Beställ katalog

Välkommen till Husbyggarskolan

Att forma ett nytt hem innebär en resa fylld av valmöjligheter. Från valet av den perfekta tomten till valet av en planlösning som ska passa både nu och i framtiden. Och när det gäller att bestämma om totalentreprenad är den rätta vägen att gå, hur ska man då navigera? Genom vår husbyggarskola följer vi dig genom varje steg av processen. Allt för att göra dina beslut mer överskådliga och lättbegripliga. Och det bästa av allt; det första steget är bara en scrollning bort.

Gå till första steget

Hitta och lära känna tomten

Kanske har du redan hittat drömtomten? Grattis i så fall! Annars finns det mycket hjälp att få på vägen. Börja med att ta reda på var du vill bo – hemresan börjar här och nu.

Steg 1

Vilket hus är ditt drömhus?

Vilken Smålandsvilla är rätt för just dig? Kanske har du redan en bild av det – men här kan det också löna sig att ha ett öppet sinne. Det drömhus som både matchar detaljplanens och dina krav kanske är ett helt annat än du först tänkte dig…

Steg 2
Säljare träffar kunder som vill bygga hus

Skriva kontrakt: nu ska drömhuset bli verklighet

Tomten är hittad och du har valt husmodell. Nu är det dags att välja hur ditt hus ska byggas, och skriva kontrakt med oss. Allra enklast är förstås att bygga med vår totalentreprenad inklusive grund: då tar vi hand om allt som har med bygget att göra.

Steg 3

Ritningar och bygglov

Varje hus som byggs behöver få klartecken i form av ett bygglov. För att kunna söka ett sådant har det nu blivit dags att ta fram ritningarna till ditt hus.

Steg 4
Kunder går igenom tillval när de ska bygga hus

Dina personliga val och slutlig beställning

Nu är det dags att göra viktiga val för att kunna göra beställningen av ditt hus. Allt från vitvaror och badrumsinredning till golv och takpannor – med mera.

Steg 5
Husfabrik där villa byggs på löpande band

Nu börjar det roliga: dags för byggstart

När den slutliga beställningen är klar och vi har fått in din spärrförbindelse väntar vi bara på kommunens startbesked innan vi kan dra igång arbetet på byggplatsen. Nu börjar resan på riktigt.

Steg 6
Kunder som håller på att bygga hus

Husleverans, montage och sista fix

Den stora dagen närmar sig. Dagen när husvolymerna rullar in på byggplatsen, där de kvickt monteras ihop – och du får för första gången se ditt blivande hem i verkligheten. Vilken känsla!

Steg 7
Par flyttar in i nybyggt hus

Äntligen dags att flytta in

Då har äntligen dagen kommit. Du har nycklarna i handen och huset redo för dina flyttkartonger – och din personliga touch som gör huset till hem. Men det finns ett par saker att tänka på både inför och efter inflyttningen.

Steg 8
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Johannes Laestadius Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Läs vidare i våra kunskapsartiklar

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.