Projekt

Försäljning pågår

Norra IP etapp 2

Sandviken

  • Antal bostäder 18 tomter
  • Pris Från 790 000 kr

Bygg ditt drömhus på Norra IP i Sandviken

I Sandviken erbjuder Smålandsvillan 18 tomter för dig som vill bygga ditt drömhus i en trygg och harmonisk miljö.

Området Norra IP har ett perfekt läge i Sandviken med omedelbar närhet till både naturen och centrum på ett smidigt sätt. Området passar lika bra för de som uppskattar naturens lugn som för de som söker ett aktivt friluftsliv. Här kan du att bygga husmodellen Villa Näsby med tre olika fasadval. 

För mer information

Magnus Albinsson
magnus.albinsson@smalandsvillan.se

Bo från 5.231 kr i månaden

Nedan kan du se ett räkneexempel vad boendekostnaden per månad kan bli. Tänk på att amortering innebär att du betalar av på dina lån och kan ses som ett eget sparande. Hur mycket du amorterar beror på vilka villkor du kan få hos din bank, läs mer under "Visa hur vi har räknat".

Pris
3.600.000 kr
Kontantinsats (15%)
540.000 kr
Lån (85%)
3.060.000 kr
Ränta efter skatteavdrag/mån
3.731 kr
Driftkostnad
1.500 kr
Amortering
0 kr
Boendekostnad per månad*
5.231 kr

I den uppskattade driftkostnaden ingår vatten, el, sophämtning och försäkring.

Vad din totala månadskostnad blir beror på hur stor kontantinsats du kan betala, vad räntorna ligger på just nu och hur du väljer lägga upp dina lån.

Lånet är baserat på en ränta på en bolåneränta från Nordea på 2,09% (2019-10-17). Vill du räkna med andra räntor eller uppdelningar, besök din egen banks hemsida.

Kom även ihåg att du kan behöva amortera på ditt lån, beroende på vilka villkor du får hos din bank. Om du finansierar din bostad via Nordea kan du just nu få amorteringsfrihet i två år från att du flyttar in i ditt nya hus. Läs mer om erbjudandet här. 

Hitta bostad

Norra IP etapp 2

11
Till salu
7
Sålda
Situationsplan
Beteckning
Boendeform
Tomtarea
Pris
Status
Projektfakta
  • Antal bostäder 18 tomter
  • Tomtarea Från 450 m²
  • Pris Från 790 000 kr

Få mer information

Intresseanmälan

Kontaktpersoner

Projektledare - Säljare

Magnus Albinsson

  • 010-434 13 63
  • 070-670 76 00

Bostäderna

Vårt mål som hustillverkare är att du ska få så mycket som möjligt för pengarna när du bygger nytt hus. Därför kan du välja husmodeller där vi har tänkt på allt från konstruktion, produktion, och montering, till familjevänliga planlösningar och energisnåla vitvaror.

Villa Näsby

Villa Näsby är ett stort hus i litet format. Med sin separata föräldradel, rymliga kök och två extra sovrum passar Villa Näsby många olika familjesammansättningar. Mittskeppet i huset utgör samvaroytor, den avskärmade men öppna entrén ger ett härligt välkomnande och möjlighet till en extra förvaring i nischen. 

Bygg ditt hus i Husbyggaren

Du har givetvis stora möjligheter att påverka de interöra valen och inredningen i huset du bygger, utifrån SmålandsVillans sortiment. I Husbyggaren kan du börja skapa hur ditt hus ska se ut. När du är färdig skickar du in huset för att boka ett möte med en av våra säljare!

Bygg hus i Husbyggaren här

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här.

Avkoppling på hemmaplan, fin natur och friluftsliv!

Området Norra IP har ett perfekt läge i Sandviken med omedelbar närhet till både naturen och centrum på ett smidigt sätt. Området passar lika bra för de som uppskattar naturens lugn som för de som söker ett aktivt friluftsliv.

