Projekt

Försäljning pågår

Smeakalles Äng

Tvååker

  • Antal bostäder 9 tomter
  • Pris Från 975 000 kr

Bygg hus med SmålandsVillan i Tvååker

Nu har du chansen att bygga hus med SmålandsVillan i området Smeakalles Äng i Tvååker. Här säljer vi nio tomter där du kan bygga 1-planshus eller 1,5-planshus.

Välkomna till det natursköna området Smeakalles Äng i Tvååker. Här bor du lantligt med närhet till allt. Inom promenadavstånd finner du grundskola, gymnasium, affär, bank och vårdcentral. 

På tomterna kan du bygga 1-planshus eller 1,5-planshus med 38 grader takvinkel. Tomtpriserna inkluderar exploateringskostnader men exkluderar alla anslutningsavgifter så som exempelvis för el, fiber och va samt bygglovsavgifter med mera. Dessa tillkommande avgifter betalas av köpare.

Välkommen att kontakta SmålandsVillan i Varberg om du vill bygga hus i Tvååker!

Projektfakta
  • Antal bostäder 9 tomter
  • Tomtarea Från 651 m²
  • Pris Från 975 000 kr

Visningar

Tomt

Tomtvisning Tvååker

Tids­bokning

Värabjärsvägen, Varberg

Boka tid

Visningshus

Villa Kalmar

Tids­bokning

Värabjärsvägen 39, Tvååker, Varberg

Boka tid

Intresseanmälan

Kontakta oss nu om du vill bygga hus i Tvååker

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig!

Kontaktpersoner

Säljare

Andreas Versén

010-434 15 55

070-601 35 85

Säljare

Anna Petersson

010-434 15 53

070-601 89 37

Bostäderna

Vårt mål som hustillverkare är att du ska få så mycket som möjligt för pengarna när du bygger nytt hus. Därför kan du välja husmodeller där vi har tänkt på allt från konstruktion, produktion, och montering, till familjevänliga planlösningar och energisnåla vitvaror.

Bygg 1-plan eller 1,5-planshus

På de här tomterna rekommenderar har du möjlighet att bygga hus med 1 plan eller 1,5 plan med 38 grader taklutning. SmålandsVillan erbjuder olika husmodeller i dessa storlekar där vi har tänkt på allt från konstruktion, produktion, och montering, till familjevänliga planlösningar och energisnåla vitvaror. 

Se alla husmodeller här

Bygg ditt hus i Husbyggaren

Du har givetvis stora möjligheter att påverka de interöra valen och inredningen i huset du bygger, utifrån SmålandsVillans sortiment. I Husbyggaren kan du börja skapa hur ditt hus ska se ut. När du är färdig skickar du in huset för att boka ett möte med oss.

Klicka här för att börja bygga

Området

I jakten på en bostad letar man inte bara efter ett antal rum att ställa sängen och soffan i. Man letar såklart också efter någonstans att gå morgonpromenaden eller ett café där man tar lördagsfikan. Med det sagt tror vi att du kommer trivas just här.

Lugn och äventyr nära hav och natur

Tvååker är en charmig och havsnära liten ort sydost om Varberg. Här kan du njuta av det lugna småstadslivet utan att kompromissa med service och bekvämligheter. Med gång- och cykelavstånd till hav, natur, restauranger, butiker och skolor har du nära till allt som får vardagen och fritiden att samspela. 

Besök samma naturreservat som Bockstensmannen…

Som boende i Tvååker har du alltid nära till naturupplevelser. En kort cykelpromenad bort ligger stranden och det böljande havet där härliga sommardagar kan spenderas. Varför inte ta med kanoten för några paddeltag i goda vänners lag?

Att leta upp den perfekta platsen för picknick är ett spännande vardagsäventyr för både stora och små. Packa fikakorgen, snöra på dig skorna och ge dig ut i naturen. Besök till exempel utkiksplatsen Höråsen eller Åkulla bokskogar. 

Med tolv naturreservat i närheten kan du njuta av den vackra naturen antingen till fots eller på cykel – i vetskap om att du följer samma stigar som Bockstensmannen en gång vandrade. Och vill du känna mer av historiens vingslag - passa då på att upptäcka Världsarvet Grimeton – radiostationen som varit trådlös sen 1924. 

Sporta – sola – surfa! 

För dig som tycker om att röra på dig är Tvååker ett svårmatchat ställe att bo på. Tvååkers IF erbjuder fotboll med både dam-, herr- och ungdomslag. Är det ridning som lockar så finns både Store Stens Ryttarförening och Olsegårdens Ridklubb i närheten. 

