Beställ katalog

Standard & tillval

Istället för att erbjuda en uppsjö av olika tillval har vi valt kvalitet från start. Det gör det enklare för dig att se vad som ingår, och lättare för oss att tillverka husen. Och det gör att vi erbjuda mycket hus för pengarna utan att tumma på kvaliteten.

Ett hus från SmålandsVillan är skapat med omtanke om varje detalj. Till exempel har våra hus extra generös takhöjd och stora fönster, vilket skapar ett hem med rymd och ljus i fokus. Redan i standardutförandet innehåller en Smålandsvilla inredning och utrustning från ledande leverantörer. Men självklart kan du också själv göra tillval som gör ditt hus till ditt alldeles eget. Här berättar vi mer om standard och tillval i din Smålandsvilla.

Tak och regnvattensystem

Som standard utrustas våra hus med klassiskt röda eller stilrent svarta takpannor från Benders, samt regnvattensystem från Plannja, i färgerna svart eller vit. På taken installeras dessutom snörasskydd, takstege och nockräcke – för säkerhetens skull.

Som tillval finns allt från grå takpannor till takkupa, solpaneler och flera olika val av entrétak, liksom silverfärgat regnvattensystem från Plannja.

Panel

Blandad eller liggande panel som standard enligt arkitektens design för vald husmodell. Levereras grundoljad och grundmålad. Alternativ panelsättning finns som tillval.

Fönster

Vitmålade aluminiumfönster från Elitfönster i produktgrupp 1,0. Många hus har även långsmala fönster, på gavel eller vid ytterdörr, för ett spännande och rikt ljusinsläpp.

Som tillval finns aluminiumfönster i produktgrupp 0,86 samt val av fönster med eller utan spröjs.

Dörrar

Vitmålade ytterdörrar med raka linjer från NorDan till både huvudentré och groventré. Våra innerdörrar är släta och vita, från Swedoor. Altan- och balkongdörrar kommer från Elitfönster.

Som tillval erbjuds ytterdörrar i olika modeller och färger, innerdörrar med olika karaktär samt altandörrar helt i glas.

Väggar

Vi bygger alla våra hus med välisolerade 350 mm breda effektväggar för ett behagligt och energisnålt inomhusklimat året runt. Invändigt kläs väggarna med hårdgips, därför är det också enkelt att sätta upp tv, tavlor och hyllor i alla våra hus. EasyUp-tapeter från Boråstapeter är standard.

Som tillval erbjuds målade väggar. Du kan också välja leveransalternativet målningsförberett, och då göra all målning och tapetsering på egen hand.

Golv

Du kan gå barfota utan att frysa i våra hus! Vi har nämligen lagt isolergrund i hela huset. Alla våra hus inreds med 3-stavs, 13 mm, ekgolv från Kährs. I badrum lägger vi modern och lättstädad våtrumsmatta från Tarkett.

Grövre trägolv i ek eller vitlaserad ek från Kährs, liksom klinkergolv i entré och badrum finns som tillval.

Kök

Köket kan vara husets viktigaste val, och kanske också det svåraste? Därför har vi gjort det enklare genom att redan från början ge köket en god standard, med vitvaror från Bosch och inredning från Vedum. Vill du sedan sätta mer egen prägel på ditt kök gör du det enkelt med olika tillval.

Standard

Här ser vi Svanenmärkta, släta luckor och lådfronter i klassiskt vitt. Dessa matchar du med valfri laminatbänkskiva, fritt val av stänkskydd från Fibo samt olika handtag och knoppar. Köket är utrustat med vita vitvaror från Bosch. Här ingår kyl och frys, glaskeramikhäll, inbyggd ugn och micro samt vägghängd fläkt. Dessutom får du underlimmad diskho med hel bänkskiva, stor källsortering under diskbänken, liksom höga överskåp och fullutdragslådor som ger gott om förvaring. Spotlights under överskåpen ingår också.

Tillval

Förutom olika bänkskivor, stänkskydd, handtag och knoppar kan du som tillval välja mellan köksluckor i olika stilar och kulörer. Du kan sätta in spotlights i taket och välja mellan olika modeller på vitvaror, till exempel induktionshäll eller rostfria alternativ. I vissa hus kan du även komplettera med en köksö, och du kan även välja kakel istället för stänkskydd när du väljer kakel och klinker i badrummet. Passa på att experimentera loss i Husbyggaren, där ser du alla våra tillval inom kök.

Badrum

Som standard är våra badrum inredda med lättstädade våtrumsgolv och våtrumsväggmattor från Tarkett. Du väljer fritt bland ett stort urval av olika stilar. Här finns också stilrent vitt badrumsporslin från Ifö, vit handukstork (vattenburen värme med elpatron), spegelskåp med belysning samt dusch.

Som tillval erbjuder vi kommod med praktiska lådor i svart eller vitt från Vedum, comfortvärme för golv, handdukstork i svart, badkar, takdusch och olika duschväggar. För dig som vill finns naturligtvis också möjlighet att välja kakel och klinker i badrummet.

Förvaring och klädvård

Garderober och linneskåp från Vedum i sovrummen. Som standard är groventrén förberedd för att användas som tvättstuga. Här finns klassisk tvättbänk med blandare, tvättho och skåp med trådbackar undertill, ett städskåp – och tvättmaskin från Bosch. Vitmålade väggar och eget val av våtrumsmatta på golv är standard.

Som tillval finns torktumlare, torkskåp och praktisk klädvårdsinredning. Vitvarorna är vita, energieffektiva maskiner från Bosch. För att komplettera groventrédörren kan man välja till en färdigsnickrad trappa i trä och installera ett skärmtak.

Uppvärmning

Den effektiva värmepumpen NIBE F730 tar vara på värmen i rumsluften istället för att ventilera bort den (värmeväxling). Värmen går på så sätt tillbaka i systemet och används till uppvärmning av tappvarmvatten och värmesystem.

Som tillval erbjuds flera olika modeller av braskaminer från Contura: i vitt, grått, svart eller täljsten. Alla levereras med stänkskydd i glas.

Trappor och veranda som tillval

Som tillval erbjuds trappa till både huvudentré och groventré, med eller utan tak. Du kan också välja en hel entréveranda. Inomhus finns två olika öppna trappor som tillval: en i eklaserad furu och en vitmålad med stålspjälor och sättsteg i ek.

Solceller som tillval

Med solceller på taket kan du producera din egen el och därmed sänka dina driftskostnader. Vi erbjuder flera olika paket från Nibe, prata med din säljare om vilka möjligheter ditt hus har.

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.