Beställ katalog

Bygga hus kring Uppsala? Så hittar du tomten!

Uppsala växer så det knakar, och det gör att det blir allt svårare att hitta villatomter. Då kan det löna sig att tänka lite utanför boxen. Här bjuder Elin Hemmingsson, säljare för SmålandsVillan i Uppsala, på sina bästa tips.

Läs mer här

Var vill du bo?


Första steget i jakten på tomten är att reda ut var ni vill bygga ert drömhus någonstans. Många drömmer om att komma närmare naturen, men samtidigt vill man bo centralt – eftersom man oroar sig för att lång pendling till jobbet gör att vardagspusslet inte går ihop. Och i en växande stad kan det här bli en lite svårlöst ekvation, förklarar Elin.

Elin Hemmingsson, säljare på SmålandsVillan

– Vi jobbar stenhårt för att få tag i fler tomter, och har en hel del på gång. Men många vill bo max 25 minuter från jobbet, även om man jobbar i olika delar av stan, och tomtutbudet inte är jättestort. Idag ligger det runt 50 tomter ute på Hemnet – men det är i hela Uppsala län. Och ju närmare Uppsala de ligger, desto högre blir också prislappen.

Våga vidga vyerna

Så, betyder det att hoppet om att hitta tomt för drömhuset är ute? Inte alls, menar Elin. Men det lönar sig att vidga sina vyer.

– Det finns mycket att vinna på att sikta på ett läge lite utanför stan. Om du till exempel kan tänka dig att pendla 40 minuter istället får du mycket mer att välja på, och kanske bara behöver betala en tiondel av priset. Dessutom kanske du också kan jobba hemifrån ibland? I ett hus är det ju mycket enklare att få till ett bra hemmakontor än i lägenheten.

Vi hjälper dig hela vägen hem


När tomten är säkrad väntar det roligaste: att bygga ditt drömhus. Att bygga ett nytt hus är en stor affär, och ett stort beslut. Men att bygga hus med SmålandsVillan är inte så komplicerat som man kan tro, menar Elin.

– Många tror att det dyker upp massor med oförutsedda utgifter, men så är det inte alls. Vi berättar allt och guidar dig genom varje steg i processen, så att du kan känna dig trygg och säker hela vägen hem.

Boka möte med Elin i Uppsala

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.