Beställ katalog

Hållbarhet hemma hos SmålandsVillan

Hållbarhet är ett stort begrepp, men hos oss på SmålandsVillan är det en naturlig del av vår vardag. Vi ser det som en grön, social och ekonomisk tråd som löper från de småländska skogarna, via husfabriken – och ända in i ditt nya hem. Här berättar vi mer om hur vi ser på saken.

För miljö och samhälle

För oss handlar hållbarhet om att bygga hus på ett sätt som hushåller med jordens resurser – men också om att vara med och bygga upp vårt samhälle genom att skapa arbetstillfällen och stötta olika initiativ som gör det till en bättre plats att bo och leva på.

För dig som flyttar in

Ett välbyggt och välisolerat hus byggt med småländsk finurlighet enligt alla gällande lagar och regler är ett hem med låg energiförbrukning. Det är inte bara hållbart med tanke på vår miljö – utan även för din plånbok.

För vår framtid

Går det att bygga helt klimatneutralt? Hur bygger vi mer cirkulärt? Och kan man även bygga husets grund i trä? Vi deltar i många olika initiativ som ger oss möjlighet att påverka framtidens hållbara husbyggande.

Småländsk finurlighet växer med trä

Med småländsk finurlighet och smarta lösningar erbjuder vi på SmålandsVillan mycket hus för pengarna. En av dessa smarta lösningar är att vi bygger våra hus i trä från skogarna runt omkring oss. 

Se varför

Hållbarhet i praktiken – och fabriken

När träden sågats till virke är det dags för nästa anhalt på resan för din Smålandsvilla: husfabriken i Vrigstad. Här berättar vi mer om hur vi jobbar med hållbarhet i fabriken.

Hälsa på i fabriken
Kunder som håller på att bygga hus
Vi bygger för människor och miljö
Kvinna och barn besöker hus som håller på att byggas
Fabriksarbetare jobbar med fasaden på nybyggt hus

Hur bygger vi morgondagens trähus?

Det är ingen tillfällighet att det heter hållbarhetsarbete. Det är ju ett pågående jobb vi gör för att hela tiden bygga ännu bättre. Här berättar vi om olika forsknings- och utvecklingsinitiativ vi medverkar i.

Kika in i framtiden

Hållbart när du flyttar in

Det fina med att bygga på ett hållbart vis är att det inte bara är bra för vår miljö, utan även för dig som bygger hus med oss.

Se fördelarna

Tillsammans bygger vi en hållbar framtid

Att SmålandsVillan är en del av OBOS ger oss styrkan och uthålligheten som krävs för att prioritera hållbarhet i alla dess aspekter. Från råmaterial och byggprocess, till ett gott liv inuti och utanför husen.

Läs mer

Läs våra hållbara artiklar

Helen Hedlund Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.