Beställ katalog

Bygga hus i Jönköping? Så hittar du tomten

I Jönköping har det varit lite skralt med tomter en tid. Men nu händer det saker... Här tipsar våra säljare Erica Bernadin på SmålandsVillan och Stefan Malm på Myresjöhus både om nya tomter på ingång, och hur du kan ta egna initiativ i tomtjakten.

Efterlängtat tomtsläpp i Taberg

Först och främst: nu är äntligen de första tomterna i Taberg vid Tahe-sjön här. Tomtsläppet går genom Jönköpings kommuns tomtkö och sker i flera etapper.

Stefan Malm, säljare Myresjöhus

– Totalt handlar det om 19 nya tomter i Tahe, Taberg, knappt två mil från Jönköping.  Här bor man riktigt bra, nära både natur och service, det vet jag av egen erfarenhet. Och kan du tänka dig lite längre pendling, knappt fyra mil, kommer vi också att erbjuda tomter i Bondstorp, med fint läge nära sjön och möjlighet till båtplats, berättar Stefan Malm.

Och det kommer mera

Suget efter villatomter på lagom avstånd från Jönköping är stort. Det skulle behövas fler villatomter nära stan och visst hade det underlättat om kommunen släppt lite mer tomtmark. Men Stefan och Erica har spännande saker på gång…

–  Ja, nu händer det grejer. Mer än så kan vi inte säga i nuläget, men inom kort hoppas vi kunna erbjuda något riktigt bra, förklarar Erica Bernadin.

Vinna på att vidga vyerna

Kan du tänka dig att flytta över kommungränsen blir livet lättare. I Vaggeryd eller Mullsjö, bara 15-20 minuters bilväg från Jönköping, är tomtutbudet större, och prislappen mindre. Det samma gäller förstås om du vidgar vyerna lite till, mot orter som Värnamo och Nässjö.

– Jag tror att många öppnar upp mer för en flytt till en annan kommun när man märker hur mycket man får för pengarna – och hur nära man faktiskt har till allt: skolor, idrottsanläggning, vårdcentral eller en badsjö. Från Vaggeryd och Mullsjö har du även nära till Jönköping om du vill in och göra stan. Man ska ju kunna göra mer än att bara bo, konstaterar Erica.

Tips: gör det själv

Både SmålandsVillan och Myresjöhus letar ständigt efter nya tomter. Men du kan också ta tomtjakten i egna händer. Prata med vänner och bekanta, kanske känner någon en markägare som kan tänka dig att stycka av en tomt? Eller åk ut och titta. Hittar du en plats som verkar lovande, knappa in adressen på hitta.se – där kan du se tomtgränser och fastighetsbeteckningar. På lantmateriet.se kan du sedan ta reda på vem som äger fastigheten. På så vis kan du leta reda på markägaren och ställa frågan. Får du ett positivt svar hjälper vi gärna till med resten.

– Hittar du en tomt på egen hand så hjälper vi dig att ta kontakt med kommunen och lantmäteriet. Vi hjälper dig också att ta reda på vad du får bygga på tomten, och följer med ut och tittar på marken, säger Stefan.

Drömhus för alla smaker

Alla husdrömmar handlar ju också om själva huset med stort H. Med hela Myresjöhus och SmålandsVillans utbud finns något för alla tomter – och smaker. Vill du anpassa ditt hus in i minsta detalj kanske du föredrar ett Myresjöhus – och vill du ha en lite mer färdig lösning som gör hemresan lite enklare kanske du fastnar för en Smålandsvilla. Vilket varumärke du ska välja handlar helt enkelt om tycke och smak ­– och din budget såklart. Men var du än befinner dig på husresan är Stefans och Ericas rekommendation enkel: ta kontakt med dem så snart du kan.

– Absolut, vi hjälper dig hela vägen från tomtköp, bygglov och bankkontakter till själva husbygget, försäkrar Erica.

Trygghet i fokus

I oroliga tider är det extra viktigt att kunna känna sig trygg i sitt husbygge, och oavsett om du väljer Myresjöhus eller SmålandsVillan har du en trygg fördel av att ha ekonomiskt starka OBOS i ryggen. Något som också blivit allt viktigare är att välja rätt entreprenad: alltså vem som bygger ditt hus och är ansvarig för det hela. Både Erica och Stefan vill gärna slå ett slag för totalentreprenad, där du skriver ett enda kontrakt med Myresjöhus eller SmålandsVillan och vi tar hand om hela byggprocessen.

– Att bygga med totalentreprenad är oerhört tryggt och smidigt. Hos oss bygger du dessutom med fast pris, vilket även banken brukar gilla, förklarar Stefan.

Erica Bernardin, säljare SmålandsVillan

Ta chansen att lära känna husen

Passa också på att uppleva husens fördelar i verkligheten i våra visningshus. Villa Adelöv från SmålandsVillan finns redan på plats i Vaggeryd, och hösten 2022 landar också ett Villa Lekeryd i Mullsjö. Och Myresjöhus stoltserar i sin tur med ett sprillans nytt Morgondagg i Tahe.

– Se till att prenumerera på våra nyhetsbrev, där får du information om både visningar, tomter och andra husnyheter, tipsar Erica.

På kontoret i Jönköping kan du även ta en virtuell rundtur i hus från både Myresjöhus och SmålandsVillan. Med VR-glasögonen på kan du i lugn och ro kan lära känna husens planlösning och uppleva detaljer, vinklar och vrår.

– Vi jobbar också med lånehus, där kan du få hälsa på hos våra tidigare husbyggare. Bara hör av dig, så ser vi vad som går att ordna, avslutar Stefan

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.