Beställ katalog

Total trygghet med totalentreprenad

Att bygga hus är ett stort projekt, med mycket som ska klaffa för att allt ska bli klart i tid och utfört på rätt sätt. Vill du ta den enkla vägen hem? Välj vår totalentreprenad: du skriver ett enda kontrakt med oss, och vi tar hand om hela byggprocessen. Läs mer hur det fungerar här.

Ett kontrakt, en kontakt

Hos oss på SmålandsVillan kan du välja mellan två olika entreprenadformer – delad entreprenad eller totalentreprenad. Delad entreprenad innebär att du själv upphandlar och skriver kontrakt med entreprenörer och leverantörer – men också att du bär hela ansvaret. Totalentreprenad innebär att du låter oss ta hand om hela byggprocessen åt dig. Du skriver ett enda kontrakt och har oss som enda kontakt – vi tar hand om allt och håller dig uppdaterad hela vägen hem till ditt nya hus.

Med totalentreprenad slipper du:

  • Mängder av pappersarbete med kontrakt och offerter.
  • Själv projektleda inblandade entreprenörer.
  • Ta ansvar för att de arbeten som utförs blir korrekt gjorda.
  • Och själv reda ut vem som är ansvarig om något blir fel.
  • Bära arbetsmiljöansvaret: alltså vara ansvarig om något händer på byggplatsen.
  • Själv lösa problemet om någon av dina anlitade entreprenörer blir sjuk – eller gå i konkurs.

Trygghet värd sitt pris

Att välja SmålandsVillans totalentreprenad kostar såklart lite extra. Men du får också en hel del för pengarna. Till skillnad från hos många andra husleverantörer ingår grunden, närmare bestämt en fukt- och radonsäkrad Isolergrund, liksom grundläggande markarbeten. Behöver din tomt lite mer kärlek tillkommer kostnader för det – men allt sådant tar vi reda på innan vi sätter just din prislapp.

Allt detta ingår också:

  • Din projektledare som ser till att bygget löper på som det ska, så att du slipper ta ledigt från jobbet för att agera problemlösare.
  • Alla försäkringar du behöver: från färdigställandeskyddet, som skyddar dig ifall något skulle hindra oss från att slutföra entreprenaden, till nybyggnadsförsäkringen som täcker byggrelaterade skador som upptäcks efter att du flyttat in.
  • Kontrollbesiktning och slutbesiktning
  • Kostnader på byggplatsen, för avfallshantering, byggställning och lyftkran – med mera...

Härligt istället för besvärligt

Delad entreprenad innebär med andra ord en hel del dolda kostnader och i motsats till totalentreprenaden, där du vet vad allt kommer att kosta, kan pengarna lätt rusa iväg. Med delad entreprenad måste du själv fixa allt: från försäkringar och besiktningar till att se till byggplatsen blir rätt utrustad för att vi ska kunna leverera och montera huset. Att välja totalentreprenad innebär helt enkelt att vi på SmålandsVillan tar totalansvaret för allt som kan kännas besvärligt med att bygga hus. Till dig överlåter vi allt som är härligt, som att i lugn och ro välja hur ditt nya hem ska se ut.

Peder Lorentzon Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.