Beställ katalog

Om våra hus

Vad får man när man väljer ett hus från SmålandsVillan? Mycket hus för pengarna, såklart. Men det slutar inte där. Låt oss berätta allt om våra hus.

Att bygga hus med SmålandsVillan som husleverantör är att välja ett genomtänkt hus som är byggt i trä – på ett industriellt och kvalitetssäkert vis – och att få en husresa utan krusiduller. Med småländsk finurlighet och smarta lösningar gör vi allt för att erbjuda dig mycket hus för pengarna.

SmålandsVillans hus: vår filosofi

Att bo bra är en viktig del i livet, men det är inte allt. Därför bygger vi hus där du kan göra mer plats när familjen blir större – och där du fortfarande har råd med annat som sätter guldkant på just din tillvaro. För att uppnå det behöver vi tänka smart, i varje liten detalj. Från hur arkitekten ritar huset, till vilka val du kan göra. Från konstruktion, produktion och montering – till familjevänliga planlösningar och energisnåla vitvaror. Ja, allt det där kännetecknar en livs levande Smålandsvilla.

Häng med till fabriken

Så byggs en Smålandsvilla

Att våra hus börjar sin resa i vår husfabrik kanske du redan vet. Men låt oss berätta lite mer om poängerna med att bygga på vårt alldeles egna vis.

Läs mer
Uteplats med matplats till nybyggt 1/2 planhus
Modernt kök med köksö i storsäljaren Villa Kalmar
Mycket hus för pengarna
Vår ledstjärna
Kvinna sminkar sig i nybyggt hus
Vardagsrum med modern inredning
Fabriksarbetare jobbar med fasaden på nybyggt hus

Finurligheter i en Smålandsvilla

Hos oss ska det vara enkelt att bo bra, och då gäller det att tänka till kring varje liten detalj i våra hus. Här är bara några av finurligheterna du kan njuta av i en livs levande Smålandsvilla.

Ett kanonbra klimatskal

Tak, ytterväggar, fönster, ytterdörrar och grund – delarna som skiljer de uppvärmda ytorna i huset från klimatet utanför kallas passande nog för husets klimatskal. En Smålandsvilla har ett riktigt bra sådant, vilket är viktigt för att skapa ett energisnålt hus.

Bra standard är standard

Vi sa ju att det ska vara enkelt att bygga hus med SmålandsVillan. Därför kan du lita på att ditt nya hem redan från början innehåller inredning och utrustning från välkända varumärken. Kök och badrumsinredning från Vedum, fönster från Elitfönster, värmelösning från NIBE – med mera.

Familjevänliga planlösningar

Att skapa mycket hus för pengarna, med rum för familjen att växa i, är våra arkitekters specialitet. Många av våra husmodeller har dessutom flera planlösningar att välja mellan. Och bygger du ett 1,5-planshus eller ett 2-planshus får du inreda övervåningen precis som du vill – och när du vill.

Tillvalskatalog

Vilka val kan jag göra i en Smålandsvilla?

En hel del, faktiskt. Bland våra tillval finns allt från piffiga inredningsdetaljer till mer praktiska godbitar som gör din vardag så mycket bättre. 

Se dina möjligheter

Svar på dina frågor om hus!

Vad våra hus kostar ser du på respektive husmodell och i Husbyggaren kan du provbygga ditt hus online och se hur dina val påverkar priset. Men för att ta reda på vad just ditt drömhus kostar att bygga behöver du ta hjälp av våra duktiga säljare. Den totala kostnaden beror dels på förutsättningarna på din tomt – men vissa kostnader varierar också från kommun till kommun, som bygglovskostnader och anslutningsavgifter för el, vatten och avlopp – med mera.

Hur lång tid det tar att bygga hus med oss beror till stor del på tomten – och på hur snabbt det går att få bygglov. Generellt sett brukar det ta cirka 14 månader från start till mål, förutsatt att allt flyter på som det ska.

I ett välbyggt hus från SmålandsVillan får du bra standard som standard. Med andra ord är våra hus redan från början utrustade med inredning och utrustning från välkända tillverkare.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Hans Andréasson Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Läsvärt på temat hus

Hus, hus, hus – ja, vi erkänner: vi tänker mycket på det här med hus. Här har vi samlat ett axplock av inspirerande artiklar på just det temat. Trevlig läsning!

Gör det själv

Inredningsbar övervåning: en specialitet i våra hus

När du väljer ett 1,5- eller 2-planshus från SmålandsVillan får du själv bestämma när och hur du inreder övervåningen. 

Läs mer

Såklart

Hållbarhet hemma hos oss – och hos dig

Hållbarhet för oss på SmålandsVillan är en grön, social och ekonomisk tråd som löper från de småländska skogarna, via husfabriken – och ända in i ditt nya hem.

Läs mer

Starta resan mot ditt eget hus

Så, börjar det klia i husbyggarfingrarna nu? Då kanske vi ska snacka lite om hur du går vidare? Ett superbra tips är att redan tidigt i processen ta en pratstund med en av våra säljare. Där kan du nämligen få gott om tips kring allt från att köpa rätt tomt till val av husmodell och vilka val du kan göra i ditt nya hus.

Även om vi på SmålandsVillan gör allt för att det här med att bygga hus ska vara så enkelt som möjligt innebär det ändå en hel del att sätta sig in i. Här vill vi gärna tipsa om Husbyggarskolan. Här får du lära dig allt du behöver veta om det praktiska kring att bygga hus, Snabbt och enkelt, steg för steg – från husdröm till färdigt hus. Och glöm inte att du alltid är lika välkommen att höra av dig till oss med dina frågor.

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.