Beställ katalog

Njut av en lite härligare vardag

Slättanäs är ett naturskönt område med gott om fina promenadstigar att upptäcka i skogarna runt omkring. Men här har du också nära till havet. Till Slättanäs badplats cyklar du på en kvart, och till småbåtshamnen har du bara en kort promenad. Läge för att njuta av livet, med andra ord.

Med service inom räckhåll

Men det går också fint att få ihop familjens vardagspussel här. Bara en dryg kilometer bort ligger Listerbyskolan med undervisning från förskoleklass till årskurs 6. Granne med den ligger kommunala Backsippans förskola, och på ungefär samma avstånd finns även fristående Yrvädrets förskola. I Listerby finns bland annat även bensinmack med servicebutik, bibliotek, pizzeria och caféet Bistro Blå som även serverar husmanskost. Middagsmaten handlar du närmast på  ICA i Johannishus, knappt tio minuter bort med bil. Om du inte passar på att shoppa på vägen hem från jobbet förstås.

Aktiviteter för stora och små

Fotbollsintresserade familjemedlemmar spelar närmast i Listerby IK, som också har verksamhet inom bordtennis. Möjlighet att spela fotboll finns även i Johannishus SK som även ordnar barngymnastik och yoga. För dig som gillar hästar finns flera ridanläggningar i närheten, till exempel Yxnarums ryttarförening som ligger knappt 10 minuters bilresa bort.

Med mycket att utforska

Här kan du ge dig ut på upptäcktsfärd i naturreservatet Listerby skärgård. Det består av de tre stora öarna Arpö, Vagnö och Slädö samt ett flertal mindre holmar och skär med varierande naturupplevelser, både från vattnet och på land. Paddla, eller åk båt. Föredrar du en utflykt på land kanske en tur ut på Torkö till Majas konstcafé kan passa? Där kan du både njuta av konstutställningar och fika – och själv lära dig att måla på någon av Majas kurser. Eller varför inte besöka gårdsbutiken på Johannishus Gods och handla honung eller viltkött från deras egna marker?

Och stadslivet på lagom avstånd

Här behöver du heller inte sakna stadslivet. Slättanäs ligger i princip mitt emellan Ronneby och Karlskrona – perfekt läge för pendling med andra ord. Till centrala Ronneby tar du dig på en kvart i bilen, till Karlskrona tar resan cirka 20 minuter. Vill du hellre åka buss finns buss till Ronneby direkt från området under pendlingstider, annars är det enklaste att hoppa på cykeln till hållplatsen vid E22. Därifrån går direktbussar hela dagen, både till Ronneby och till Karlskrona.

Projekt

Försäljning pågår

Tomter i Slättanäs

Ronneby, Slättanäs

  • Antal bostäder 23 tomter
  • Pris Från 495.000 kr
Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.