Beställ katalog

2-planshus

Har du en mindre tomtyta men behöver mycket utrymme? Då ska du kika in i våra tvåplanshus! Hos oss på SmålandsVillan hittar du genomtänkta 2-planshus med härliga öppna planlösningar på entrévåningen och rymliga möjligheter en trappa upp. Perfekt för den växande familjen.

Våra 2-planshus passar utmärkt för dig som gärna bjuder släkt och vänner på stora middagar. Men också för dig som föredrar lugn och ro. Här finns nämligen plats för allt du och din familj drömmer om. SmålandsVillans 2-planshus levereras med inredningsbar övervåning som du själv får bestämma över. Tack vare full takhöjd även på den oinredda övervåningen kan du, när du inreder den, dubbla boytan. Varför inte låta livet ta lite extra plats?

2-planshus

Villa Huskvarna

  • 95 m2 (190 m2)
  • 3 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om husmodellen

2-planshus

Villa Markaryd

  • 81 m2 (163 m2)
  • 2 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om husmodellen

2-planshus

Villa Nydala

  • 88 m2 (183 m2)
  • 2 rum och kök
  • Inredningsbar övervåning
Mer om husmodellen

SmålandsVillans 2-planshus

Ett 2-planshus från SmålandsVillan har rum för att uppfylla de flesta önskningar, och är ett utmärkt val när du vill få rum med mycket boendekvalitet på en mindre tomt. Från start bor du modernt och bekvämt på entréplan med fina sociala ytor och ett eller två sovrum, och när du sedan inreder övervåningen kan alla familjemedlemmar få eget rum. Våra arkitekter har tagit fram förslag på planlösningar även för övervåningen, du hittar dem på respektive husmodell – men det är alltid du som väljer hur du vill att övervåningen i ditt tvåplanshus ska se ut.

Olika planlösningar till 2-planshus

När du ska välja husmodell behöver du ta hänsyn till faktorer som familjens storlek och livsstil, liksom behov av arbets- och förvaringsutrymmen. Det är även viktigt att tänka på önskemål kring gemensamma utrymmen som kök och vardagsrum och möjligheterna till flexibilitet i planlösningen för att kunna anpassa ditt hem efter framtida behov och önskemål. Våra 2-planshus har utformats med genomtänkta planlösningar som ger dig utrymme att leva, jobba och umgås med familj och vänner på ett bekvämt och effektivt sätt. Med ett 2-planshus från SmålandsVillan kan du med andra ord se fram emot ett drömhus för hela familjen.

Kvinna och barn besöker hus som håller på att byggas

Att bygga 2-planshus med SmålandsVillan

Med SmålandsVillan som din hustillverkare kan du vara säker på att ditt 2-planshus blir byggt enligt alla konstens regler. Våra hus byggs nästan helt färdigt i vår husfabrik, och monteras sedan kvickt ihop på byggplatsen, ett smart och kvalitetssäkert sätt att bygga på. Och med vår totalentreprenad blir resan hem till ditt nya 2-planshus ännu enklare. Då tar vi hand om allt – till och med grunden ingår. Hör av dig till en av våra säljare nära dig, så berättar vi mer om våra husmodeller. Vi hjälper dig gärna att hitta det perfekta hemmet för dig och din familj.

Pojke springer genom nybyggt hus i pyjamas
Ett 2-planshus ger utrymme för avskildhet och samvaro i perfekt harmoni
Kvinna har kul när hon lagar mat

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Vanliga frågor om tvåplanshus:

Svar: Det är viktigt att tänka på planlösningen och hur de olika utrymmena ska användas, samt hur man kan optimera naturligt ljusinsläpp och ventilation i huset. Det är också viktigt att ta hänsyn till tomtens förutsättningar och anpassa huset efter dessa för att få en funktionell och trivsam bostad.

Svar: Du är alltid välkommen att vända dig till någon av våra säljare så hjälper vi er vidare. Att boka ett förutsättningslöst möte kostar inget alls. Vill du fundera lite själv är en bra början att besöka våra villavisningar runt om i landet. Att besöka ett visningshus är väldigt bra för att få en uppfattning om helheten, att uppleva rymden och ljuset – ja, själva känslan i en Smålandsvilla. Det säger mer än bara ytan i kvadratmeter. Du kan också testa att bygga ditt hus online i Husbyggaren. Här kan du enkelt skapa ditt drömhus och se priset direkt, innan du får offert.

Svar: Hur lång tid det tar beror till stor del på tomten. Ska det sökas förhandsbesked? Behöver tomten avstyckas? Hur snabbt går det att få bygglov? Generellt sett brukar det ta cirka 14 månader från start till mål, förutsatt att allt flyter på som det ska.

Svar: En hel del – inte minst har du ju fria händer på den inredningsbara övervåningen. För att vi ska kunna erbjuda mycket hus för pengarna byggs våra hus smart och effektivt i vår husfabrik. Det gör att du inte kan göra egna ändringar i husets planlösning – till exempel flytta fönster eller göra ett rum större. Bland våra tvåplanshus har Villa Huskvarna också flera alternativa planlösningar att välja mellan på entrévåningen. Däremot kan du sätta gott om egen prägel på ditt hus med hjälp av våra olika tillval. Du kan också välja alternativet målningsförberett där du gör en del av arbetet invändigt själv och får ett avdrag på huspriset.

Svar: En fördel med att bygga ett tvåplanshus är att det ger mer boyta på en mindre tomt, samtidigt som det kan ge en mer uppdelad planlösning. Till exempel kanske barnen får hela övervåningen att husera på när du inrett den?

Svar: Möjligen att det blir mer trappor att ta sig upp och ner för, vilket kan vara ett hinder för personer med nedsatt rörlighet. Många småbarnsfamiljer trivs också med att bo i ett plan, men med ett tvåplanshus från SmålandsVillan finns ju möjlighet att bo på entrévåningen så länge barnen är små, och sedan flytta upp deras rum när de blir större.

Johannes Laestadius Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.