Beställ katalog

Bra standard är standard i en Smålandsvilla

Istället för att erbjuda en uppsjö av olika tillval har vi valt kvalitet från start. Det gör det enklare för dig att se vad som ingår, och lättare för oss att tillverka husen. Och det gör att vi erbjuda mycket hus för pengarna utan att tumma på kvaliteten.

Ett hus från SmålandsVillan är skapat med omtanke om varje detalj. Till exempel har våra hus generös takhöjd och stora fönster, vilket skapar ett hem med rymd och ljus i fokus. Redan i standardutförandet innehåller en Smålandsvilla inredning och utrustning från ledande leverantörer. Ska vi kika på vad som ingår redan från start?

Utmärkt på utsidan

Om vi börjar uppifrån så kan en Smålandsvilla i sin grundstandard skryta med klassiska takpannor från Benders, regnvattensystem från Plannja och snörasskydd, takstege och nockräcke – för säkerhetens skull. Trähus är ju vår grej – därför har vi också träpanel som standard. Närmare bestämt stående eller liggande panel enligt arkitektens design för vald husmodell. Innanför panelen sitter våra välisolerade effektväggar – och vi måste ju också nämna vår fina Isolergrund som både ger varma, sköna golv och ett bra inomhusklimat. Som tillval finns allt från takpannor och regnvattensystem i annan kulör till takkupa och flera olika entrétak. Du kan också välja en annan panelsättning – eller puts på din fasad. Som tillval erbjuds även trappa till både huvudentré och groventré. Eller så kan du slå till på en pampig entréveranda.

Fina fönster och dörrar

Vi älskar ett fint ljusinsläpp och väljer stora fönster från Elitfönster till våra hus. Många av våra hus har även långsmala fönster, på gaveln eller vid ytterdörren. Från Elitfönster kommer också altandörrarna. Våra ytterdörrar kommer från NorDan, och innerdörrarna från Swedoor. Klassiskt vitt är standard, fler modeller och kulörer finns som tillval. Du kan också välja till fönster med spröjs, ännu mer energieffektiva fönster och helglasade altandörrar.

Invändiga höjdpunkter

Våra innerväggar är försedda med hårdgips, sedan får du själv välja tapet ur två snygga kollektioner från Boråstapeter. I hela huset, förutom i badrummet förstås, lägger vi ett stiligt och Svanenmärkt ekgolv från Kährs. Som tillval kan välja bland flera andra ekgolv, och lägga klinker i entré och badrum. Inomhus finns två olika öppna trappor som tillval: en i eklaserad furu och en vitmålad med stålspjälor och sättsteg i ek.

Rent delikata kök

Köket kan vara husets viktigaste val, och kanske också det svåraste? Därför har vi gjort det enklare genom att redan från början ge köket en god standard, med vitvaror från Bosch och inredning från Vedum. Härligheter som underlimmad diskho med hel bänkskiva, spotlights under överskåpen, rejäl källsortering och bra förvaring i höga överskåp och fullutdragslådor ingår också redan från start. Vill du sedan sätta mer egen prägel på ditt kök gör du det enkelt med olika tillval. Vissa kostar inte ens något extra – som val av stänkskydd, bänkskiva och handtag/knoppar. Smaskens!

Bekväma badrum

I våra badrum har vi som standard lättstädade våtrumsgolv och våtrumsväggmattor från Tarkett, du får själv välja stilen du önskar. Spegelskåp med belysning, duschset, toalett och tvättställ ingår också, liksom en härlig handukstork. Som tillval erbjuder vi bland annat kommoder från Vedum, comfortvärme för golv, badkar, takdusch och olika duschväggar. För dig som vill finns naturligtvis också möjlighet att välja kakel och klinker i badrummet.

Praktiska poänger

Garderober och linneskåp från Vedum i sovrummen ingår från start. Som standard är groventrén förberedd för att användas som tvättstuga. Här finns klassisk tvättbänk, ett städskåp – och tvättmaskin från Bosch. Vitmålade väggar och eget val av våtrumsmatta på golv är också standard här. Som tillval till tvättstugan finns både torktumlare, torkskåp och praktisk klädvårdsinredning. Vår effektiva värmepump från NIBE tar vara på värmen i rumsluften istället för att ventilera bort den (värmeväxling). Värmen går på så sätt tillbaka i systemet och används till uppvärmning av tappvarmvatten och värmesystem.

Värmande val

Vår effektiva värmepump från NIBE tar vara på värmen i rumsluften istället för att ventilera bort den (värmeväxling). Värmen går på så sätt tillbaka i systemet och används till uppvärmning av tappvarmvatten och värmesystem. Som tillval erbjuds flera olika modeller av braskaminer från Contura: i vitt, grått, svart eller täljsten. Alla levereras med stänkskydd i glas. Och naturligtvis kan du komplettera ditt nya hem med solceller på taket, och på så vis producera din egen el och därmed sänka dina driftskostnader. Vi erbjuder flera olika paket från Nibe, prata med din säljare om vilka möjligheter ditt hus har.

Stora möjligheter på övervåningen

När du väljer ett 1,5- eller 2-planshus från SmålandsVillan levereras det som standard med inredningsbar övervåning. Det betyder att du själv väljer när – och hur – du inreder den. Du kan även välja Klimatskal som tillval. Då levererar vi din övervåning lufttät, isolerad och glespanelad samt utrustar den med radiatorer som håller värmen. I vissa av våra husmodeller kan du även välja att få din övervåning helt färdigställd från start, fråga din säljare vad som gäller för huset du siktat in dig på.

Elin Hemmingsson Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.