Beställ katalog

Ett härligare villaliv på Norra IP

Lugnt och skönt, nära natur och friluftsliv – men också nära till all service du behöver, inklusive smidig pendling till Gävle. Alltsammans i ett nybyggt område som smälter fint in i de äldre kvarteren runt omkring. Och trevliga grannar, förstås. Här träffar vi några av dem.

Ingrid och PG föll för tomten

För Ingrid och PG började husresan med att de ville byta sin lantliga villa i Östhammar mot något mindre, med mer centralt läge. Eftersom Ingrid är född i Sandviken och paret har släkt i området väcktes snart intresset för Norra IP. Och även om det inte riktigt blev huskärlek vid första ögonkastet fanns där en fin hörntomt som gjorde att paret snabbt kom på andra tankar…

– Huset kändes först lite för litet för oss, men med vårt uterum blev känslan helt annorlunda. Idag älskar vi att bo i vårt enplanshus, förklarar Ingrid.

– Området var det som först vann vårt intresse. Att det är helt nybyggt men smälter in så fint bland det gamla rumt omkring, det ser man inte så ofta, fyller PG i.

Youtube video preview

Marinette och Patrick bestämde sig direkt

Grannarna Marinette och Patrick fattade däremot tycke för huset direkt. De bodde tidigare i lägenhet mitt i stan, men började längta efter något nere på backen. Ett hem att kunna åldras bekvämt i, fast inte för långt ute på vischan… Det visade sig att Norra IP och Villa Näsby uppfyllde alla önskningarna.

– Vi hade hittat en tomt vi gillade, men ville gärna se huset i verkligheten. Så vi fick komma in och kika hos en familj som redan bodde här och sedan bestämde vi oss snabbt. Så snabbt att vår säljare på SmålandsVillan nästan blev lite förvånad, berättar Patrick.

– Allt stämde. Huset är ljust och fint med öppen planlösning och det är så bekvämt med allt i ett plan. Och området är väldigt lugnt, både nära naturen och stora matbutiker, säger Marinette.

Smidig husresa med SmålandsVillan

Glädjande nog är våra båda grannpar också nöjda med hur resan hit gått till.

– SmålandsVillan har varit väldigt tillmötesgående. Vi fick bra kontakt med alla inblandade, och ett extra stort plus var vår projektledare. Han var så tydlig i sin information och det är mycket värt att känna att saker går schysst och bra till, förklarar PG.

Säljare pratar med kunder till nybyggt hus

– Vi är väldigt nöjda, det har funkat bra hela vägen. Problem kan ju dyka upp, men allt har löst sig utan diskussioner, hemskt smidigt faktiskt, konstaterar Patrick.

Norra IP: en riktig pärla

Att bo på Norra IP är att bo nära stan och nära all service du behöver. Du har också nära till fina skogsområden, golf, bad, fiske – ja, till och med fin skidåkning på Kungsberget. Här finns med andra ord allt det där som sätter lite extra guldkant på vardagen.

– Det är ett annat liv här, vi behöver inte ta bilen överallt, säger Ingrid.

Men på Norra IP har du också storstaden på bekvämt avstånd, vare sig du vill köra bil eller åka kollektivt.

– Närhet till buss var viktigt för mig eftersom jag pendlar till jobbet i Gävle, och det funkar riktigt bra, berättar Marinette.

Trivs med det nybyggda villalivet

Båda paren är överens. Här på Norra IP har de hittat kombinationen av ett fint område och en väl fungerande vardag i ett nybyggt villaliv med mys i uterummet, grillmiddagar – och riktigt bra grannar. Men här finns också mer praktiska fördelar i tillvaron.

– Att bo i ett helt nybyggt hus är ett stort plus, det kommer man inte ifrån. Här är allt fräscht och man slipper tänka på underhåll i många år framöver, konstaterar PG.

– Och tittar man på elkostnaden så är det absolut inte billigt att bo i ett gammalt hus nu. Här har det hållit bra, vi ligger på den uppskattade förbrukningen även om vi unnar oss att bada bubbelbad regelbundet, säger Patrick.

Projekt

Försäljning pågår

Norra IP

Sandviken

  • Antal bostäder 16 villor
  • Inflyttning Direkt inflyttning
Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.