra förmånliga lånevillkor.

Läs mer
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Ritz Sandström Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Inspiration för husbyggare

Vad vore husbyggarlivet utan inspiration? Här har vi samlat massor av smaskig sådan för hela husresan. Och glöm inte att snacka med våra säljare. De kan allt om att bygga hus och gör allt för att hjälpa dig hitta hem!

Hum om hus

Frida guidar i husbygge

Hum om hus är webbserien som visar att det är enklare än man tror att bygga hus. Under fem avsnitt reder vi ut de frågetecknen som kan uppstå inför, under och efter ett husbygge.

Se alla filmer!

Att bygga hus: våra bästa tips

Spetsa öronen, och gör dig redo att anteckna: här kommer fem snabba bygga hus-tips.

  1. Upptäck möjligheterna med olika husmodeller, ibland kanske drömhuset är ett helt annat än du först tänkte dig.
  2. Lättaste sättet att lära känna en Smålandsvilla: gå på visning. Välkommen både i verkligheten och i den virtuella verkligheten med VR-visningar på våra kontor.
  3. Läs innehållsförteckningen när du jämför husleverantörer. Det är viktigt att ta reda på vad som verkligen ingår. Här kan du läsa allt om våra hus.
  4. Frossa i inspiration. Läs våra kundreportage och utforska #smålandsvillan på Instagram.
  5. Snacka med våra superduktiga säljare: de ger dig svar på dina frågor, tips och goda råd kring allt som har med att bygga hus att göra.

Frågor och svar

Ta kontakt med en av våra säljare så hjälper vi er vidare. Det kostar inget alls att boka ett möte. Vill du fundera lite själv och bilda dig en uppfattning om hur du vill att ditt hus ska se ut: besök våra villavisningar runt om i landet. Du kan också testa att bygga ditt drömhus online i Husbyggaren. Här kan du enkelt bygga hus online och se vad det kostar innan du får offert. Ett annat tips är att gå vår Husbyggarskola, där får du lära dig allt om hur husresan med SmålandsVillan går till.

Hur lång tid det tar beror till stor del på tomten. Ska det sökas förhandsbesked? Behöver tomten avstyckas? Blir bygglovsbeslutet överklagat? Generellt sett brukar det ta runt 10-14 månader från start till mål, förutsatt att allt flyter på som det ska. Har du ännu mer bråttom hem? Kolla in våra Flyttklara hus.

Vad själva huset kostar kan du få reda på genom att testa Husbyggaren. Där kan du enkelt bygga det hus du vill ha, testa olika tillval, och se vad det kostar. Men vad just ditt husbygge kommer att kosta i sin helhet varierar från kommun till kommun. Vissa kostnader finns alltid med, som kostnad för kontrollansvarig, bygglov och anslutningsavgifter. Sedan handlar det också om hur mycket jobb som krävs på din tomt. För att ta reda på exakt vad just ditt husbygge kostar hjälper din säljare dig att ta fram en produktionskostnadskalkyl.

Läs allt om ekonomi och finansiering av hus här

Det är bland annat på grund av att priserna varierar runt om i landet, men framförallt för att det ingår totalentreprenad, vilket innebär att du skriver ett kontrakt med oss och efter det tar vi hand om hela byggprocessen. Enkelt och tryggt och du kan luta dig tillbaka och fokusera på de roliga delarna. Visar vi priset direkt på webbsidan kan det lätt bli att du missar allt som faktiskt ingår i priset något som våra säljare gärna vill förklara för dig. Det är inte bara priset för grunden som ingår i den summan, utan även hel del markarbete och förberedelser för tomten där vi använder lokala entreprenörer.

Konceptet med SmålandsVillan är att vi bygger våra volymer i fabrik, detta gör att vi är väldigt effektiva och är prisvärda, men det innebär också att vi inte kan göra ändringar som till exempel flytta eller ta bort fönster eller göra ett rum större. Däremot kan du nästan ändra på all fast inredning och sätta din egen prägel med hjälp av våra olika tillval.

Det finns ett alternativ som vi kallar målningsförberett där du gör en del av arbetet invändigt själv och får ett avdrag på huspriset. Du kan välja att spackla, tapetsera, lägga golv och lister själv. Väljer du målningsförberett kan du även välja bort hela köket och sätta upp ett eget. I badrummet kan du välja bort kommod och duschvägg och köpa eget, men placeringen av dessa kommer vara utifrån vår planlösning.

Vi brukar räkna med 15 procent av huspriset men det kan variera beroende på dina förutsättningar. I samarbete med Nordea erbjuder vi förmånliga lånealternativ för att säkra din finansiering och göra verklighet av din dröm.

Läs gärna mer om hur Nordea kan hjälpa dig hem.

Hållbarhet på ren småländska

Hållbarhet kan låta lite högtravande, men hos oss på SmålandsVillan är det en del av vår vardag. En grön, social och ekonomisk tråd som löper från de småländska skogarna, via husfabriken – och ända in i ditt nya hem. 

Vår syn på saken

Starkt samhällsengagemang

Välj en husleverantör som bryr sig

I OBOS-familjen, som SmålandsVillan tillhör, har vi engagemanget i blodet. OBOS är nämligen en medlemsorganisation som ska ge tillbaka till samhället där våra medlemmar lever och bor. Och det gör vi.

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.