Beställ katalog

Den lantliga idyllen Skölsta

Friluftsliv, vandringsleder och barrskog? Inga problem! 8 km från Uppsala finner du den lantliga idyllen Skölsta. Här är skogen grön, luften frisk och livet ljuvligt. I direkt anslutning till bebyggelsen ligger Vedyxaskogen, som erbjuder aktiviteter för både stora och små. Vad sägs om att grilla med chans att se ett rådjur eller två?

Det lugna, trevliga och familjära

Storstadslivet i all ära – men det finns något oemotståndligt i småstaden. Allt är lite lugnare, lite trevligare och kanske lite mer familjärt. En plats där du själv får ta plats och känner grannarna på gatan.

Från början var Skölsta ett populärt sommarstugeområde. Det är enkelt att förstå: för det här en oerhört tilltalande miljö med vackra skogar, åkermark och bondgårdar. Charmen av Skölsta är att du bor mitt i allt detta, och kan njuta av en vardag fylld av sköna skogspromenader och annat ute-njut. Härligt för hela familjen, men inte minst för de små som kan springa rätt ut i leken på ett helt annat sätt än inne i stan.

En förvånansvärt smidig vardag

Att bo så här vackert kan förstås innebära att vardagspusslet blir lite mer komplicerat. Men så behöver inte alls vara fallet här. I Dingtuna finns flera förskolor och Dingtuna skola erbjuder undervisning från förskoleklass till årskurs 6. Som varje ort med självaktning finns här även en pizzeria, perfekt när matlagningslusten inte är på topp. Storhandlar – och shoppar loss – gör du lämpligen på Erikslund, dit tar du dig på tio minuter i bilen.

Perfekt läge för en aktiv fritid

Granne med Skölsta ligger friluftsområdet Vedyxaskogen, som bjuder in till härliga skogspromenader inte minst om våren när naturen är som allra vackrast. Här finner du anlagda vandringsleder och massor av spännande utomhusaktiviteter. På sommaren lockar förstås smultronstället viltvattnet. Framför Viltvattnet finns en grillplats med utsikt över, en våtmark som anlagts för att främja skogens djurliv.

Drömläge för en härligare vardag

Skölsta ligger 5 km från Gränby centrum och 8 km från centrala Uppsala. Här cyklar du in till stan på dryga kvarten och med buss 119 tar du dig till både Gränby centrum och city på nolltid. Du som bilpendlar ansluter snabbt till både E4:an och väg 288. 

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.