Beställ katalog

Lugnt äventyr nära hav och natur

Tvååker är en charmig och havsnära liten ort sydost om Varberg. Här kan du njuta av det lugna småstadslivet utan att kompromissa med service och bekvämligheter. Med gång- och cykelavstånd till hav, natur, restauranger, butiker och skolor har du nära till allt som får vardagen och fritiden att samspela.

Besök samma naturreservat som Bockstensmannen…

Som boende i Tvååker har du alltid nära till naturupplevelser. En kort cykelpromenad bort ligger stranden och det böljande havet där härliga sommardagar kan spenderas. Varför inte ta med kanoten för några paddeltag i goda vänners lag?

Att leta upp den perfekta platsen för picknick är ett spännande vardagsäventyr för både stora och små. Packa fikakorgen, snöra på dig skorna och ge dig ut i naturen. Besök till exempel utkiksplatsen Höråsen eller Åkulla bokskogar. 

Med tolv naturreservat i närheten kan du njuta av den vackra naturen antingen till fots eller på cykel – i vetskap om att du följer samma stigar som Bockstensmannen en gång vandrade. Och vill du känna mer av historiens vingslag - passa då på att upptäcka Världsarvet Grimeton – radiostationen som varit trådlös sen 1924.

Sporta – sola – surfa! 

För dig som tycker om att röra på dig är Tvååker ett svårmatchat ställe att bo på. Tvååkers IF erbjuder fotboll med både dam-, herr- och ungdomslag. Är det ridning som lockar så finns både Store Stens Ryttarförening och Olsegårdens Ridklubb i närheten. 

Längtar du efter att ge dig ut på den gröna mattan finns Varbergs Västra Golfklubb strax utanför orten. Dessutom finns idrottsanläggningar och strövarområden endast ett stenkast bort. Det är inte svårt att förstå varför turister från hela landet väljer att spendera semesterveckorna i trakterna kring Tvååker.

Och apropå semester så har du alltid nära till vågorna i Tvååker. Varför inte besöka Björkängs havsbad – här finns en stor strand med plats för alla som vill kitesurfa. Vill du lära dig att bemästra vågornas kraft finns dessutom surfskola i både Varberg och Halmstad.

Lekande lätt att lära

Tvååker är som gjort för barnfamiljen! Vad sägs till exempel om en helt ny lekplats i Centralparken? Mitt i det lilla samhället ligger också Sunnanängs förskola, med sex avdelningar. Förskolan ligger i ett vackert naturområde, där delar av den intilliggande skogen har inhägnats för att bli en härlig lekmiljö för barnen. 

Bosgårdsskolan är en av kommunens största grundskolor, och är en F-9-skola med elever från Tvååker, Spannarp och Sibbarp. I området finns också Munkagårdsgymnasiet – en naturbruksskola perfekt för den som vill utbilda sig till entreprenör inom skog, djur eller trädgård.

Sprudlande kreativitet och heta smakupplevelser

I Tvååker blandas gårdsbutiker med caféer och bageri. Här erbjuds ett stort utbud av närodlade och ekologiska råvaror. På Öströö fårfarm kan du till exempel fika med beteshagar och bokskogen in på knuten. Vill du ha lite extra lördagsmys kan du handla nybakt på Gööks bageri eller ta cykeln för att äta frukost och lösa melodikryss på Strömma Farmlodge. 

Att kreativiteten sprudlar i Tvååker finns det inga tvivel om. Under sommaren arrangeras Farmers Market - en skördefestival i halländsk Nashville-stämning med mat, musik och sköna möten. Är du på jakt efter den perfekta Swexicanska chilisåsen ska du kolla upp Señor Habanero. Här blandas smaker från världens alla hörn med svenska råvaror… och har du tur kan du få ett soundtrack att avnjuta din chilisås till.

En spontantrip på lunchrasten?

För dig som arbetar på annan ort har du bra pendlingsmöjligheter i Tvååker. Via E6:an tar du dig till Varberg eller Falkenberg på cirka 20 minuter. Till Halmstad tar du dig på 35 minuter och till Göteborg tar det 50 minuter.

Och du – det är faktiskt så nära till shoppingrundan i Ullared att du nästan hinner dit på lunchrasten. Så har du shoppinghumöret på topp finns Gekås bara 30 minuter bort. 

Projekt

Försäljning pågår

Smeakalles Äng

Tvååker

  • Antal bostäder 9 tomter
  • Pris Från 975 000 kr
Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.