Bygga hus med SmålandsVillan

När du väljer att bygga hus med SmålandsVillan kan du vara säker på att du får ett sunt, kvadratsmart och prisvärt hus. Våra husmodeller ger dig mycket hus för pengarna och ger dig utrymme att växa på alla sätt. Att bygga hus med oss är enkelt, tryggt och smart.

Standard & tillval i hus från SmålandsVillan

Istället för att erbjuda en uppsjö tillval har vi redan från början valt kvalitet från ledande leverantörer för att utrusta alla hus.

Läs om våra standard & tillval här

Varför ska du bygga nytt?

Mycket hus för pengarna

När du bygger nytt hus med SmålandsVillan ger vi dig mycket hus för pengarna. Det innebär lägre kostnader - och mer tid över till annat. 

Läs mer

Vad ska du bygga?

Tomt och hus

Har du tomten klar och letar hus att bygga? Eller har du ett drömhus men letar tomt? Oavsett vilket är tomt och hus de två första valen du måste göra när du ska bygga nytt hus.  

Läs mer

Finansiering

Få råd med hus

För att kunna bygga nytt hus krävs det att du med kontantinsats och lån finansierar ditt hus. I samarbete med Nordea kan SmålandsVillan erbjuda förmånliga alternativ. 

Läs mer

Vi finns med dig

Personlig rådgivning

Att bygga ett nytt hus är en stor process. Därför hjälper våra säljare dig med alla funderingar kring husköpet redan från första dagen och hela vägen till två år efter inflyttning.

Läs mer

Design och inredning

Så ser ett nybyggt hus ut

I SmålandsVillan har vi redan från början valt kvalitet från ledande leverantörer för att utrusta alla hus - men också möjligheten för dig att påverka mer än du kanske tror.

Läs mer

Så byggs husen

Fabriksbyggt i trä

Ett hus från SmålandsVillan byggs inomhus i torra varma lokaler utan påverkan av regn, vind och kyla. Dessutom är hus byggda i trä ett hållbart alternativ för framtiden. 

Läs mer

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Hum om hus

Hum om hus är webbserien som visar att det är enklare än man tror att köpa hus. Under fem avsnitt reder vi ut de frågetecknen som kan uppstå inför, under och efter ett husköp.

Se alla filmer!

Frågor och svar

Du är alltid välkommen att vända dig till någon av våra säljare så hjälper vi er och det är kostnadsfritt att boka ett förutsättningslöst möte. Vill du fundera lite själv och bilda dig en uppfattning om hur du vill att ditt hus ska se ut kan du börja med att besöka våra villavisningar runt om i landet. Att besöka villavisningar är väldigt bra då man får en uppfattning om helheten med rymd och ljus, det är inte bara ytan i kvadratmeter man ska tänka på, utan känslan. Du kan också testa att bygga ditt drömhus i Husbyggaren. Här kan du enkelt skapa ditt hus och se priset direkt online innan du får offert!

Hur lång tid det tar beror till stor del på tomten. Ska det sökas förhandsbesked? Behöver tomten avstyckas? Blir bygglovsbeslutet överklagat? Generellt sett brukar det ta cirka 14 månader från start till mål, förutsatt att allt flyter på som det ska.

Det är många saker som påverkar vad ett husbygge kostar och priset varierar lite från kommun till kommun. Även här handlar det bland annat om tomtens förutsättningar och de tillval du väljer till ditt hus. Vissa kostnader finns alltid med vid ett husbygge, så som kontrollansvarig, bygglov, startbesked och el-anslutning. Ett tips är att testa Husbyggaren, där kan du enkelt bygga det hus du vill ha och se vad det kostar. För att ta reda på exakt vad ditt husbygge kostar så behöver en säljare hjälpa dig att ta fram en huskalkyl.

Det är bland annat på grund av att priserna varierar runt om i landet, men framförallt för att det ingår totalentreprenad, vilket innebär att du skriver ett kontrakt med oss och efter det tar vi hand om hela byggprocessen. Enkelt och tryggt och du kan luta dig tillbaka och fokusera på de roliga delarna. Visar vi priset direkt på webbsidan kan det lätt bli att du missar allt som faktiskt ingår i priset något som våra säljare gärna vill förklara för dig. Det är inte bara priset för grunden som ingår i den summan, utan även hel del markarbete och förberedelser för tomten där vi använder lokala entreprenörer.

Du kan ändra och påverka mycket i din Smålandsvilla. Konceptet med SmålandsVillan är att vi bygger våra volymer i fabrik, detta gör att vi är väldigt effektiva och är prisvärda, men det innebär också att vi inte kan göra ändringar som till exempel flytta eller ta bort fönster eller göra ett rum större. Däremot kan du nästan ändra på all fast inredning och sätta din egen prägel med hjälp av våra olika tillval.

Det finns ett alternativ som vi kallar målningsförberett där du gör en del av arbetet invändigt själv och får ett avdrag på huspriset. Du kan välja att spackla, tapetsera, lägga golv och lister själv. Väljer du målningsförberett kan du även välja bort hela köket och sätta upp ett eget. I badrummet kan du välja bort kommod och duschvägg och köpa eget, men placeringen av dessa kommer vara utifrån vår planlösning.

Vi brukar räkna med 15 procent av huspriset men det kan skilja sig åt beroende på dina förutsättningar. I samarbete med Nordea erbjuder vi förmånliga lånealternativ för att säkra din finansiering och göra verklighet av din dröm. På www.nordea.se/smalandsvillan kan du läsa mer och göra en egen bokalkyl.

Vi återkommer till dig med bekräftelse eller förslag på annan tidpunkt

Boka kostnadsfri husrådgivning här

När vill du helst träffas? *

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.