Höj mysfaktorn i ditt hem

När hösten och vintern kommer spenderar vi mer tid inomhus och vi är många som blir sugna på att ändra om och inreda det mysigt hemma.

12 tips på hur du höjer mysfaktorn i ditt hem

Här ger vi dig tips för hur du på ett inte allt för kostsamt sätt kan piffa till hemmet och skapa en vintermysig och ombonad känsla.

Sprid ljus i mörkret

Det finns inget som kan förvandla ett hem bättre än mysig belysning och värmande ljus. Du kan med fördel släcka din vanliga takbelysning och istället använda golvlampor, vilket ger ett trivsammare intryck. Placera gärna ut lite ljus och doftljus i olika delar av huset, men glöm inte att släcka dem när du lämnar rummet.

Grönskande växter

Våra växter mår bra av mycket ljus och därför blir det svårare att hålla dem vid liv under hösten och vintern. Satsa på växer som är mer tåliga som till exempel kaktusar, elefantöra och svärmorstunga.

Du kan också testa någon av alla fina plastväxter som numera verkligen ser levande ut. Perfekt för den mörkare tiden av året, dessutom överlever de år efter år.

Mysiga filtar och kuddar

Textilier är bästa knepet för att enkelt ge hemmet ett nytt utseende. Med en mjuk pläd och några puffiga kuddar i soffan får vardagsrummet en mer ombonad känsla.

Något mjukt att sätta fötterna på

Ett kalt och opersonligt hem blir mer levande och ombonat med mattor. Satsa på en tät och tjock matta, gärna i härliga färger.

Ge din säng lite extra kärlek

Inget är väl så skönt som att krypa ner i sängen med nyköpta lakan? Höj mysfaktorn i sovrummet med fina mjuka sängkläder.

Värmande trädetaljer

Ett levande material som trä mjukar upp och ger ett värmande intryck i rummet. De mörkare träslagen som valnöt, ek och furu ger en extra skön känsla. Placera ut små fina detaljer av trä i ditt hem.

Ljusslingor

Häng upp några fina ljusslingor längs väggen, ovanför sängen eller på ett bord för en fin dukning.

Inred med koppardetaljer

Även metallen koppar ger en varm och mjuk känsla till rummet. Satsa på en kopparlampa, eller skapa stilleben med fina vaser, kopparkittlar och en ljusstake.

Ta in naturen

Att ta in naturen i ditt hem ger ett rogivande intryck. Gå ut på en frisk skogspromenad och plocka hem grenar, kvistar, mossa eller kottar att pryda ditt hem med. Det ger ett vackert och levande intryck.

Gardiner med tyngd

Under den ljusare tiden på året vill vi gärna släppa in solljuset genom fönstret. När det skymmer om kvällarna och det blir mörkare ute kan du få en mer ombonad känsla om du byter ut de tunna gardinerna mot lite tjockare gardiner med tyngd i.

Fårskinn och fuskpäls

Med en fårskinsfäll eller fuskpäls kan man höja mysfaktorn i vilket rum som helst. Placera dem över en stol, en fåtölj, sängkanten eller över soffryggen. Eller varför inte på golvet som en matta?

Göm onödiga prylar

Det är inte så inbjudande med ett hem fyllt av prylar. För att skapa ordning och reda kan du införskaffa förvaringslådor. Om du inte har plats i din garderob kan du satsa på material som läder eller trä vilket ger en lite lyxigare känsla och gör att lådornas funktion blir både praktisk och en snygg detalj i hemmet.

En värmande kopp te

Vad är bättre än att komma in en höst- eller vinterdag och värma sig med en stor kopp te? Koka upp vatten, riv ingefära och citron och låt det sjuda en stund. Lägg i en klick honung och låt det dra i några minuter. Sätt dig i soffan och njut.

Vi hjälper dig

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?