Beställ katalog
  • Kundreportage

Gavelställt för den växande barnfamiljen

Engagemang och goda råd är något man inte kan få för mycket av. Och det var just bra rådgivning som gjorde att Adela och Tarik kunde hitta ett drömhus som både passade deras tomt och deras behov. För en familj på fyra med små barn som snart blir stora så behövs ett hus att växa i.

Youtube video preview

Solen skiner på det grönskande området när man närmar sig Adela och Tariks hem. En sväng upp mot den lilla höjden där deras Smålandsvilla är byggd och man välkomnas av den gavelställda entrén och talgoxarnas fågelkvitter. Tidigare bodde paret i en lägenhet i Göteborg. Det centrala läget i stan var bekvämt men efter att de fått sitt första barn var det något som förändrades.

– Vi trivdes men när jag skulle ut med barnvagnen så fanns det inte så mycket grönområden att promenera i och det var omysigt med all trafik. Nybygge var inte aktuellt för det kändes dyrt men vi insåg snart att allting kostar. Vi gick på visningar på äldre hus i Göteborg men budgivningarna stack snabbt iväg samtidigt som de ofta var slitna och hade renoveringsbehov, berättar Adela.

Deras jakt på tomt och husleverantör påbörjades när de insåg att prisbilden skulle bli densamma men att de hade möjligheten att få något eget och något nybyggt. På visningshusområdet Husknuten i Göteborg kom de i kontakt med OBOS verksamhet där de blev rekommenderade att kika närmare på SmålandsVillan vars hus är perfekta för växande barnfamiljer.

– Vår säljare var så engagerad och ritade upp en kalkyl ganska fort, berättar Tarik.

– Ja, och när vi väl hittade en tomt kom SmålandsVillans säljare med ut och förklarade hur man kunde bygga, placeringen för markarbete och så vidare. Det var många faktorer som gjorde att vi valde SmålandsVillan men framför allt var det säljarens engagemang, säger Adela.

– Nu med facit i hand har hela kedjan med säljare och projektledare varit jättebra och supersmidig. Det har varit många beslut men hela konceptet med SmålandsVillan har gjort att det varit enkelt att göra sin beställning, tycker Tarik.

Fördelen med husets läge

Familjen har byggt ett Villa Komstad och när man kommer in i huset möts man av en stor öppen planlösning i vinkel med stora fönster som ger ljus åt hemmet som går i neutrala toner med svarta detaljer. Med tanke på tomtläget fick de rekommenderat det gavelställda huset Villa Komstad.

–  Vi har uppfarten från sidan så det blev väldigt välkomnande med entrén på gavelsidan. Sen älskar jag ljuset i vårt hem. Det är söderläge på den sidan vi har fönstren och fördelaktigt då vi har fönsterna mot skogen och inte så mycket fönster mot grannarna så det blir lite insynsskyddat, berättar Tarik.

Adela såg även flera funktionella fördelar i huset. I groventrén som ligger mot baksidan och är i anslutning till köket kan hon exempelvis ta av smutsiga ytterkläder på barnen efter att de lekt utomhus. Den oinredda övervåningen skapar möjligheter för dem som småbarnsfamilj och att det redan fanns en klädkammare i hallen var ett extra stort plus.

– Det passade för oss som barnfamilj med ett hus att växa i och att vi har en klädkammare direkt i hallen där man kan ställa in alla grejer är perfekt, säger Adela.

Säljarens rekommendationer

Vem som rekommenderade Villa Komstad? Jo SmålandsVillans säljare som kunde ge Adela och Tarik rätt hus utefter tomtens förutsättningar och familjens behov.

– Vi har ju egentligen ingen kunskap kring att bygga hus. Vi har litat på vår säljare och hela processen gick så smidigt.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Karin Hjerpe Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.