Från Norra IP är det bara några minuters promenad till affärscentrum Mosaiken med bl.a. ICA Maxi, Willys, McDonalds, Rusta och DollarStore. Inom gångavstånd finns också flera bra förskolor och skolor.

Med bilen är det enkelt att ta sig via E16 antingen mot Gävle eller Dalarna och det tar endast fem minuter med bil till underbara Högbo Bruk där friluftsutbudet är stort.

Sandviken är en härlig friluftsstad med vackra motionsspår att jogga, rida eller cykla längs. Vackra sjöar som Storsjön att bada, fiska och paddla i och underbara skogar för svampplockning och promenader. Dessutom finns populärt äventyrsbad, golf i Högbo och inte minst expansiva Kungsbergets skidanläggning.

Intressant att veta är också att Sandvik är en stor arbetsgivare i Sandviken och för den sportintresserade så spelar SAIK i högsta serien i bandy. Norra IP är en plats att trivas på och utvecklas i, i många år framöver.

"Ett fantastiskt område som ligger nära precis allting"

Bo och Birgitta Eriksson bodde under många år i en lägenhet inne i centrala Sandviken. För fem år sedan byggde de ett Myresjöhus på Norra IP, något de verkligen inte har ångrat. I den här intervjun berättar Bo allt om fördelarna med Norra IP.

Läs hela artikeln här

Fem steg till eget hus

För att du ska få en bättre uppfattning om de olika faserna i byggprocessen har vi satt ihop en guide, hela vägen från spekulant till husägare – på fem enkla steg.

Steg 1

Planera

Det första du ska göra när du planerar att köpa hus är att sätta dig in i vad det kommer att kosta. I en bokalkyl räknar vi tillsammans ut den totala bygg -och boendekostnaden för det hus du valt. Med bokalkylen som grund kan du sedan ansöka om ett lån. När du bygger nytt lånar du inte alla pengar till huset direkt, istället har du ett så kallat byggnadskreditiv där banken betalar fakturorna för bygget successivt. 

Steg 2

Beställa

När den finansiella biten är på plats är det dags att teckna avtal. Därefter ansöker du om bygglov. Vi tar fram ritningar och hjälper dig fylla i din bygglovsansökan som du sedan skickar in till byggnadsnämnden i din kommun. I den slutliga beställningen av ditt hus bestämmer du exakt hur ditt hem ska se ut och hur det ska vara utrustat. När beställningen är gjord får du en leveransbekräftelse, ett slutgiltigt pris och tillverkningen av ditt hus påbörjas.

Steg 3

Bygga

Inför byggstart av ditt hus hålls ett samrådsmöte med kontrollansvarig, projektledare från SmålandsVillan och en representant från kommunen. Därefter sköts all kontakt med inblandade entreprenörer av projektledaren – du behöver således bara hålla kontakt med en person!Under tiden som ditt hus färdigställs i fabrik är det dags att förbereda tomten och få grunden på plats, därpå rullas ditt hus in på lastbilar och modulerna monteras ihop.

Steg 4

Besiktiga

Just för att säkerställa att allt har gått rätt till slutbesiktigas huset av en helt fristående och opartisk byggnadsingenjör. Du får ett protokoll från besiktningen och din kontrollansvariga ser till att du får ett slutbevis. Nu är det även dags för slutfakturan att betalas, dessutom ska ditt byggnadskreditiv övergå till ett bostadslån. För att teckna bostadslån tar du bara med dig protokollet från besiktningen och/eller slutbeviset till banken. 

Steg 5

Flytta in

Cirka fem veckor efter huset levererats står bostaden klar för inflyttning – och allt som du så länge sett fram emot har blivit verklighet. Du får dina nycklar av samma säljare som du har haft kontakt med under hela processens gång och tillsammans går ni igenom bostaden, gemensamma ytor, skötsel och funktioner. Sedan önskar vi dig grattis och varmt välkommen hem! Och självklart fortsätter vi vara kvar vid din sida även i framtiden.