Beställ katalog

Totalentreprenad för en tryggare husresa

Att bygga hus är ett stort projekt, med mycket som ska klaffa för att allt ska bli klart i tid och utfört på rätt sätt. Vill du ta den enkla vägen hem? Välj vår totalentreprenad inklusive grund. Då skriver du ett enda kontrakt med oss, och vi tar hand om hela byggprocessen.

Trygghet ända från grunden

Hos oss på SmålandsVillan ska det vara enkelt och tryggt att bygga hus. Därför rekommenderar vi såklart vårt favoritalternativ: totalentreprenad inklusive grund. Här tar vi hand om hela byggprocessen åt dig och håller dig uppdaterad hela vägen hem. Om du har bra kontakter i entreprenadbranschen och tid att projektleda dem kan du också välja att fixa markarbete och grund på egen hand och bara låta oss montera huset. Men då ska du också vara medveten om att det kräver mer av dig som husbyggare.

Med totalentreprenad slipper du:

  • Mängder av pappersarbete med kontrakt och offerter.
  • Själv projektleda inblandade entreprenörer.
  • Ta ansvar för att de arbeten som utförs blir korrekt gjorda.
  • Och själv reda ut vem som är ansvarig om något blir fel.
  • Bära arbetsmiljöansvaret: alltså vara ansvarig om något händer på byggplatsen.
  • Själv lösa problemet om någon av dina anlitade entreprenörer blir sjuk – eller gå i konkurs.
Projektledare i totalentreprenad kontrollerar hus som byggs

Totalentreprenad - värd sitt pris

Att välja SmålandsVillans totalentreprenad kostar såklart lite extra. Men du får också en hel del för pengarna. Till skillnad från hos många andra husleverantörer ingår grunden, närmare bestämt en fukt- och radonsäkrad Isolergrund, liksom grundläggande markarbeten. Behöver din tomt lite mer kärlek tillkommer kostnader för det – men allt sådant tar vi reda på innan vi sätter just din prislapp.

Allt detta ingår också:

  • Din projektledare som ser till att bygget löper på som det ska, så att du slipper ta ledigt från jobbet för att agera problemlösare.
  • Alla försäkringar du behöver: från färdigställandeskyddet, som skyddar dig ifall något skulle hindra oss från att slutföra entreprenaden, till nybyggnadsförsäkringen som täcker byggrelaterade skador som upptäcks efter att du flyttat in.
  • Slutbesiktning som utförs av en opartisk besiktningsman.

Härligt - inte besvärligt

En annan fördel med SmålandsVillans totalentreprenad är att du vet vad ditt husbygge kommer att kosta. Jämför till exempel med delad entreprenad, där måste du själv fixa allt från försäkringar och besiktningar till att se till byggplatsen blir rätt utrustad – med mera. Det gör att det kan bli svårt att få en bra överblick på kostnadsbilden, pengarna kan lätt rusa iväg... Att välja totalentreprenad inklusive grund innebär helt enkelt att vi på SmålandsVillan tar totalt ansvar för allt som kan kännas besvärligt med att bygga hus. Till dig överlåter vi allt som är härligt, som att i lugn och ro välja hur ditt nya hem ska se ut.

Frågor om totalentreprenad

Totalentreprenad innebär att entreprenören ansvarar för projektering, utförande av arbetet och har funktionsansvar för entreprenaden – alltså ansvar för att objektet uppfyller avtalad funktion. När det gäller att bygga hus med totalentreprenad kan det dock skilja sig mellan olika husleverantörer exakt vad som ingår. Hos oss på SmålandsVillan ingår allt, inklusive grund och en del markarbete.

Att bygga hus med totalentreprenad är tryggt, enkelt och bekvämt – inte minst om du väljer att bygga hus med oss på SmålandsVillan. Här skriver du ett enda kontrakt med oss, sedan tar vi hand om hela byggprocessen åt dig. Du behöver inte ta ledigt från jobbet för att projektleda, du behöver inte upphandla entreprenörer, boka besiktning eller teckna försäkringar – eller lösa problem som kan uppstå om din entreprenör blir sjuk eller går i konkurs. Vi tar hand om allt.

Kostnad för totalentreprenad varierar mellan olika hustillverkare, och kom ihåg att vara noga med att kontrollera vad som ingår när du jämför priser på totalentreprenad. Hos oss på SmålandsVillan beror kostnaden på vilken husmodell du väljer, hur din tomt ser ut, och var i Sverige du vill bygga någonstans. Man brukar räkna med från 300.000 kronor och uppåt.

Vilka olika entreprenad- och upphandlingsformer som erbjuds varierar mellan olika hustillverkare. Hos oss på SmålandsVillan rekommenderar vi totalentreprenad inklusive grund, men du har också möjlighet att välja totalentreprenad exklusive grund. Då får du själv ordna med entreprenörer för markarbete och grund – och så kommer vi och monterar huset.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Susanne Liljegard Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.