Beställ katalog

Hus med förhöjt väggliv

Här hittar du våra 1,5-planshus med förhöjt väggliv – som både ger mer rymd och ett högre snedtak på den inredningsbara övervåningen. Vill du ha ett 2-planshus men begränsas av bygghöjden i detaljplanen? Då kan du bygga ett hus med förhöjt väggliv. Läs mer här.

Ett hus med förhöjt väggliv ger dig det bästa av två världar. Här är väggarna på den inredningsbara övervåningen lite högre än på långsidorna, och taket är lite flackare än i ett vanligt 1,5-planshus. Med andra ord får du mer rymd och funktionell golvyta på den inredningsbara övervåningen, samtidigt som du fortfarande har kvar charmen med snedtak. En fiffig lösning när du vill ha ett stort hus men behöver anpassa dig utifrån begränsningar i detaljplanen. Här får du plats med det du vill – och lite till. Precis vad vi menar med mycket hus för pengarna.

Förhöjt väggliv

Villa Eksjö

  • 95 m2 (164 m2)
  • 3 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om husmodellen

Förhöjt väggliv

Villa Hjälmseryd

  • 88 m2 (157 m2)
  • 2 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om husmodellen

Förhöjt väggliv

Villa Vimmerby

  • 81 m2 (141 m2)
  • 2 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om husmodellen

1,5-planshus med förhöjt väggliv

I hus med förhöjt väggliv får du gott om plats att leva livet på i förhållande till hur mycket plats huset tar på tomten. Dessutom är hus med förhöjt väggliv ofta ett bra val när du vill bo i ett hus med två våningar, men där tvåplanshus inte är tillåtet i detaljplanen. SmålandsVillans hus med förhöjt väggliv innehåller genomtänkta planlösningar som ger förhöjd livskvalitet – och charmiga snedtak, förstås.

Planlösningar till hus med förhöjt väggliv

Vad önskar ni er i ert nya hus? När du ska välja husmodell behöver du ta fundera på saker som hur många ni är i familjen – och hur många ni kommer att vara i framtiden – vad ni gillar att göra, och vad ni behöver i er vardag. Bland SmålandsVillans hus med förhöjt väggliv finns något för de flesta smaker, och när du sedan inreder övervåningen har du ju fria händer där en trappa upp.

Förhöjt väggliv - Plats för det du vill och lite till

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Vanliga frågor om förhöjt väggliv

Svar: Ett hus med förhöjt väggliv är ett 1,5-planshus där långsidans väggar på övervåningen är lite högre. Det gör att du får ett flackare tak än i ett vanligt 1,5-planshus. Men du får också mer funktionell golvyta, utan att gå miste om charmen med snedtak.

Svar: Ett hus med förhöjt väggliv passar extra bra för dig som vill ha ett hus med två våningar, men som bygger på en plats där detaljplanen kräver lite lägre byggnadshöjd än ett vanligt tvåplanshus.

Svar: Väldigt få. Som med alla hus i två våningar kan övervåningen vara svårt att nå för personer med funktionsnedsättningar eller äldre personer. Och om du inte gillar snedtak på övervåningen är det kanske inte rätt husmodell för dig.

Svar: Hur lång tid det tar beror till stor del på tomten. Ska det sökas förhandsbesked? Behöver tomten avstyckas? Hur snabbt går det att få bygglov? Generellt sett brukar det ta cirka 14 månader från start till mål, förutsatt att allt flyter på som det ska.

Svar: Du kan ändra och påverka mycket i en Smålandsvilla med förhöjt väggliv. Inte minst har du ju fria händer på den inredningsbara övervåningen. För att vi ska kunna erbjuda mycket hus för pengarna byggs våra hus smart och effektivt i vår husfabrik. Det gör att du inte kan göra egna ändringar i husets planlösning – till exempel flytta fönster eller göra ett rum större. Däremot kan du sätta gott om egen prägel på ditt hus med hjälp av våra olika tillval. Du kan också välja alternativet målningsförberett där du gör en del av arbetet invändigt själv även på entrévåningen och då får ett avdrag på huspriset.

Svar: Hör av dig till någon av våra säljare, så hjälper vi dig vidare. Det kostar inget att ta ett möte med oss. Vill du fundera lite själv är en bra början att besöka ett visningshus. Då får du en uppfattning om helheten, att uppleva rymden och ljuset – ja, själva känslan i en Smålandsvilla. Det säger mer än bara ytan i kvadratmeter. Du kan också testa att bygga ditt hus online i Husbyggaren. Här kan du enkelt skapa ditt drömhus och se priset direkt, innan du får offert.

Svar: Jämfört med ett enplanshus kan du få mer utrymme och flexibilitet, till exempel kan du samla sovrummen (eller barnrummen) en trappa upp. Precis som ett 1,5-planshus tar ett hus med förhöjt väggliv ofta mindre plats på tomten än ett enplanshus, och kan vara lättare att få bygga enligt detaljplanen jämfört med ett tvåplanshus. Jämfört med ett 1,5-planshus får du lite mer funktionell golvyta i ett hus med förhöjt väggliv.

Anna Petersson Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.