Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Finansiering

Det är enkelt att bygga en Smålandsvilla

Att bygga ett nytt hus är visserligen ett stort beslut – men vi vågar ändå påstå att det nog är enklare än du tror att bygga med oss på SmålandsVillan. Vad sägs om en guidad tur genom det hela? Häng med!

Börja med att drömma

Alla husbyggen börjar med en dröm. Surfa runt på webben, spana in våra olika husmodeller, besök våra visningshus eller boka en VR-visning: allt för att få ett hum om vad ert nya villaliv ska innehålla. Börja också titta på tomter, för att skapa er en bild om var och hur ni allra helst vill bo. Med funktionen Husbyggaren kan du bygga din Smålandsvilla online, och testa olika val. Gör gärna det, det kommer du ha nytta av i nästa steg på hemresan.

Planera och finansiera

Nästa steg är att sätta dig in i vad det kommer att kosta. Här hjälper vi dig att göra en produktionskostnadskalkyl, en uträkning av den totala bygg- och boendekostnaden för det hus du har valt. Har du byggt ditt hus i husbyggaren är det kanon, då kan vi räkna ännu mer exakt. Med bokalkylen som grund kan du sedan gå till banken och ansöka om ett lån. När du bygger nytt lånar du inte alla pengar till huset direkt, istället har du ett så kallat byggnadskreditiv där banken betalar fakturorna för bygget successivt.

Dags att teckna avtal

När det finansiella är på plats är det dags att teckna avtal, och sedan ansöka om bygglov. Vi tar fram ritningar och hjälper dig fylla i din bygglovsansökan som du sedan skickar in till byggnadsnämnden i din kommun. I den slutliga beställningen av ditt hus bestämmer du exakt hur ditt hem ska se ut och hur det ska vara utrustat. Här på SmålandsVillan jobbar vi med väl utvalda tillval, vilket också gör det enklare att välja rätt. När beställningen är gjord får du en leveransbekräftelse och ett slutgiltigt pris – och vi börjar bygga ditt hus.

Dags att bygga

Men innan vi börjar bygga hålls ett samrådsmöte med kontrollansvarig, projektledare från SmålandsVillan och en representant från kommunen. Därefter sköts all kontakt med inblandade entreprenörer av projektledaren – du behöver alltså bara hålla kontakt med en person, enkelt och smidigt det med! Under tiden som ditt hus byggs i fabriken förbereds tomten och grunden, och sedan rullar ditt hus in på lastbilar och modulerna monteras ihop på byggplatsen. Snabbt går det!

Ditt hus besiktas

För att vi ska vara helt säkra på att allt har gått rätt till görs en slutbesiktning av huset av en helt fristående och opartisk byggnadsingenjör. Du får ett protokoll från besiktningen och din kontrollansvariga ser till att du får ett slutbevis (ett slags kvitto från byggnadsnämnden i kommunen som visar att det som föreskrivs i kontrollplanen har uppfyllts och blivit godkänt). Nu är det även dags för slutfakturan att betalas, och ditt byggnadskreditiv ska läggas om till ett bostadslån. För att teckna bostadslån tar du bara med dig protokollet från besiktningen och/eller slutbeviset till banken.

Och du flyttar in

Och vips, omkring fem veckor efter att huset har levererats står ditt nya hem klart för inflyttning – och allt som du så länge sett fram emot har blivit verklighet. Du får dina nycklar av samma säljare som du har haft kontakt med under hela processens gång och tillsammans går ni igenom bostaden, gemensamma ytor, skötsel och funktioner. Sedan säger vi grattis och varmt välkommen hem! Och självklart fortsätter vi vara kvar vid din sida även i framtiden.

Elin Hemmingsson Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.