Beställ katalog
  • Att bygga hus

Varför välja SmålandsVillan?

Få en bra start på huslivet, i ett gediget hus som du bor jättebra i. Ett hus där varje detalj är genomtänkt in i minsta detalj. Det är bara några av anledningarna till att vi tycker du ska fundera på en Smålandsvilla. Här berättar produktchef Malin Odeén mer om dem.

Väldigt bra hus att bo i

Att erbjuda hus med hög kvalitet till ett överkomligt pris är SmålandsVillans hjärtesak. Vi gör allt för att ge dig mycket hus för pengarna, och en Smålandsvilla är en gedigen grund för ett härligt husliv som du sedan själv har möjlighet att vidareutveckla. Här är det bara att flytta in och sedan addera till det du vill ha, berättar Malin Odeén.

–Väljer du ett 1-planshus är allt klart från start, och väljer du ett 1,5- eller 2-planshus bestämmer du själv när det är dags att inreda övervåningen. Om du är en kreativ person kan du till och med välja att huset levereras målningsförberett och måla, tapetsera och lägga golv själv. Men självklart passar en Smålandsvilla lika bra för dig som inte vill fixa så mycket, här bor du jättebra redan från början.

Stora fönsterpartier som standard i vardagsrum

Genomtänkt in i minsta detalj

I en Smålandsvilla har inget lämnats åt slumpen. Vi tänker på allt från konstruktion, produktion och montering – till familjevänliga planlösningar och energisnåla vitvaror. För att kunna bygga smart och effektivt har våra hus fasta planlösningar, framtagna av vår arkitekt för att bjuda på mesta möjliga funktion per kvadratmeter. Husen har stora fönster – men inte så stora att du får för mycket insyn. Och de har en generös takhöjd på 2,52 meter – högre än många andra nyproducerade hus, men samtidigt inte onödigt hög.

– Du vill ju inte värma upp onödigt mycket luft, eller hur? Alla våra hus har en beräknad energiförbrukning, och vi får ofta bekräftat att våra kalkyler håller, konstaterar Malin.

Byggt med omtanke

En Smålandsvilla byggs inomhus i fabriken, i torr och varm miljö, det enda som sker utomhus är själva monteringen. Det gör att ditt hus inte riskerar att skadas av väder och vind – men också att våra tidplaner håller. Husen har välisolerade väggar för ett behagligt och energisnålt inomhusklimat. Och här är grunden i huset också viktig, förklarar Malin.

– Vi använder Isolergrund, ett fukt- och radonsäkrat alternativ som ger ett bra inomhusklimat och som dessutom är astma- och allergivänlig. Det är en klar fördel att komma upp lite, det gör till exempel dina golv varmare utan att behöva använda golvvärme.

Kvinnlig säljare guidar kunder som håller på att bygga hus

Bekvämt med totalentreprenad

För dig som kund innebär totalentreprenad att du kan koppla av och koncentrera dig på det roliga, som att planera inredning och trädgård. Här tar vi nämligen hela ansvaret för allt från byggnation, upphandlingar, kontakt med entreprenörer och hantverkare till det juridiska. Dessutom får du ett pris där även grund och vissa markarbeten ingår, berättar Malin.

– Alla tomter är ju olika, vilket gör att man måste besöka tomten innan man kan uppskatta ett totalpris på markarbeten på varje enskild tomt. Om det krävs större ingrepp på tomten, som sprängning, pålning, utfyllnad eller bortforsling av massor tillkommer kostnaden för det. Men totalentreprenad både bekvämt och smidigt, vi kan ju detta med att bygga hus.

Ungt par med laptop.utvärderar husleverantör

Lättare att välja

Visst kan det kännas härligt att ha massor av valmöjligheter. Men i ärlighetens namn kan det lika gärna upplevas som stressande att behöva ta beslut om varje liten detalj... Istället för att erbjuda en uppsjö av tillval har vi på SmålandsVillan redan från början valt inredning och utrustning från ledande leverantörer som ger ditt hus en bra standard redan från början.

– Enkelheten i ett begränsat antal tillval gör allt så mycket smidigare. Här får du fortfarande möjlighet att ge ditt hus ett eget uttryck, både inomhus och utomhus. Men du behöver inte göra ogreppbart många val för att få ett hus att trivas i, säger Malin.

Du kan se tillvalen medan du bygger ditt hus i Husbyggaren.

Tryggt hela vägen hem

När du väljer att bygga en Smålandsvilla ingår såklart alla garantier, försäkringar och besiktningar som säkerställer att ditt nya hem är byggt enligt gällande normer och entreprenadkontrakt. Att SmålandsVillan är en del av OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare, är såklart också en trygghet i sig. Och dessutom bryr vi oss verkligen om vad våra kunder tycker om jobbet vi gör.
– Precis, vi mäter NKI hela tiden och drar lärdom av allt vi får in. Det ger resultat. Vi har legat över genomsnittet under flera års tid nu, och i år har vi till och med Sveriges nöjdaste huskunder, konstaterar Malin.

Inspireras av andra

Kundreportage

Våra kunder berättar om deras husresor

Här kan du läsa om några av våra kunder som berättar om sina upplevelser och ger sina bästa råd och tips till dig som ska bygga nytt.

Till reportagen!
Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Magnus Hoffner Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.