Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Trender

Därför ska du dela husresan på Instagram

Inget drömhus utan inspiration, eller hur? Men har du tänkt på att du som husbyggare också kan inspirera någon annans husdröm? Lätt som en plätt: skapa ett huskonto på Instagram.

Inspireras av andra

Våra sociala kanaler rymmer tonvis av husinspiration. Från färgsättning av fasaden till inredning och tapeter. Och det bästa av allt? När du letar på #smålandsvillan kan du se hur andra som bygger hus med just SmålandsVillan har gjort. Det blir ju extra kul när idéerna också går att genomföra i verkligheten, eller hur? För dig som valt ett 1,5- eller 2-planshus vill vi också tipsa om #smålandsvillanövervåning. Varsågod för inspiration!

Lära oss av varandra

Vissa bygger hus för första gången, andra har gjort det förut. Vissa har kommit långt, andra har just hittat en tomt. Det finns så mycket kunskap och erfarenheter att ta del av från våra husbyggare runt om i landet. Varför inte dela med dig av din?

Visa upp ditt hus för fler

Även vi på SmålandsVillans kontor gillar att inspireras av våra husbyggare. Med jämna mellanrum visar vi därför upp utvalda bilder som taggats med #smålandsvillan. Kanske blir det just ditt hus som syns nästa gång? Då och då gör vi också hemma hos-reportage hos utvalda husbyggare, som sedan visas upp på vår webb. Även dessa hittar vi oftast via deras huskonton på Instagram. Så, vad väntar du på?

Därför skapade vi våra huskonton

"Jag skapade ett huskonto dels som en husdagbok för att dokumentera husbygget och skapandet av ett hem – dels för att få inspiration, tips och råd och utbyta erfarenheter med andra husbyggare. Jag tittade mycket på #smålandsvillan för att se hur andra med liknande hus har möblerat och inrett. Men jag har även kollat på andra konton för att få tips och inspiration för bland annat förvaring, färger och trädgård. Jag får ofta själv frågor om vilka färger vi har använt på väggarna och vilken produkt vi använt när vi målade trappan."

- Jenny @husdrommar_

"Vi startade främst vårt huskonto för att dokumentera vår husresa från tomt till färdigt hus men även för att få inspiration från andra husbyggare och inspirera andra som bygger eller ska bygga. Vi har kollat särskilt mycket på badrum och kök men också hur andra som byggt just Villa Adelöv har valt att möblera och inreda sina hus. Fått mycket inspiration under #smålandsvillan och #villaadelöv. Vi har främst fått frågor om våra badrum."

- Tove och Stefan @villaadelovbyggervi

Inspireras av andras huskonton på Instagram

 

Inspireras av andra

Kundreportage

Våra kunder berättar om deras husresor

Här kan du läsa om några av våra kunder som berättar om sina upplevelser och ger sina bästa råd och tips till dig som ska bygga nytt.

Till reportagen!
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Maria Hoffner Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.