Beställ katalog

Bygga hus i Halmstad? Så hittar du tomten

Lite tomt på tomtmarknaden i själva Halmstad, men grannkommunerna gasar på… Här bjuder våra säljare i Halmstad, Rebecca Nykvist på SmålandsVillan och Viktor Törnqvist på Myresjöhus, på sina allra bästa tips: från tomtjakt till drömhus.

Ont om tomter i själva Halmstad

Efter en period där kommunen släppt en hel del tomter är det just nu lite stiltje på tomtmarknaden i Halmstad, berättar Rebecca Nykvist.

– Ja, just nu finns det väldigt lite mark som är styckad och klar att bygga på. De tomter som förmedlats via den kommunala tomtkön har gått åt snabbt, och i väntan på att de släpper ytterligare en etapp i Fyllinge fortsätter vi att ligga på markägare och mäklare för att få tag i fler.

– Vi jobbar till exempel på att få loss mark strax norr om Halmstad, lägger Viktor Törnqvist till.

Vidgar vyerna

Kanske har det att göra med brist på tomter i själva Halmstad, kanske är det den pågående trenden med att lämna stan för ett hus med lite mer lantligt läge – eller kanske passar grannkommunerna på att visa framfötterna. Både Viktor och Rebecca märker just nu ett stort intresse för att bygga i Falkenberg, och här finns det tomter att få tag i.

– Falkenberg är oerhört attraktivt, i Stafsinge har vi till exempel redan byggt en hel del. Många av Myresjöhus kunder ser sig om efter lägen strax utanför stan just nu, och stora tomter är populärt. Man vill bo nära naturen, och gärna nära havet. När många jobbar mer hemifrån är närheten till stan inte lika viktig, förklarar Viktor.

Rebecca Nykvist, säljare SmålandsVillan

Mer för pengarna

Förutom Falkenberg vidgar Rebeccas kunder på SmålandsVillan också sina vyer mot Laholm – och även Simlångsdalen intresserar, berättar hon.

– Dels för att det är lättare att få tag i tomter här, men också för att priserna är lägre. Inne i Halmstad kan du få betala två miljoner för en tomt på 600 kvm, men i Simlångsdalen kan du få en dubbelt så stor tomt för under miljonen. Både Falkenbergs och Laholms kommuner jobbar också lite annorlunda, det märks att de är sugna på att växa.

Få en bra start på resan

Kanske har du precis börjat drömma om ett eget hus? Kanske har du förälskat dig i en viss husmodell, eller har till och med redan en tomt i sikte? Var du än befinner dig på vägen är både Rebeccas och Viktors rekommendation enkel: ta kontakt med dem så snart du kan.

– Du måste inte ens ha en tomt för att boka ett första möte med oss, ju tidigare vi kommer in i processen, desto mer nytta kan du ha av oss, konstaterar Viktor.

Och Rebecca håller med:

– Absolut, det är till exempel många saker att tänka på innan du köper en tomt. Vad är det för mark det handlar om? Går det att bygga ditt drömhus på den? Och finns den med i översiktsplanen? Annars kan det bli svårt att få både förhandsbesked och bygglov. Ofta har kunder kommit ganska långt i processen innan de kommer till oss, vilket kan skapa onödiga problem. Ring oss direkt istället!

Vårt mål: ditt drömhus

Men alla husdrömmar handlar ju också om själva huset med stort H. Med hela Myresjöhus och SmålandsVillans utbud finns något för alla tomter – och smaker. Men vilket varumärke ska man välja? Det handlar om tycke och smak ­– och din budget.

– Vi har ju ganska olika målgrupper och olika prisbilder på husen, så våra varumärken kompletterar varandra väldigt bra. Har man redan bott i villa ett tag och vill ha gott om valmöjligheter väljer man kanske ett Myresjöhus, medan förstagångsköparna ofta får sin husdröm att gå i uppfyllelse med SmålandsVillan, säger Viktor.

– Precis, och även många äldre som redan haft ett stort hus och vill göra mer för pengarna än att bara bo brukar hitta hem hos oss på SmålandsVillan. Tillsammans skapar våra varumärken alla möjligheter att få det hus just du drömmer om, menar Rebecca.

Viktor Törnqvist, säljare Myresjöhus

Tryggt hela vägen hem

Något som också har blivit allt viktigare är att välja rätt entreprenadform: alltså vem som bygger ditt hus och är ansvarig för det hela. Både Viktor och Rebecca vill gärna slå ett slag för SmålandsVillans och Myresjöhus totalentreprenad, där du skriver ett enda kontrakt med oss, och vi tar hand om hela byggprocessen.

– Enkelheten och tryggheten är en stor fördel, med totalentreprenad kan du sova gott om nätterna, säger Rebecca.

– Och när du skriver kontrakt med oss har du stora starka OBOS i ryggen, det gör det extra tryggt att jobba med oss, avslutar Viktor.

Vi hjälper dig mer än gärna med din husdröm!

Kontakta oss om du vill bygga hus i Halmstad

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.