Längtar du efter att ge dig ut på den gröna mattan finns Varbergs Västra Golfklubb strax utanför orten. Dessutom finns idrottsanläggningar och strövarområden endast ett stenkast bort. Det är inte svårt att förstå varför turister från hela landet väljer att spendera semesterveckorna i trakterna kring Tvååker.

Och apropå semester så har du alltid nära till vågorna i Tvååker. Varför inte besöka Björkängs havsbad – här finns en stor strand med plats för alla som vill kitesurfa. Vill du lära dig att bemästra vågornas kraft finns dessutom surfskola i både Varberg och Halmstad. 

Lekande lätt att lära

Tvååker är som gjort för barnfamiljen! Vad sägs till exempel om en helt ny lekplats i Centralparken? Mitt i det lilla samhället ligger också Sunnanängs förskola, med sex avdelningar. Förskolan ligger i ett vackert naturområde, där delar av den intilliggande skogen har inhägnats för att bli en härlig lekmiljö för barnen. 

Bosgårdsskolan är en av kommunens största grundskolor, och är en F-9-skola med elever från Tvååker, Spannarp och Sibbarp. I området finns också Munkagårdsgymnasiet – en naturbruksskola perfekt för den som vill utbilda sig till entreprenör inom skog, djur eller trädgård. 

Sprudlande kreativitet och heta smakupplevelser

I Tvååker blandas gårdsbutiker med caféer och bageri. Här erbjuds ett stort utbud av närodlade och ekologiska råvaror. På Öströö fårfarm kan du till exempel fika med beteshagar och bokskogen in på knuten. Vill du ha lite extra lördagsmys kan du handla nybakt på Gööks bageri eller ta cykeln för att äta frukost och lösa melodikryss på Strömma Farmlodge. 

Att kreativiteten sprudlar i Tvååker finns det inga tvivel om. Under sommaren arrangeras Farmers Market - en skördefestival i halländsk Nashville-stämning med mat, musik och sköna möten. Är du på jakt efter den perfekta Swexicanska chilisåsen ska du kolla upp Señor Habanero. Här blandas smaker från världens alla hörn med svenska råvaror… och har du tur kan du få ett soundtrack att avnjuta din chilisås till.

En spontantrip på lunchrasten?

För dig som arbetar på annan ort har du bra pendlingsmöjligheter i Tvååker. Via E6:an tar du dig till Varberg eller Falkenberg på cirka 20 minuter. Till Halmstad tar du dig på 35 minuter och till Göteborg tar det 50 minuter.

Och du – det är faktiskt så nära till shoppingrundan i Ullared att du nästan hinner dit på lunchrasten. Så har du shoppinghumöret på topp finns Gekås bara 30 minuter bort. 

Bygga hus med SmålandsVIllan

När du bygger hus med SmålandsVillan kan du vara säker på att du får ett sunt, kvadratsmart och prisvärt hus. Vi är med dig genom hela processen och vårt mål som hustillverkare är att du ska få så mycket som möjligt för pengarna när du bygger nytt hus. 

Hum om hus

Hum om hus är webbserien som visar att det är enklare än man tror att köpa hus. Under fem avsnitt reder vi ut de frågetecknen som kan uppstå inför, under och efter ett husköp.

Se alla filmer här

Att välja rätt hus

I den första delen av Hum om Hus får du följa med Frida Zetterström hem till tre olika familjer, som alla valt hus efter sina personliga behov. Hur tänkte de när de gjorde sina val? Se filmen och få ett större hum om hus!

Ledsnade på lägenhetslivet – valde Villa Kalmar

Familjen Fjordstig bodde tidigare i en lägenhet mitt i stan men började känna sig trötta på lägenhetslivet och drömde om ett större boende med egen trädgård.

Läs hela artikeln här

Att välja rätt hus – drömhemmet på Himlabackarna

Andrea och Fredrik letade under en tid efter ett begagnat hus men började efter en tid också kika på att bygga ett nytt hus och insåg snabbt att SmålandsVillan hade prisvärda hus.

Läs hela artikeln här

En husdröm tack vare SmålandsVillans tomter

SmålandsVillan löser inte bara husdrömmarna utan kan även erbjuda tomter. Och det är precis så Ida och Tobias gick tillväga när de byggde hus med SmålandsVillan. 

Läs hela artikeln här

Boka möte med SmålandsVillan

Boka ett möte med oss där du får svar på alla dina frågor om SmålandsVillan och vi berättar mer om vilka möjligheter du får när du väljer att bygga hus med SmålandsVillan.

Klicka här för att boka möte