Beställ katalog

Bo i nybyggt hus i Göteborg, för 12.300 kr i månaden

Låter det för bra för att vara sant? Inte då, när du bygger nytt med SmålandsVillan är det faktiskt både hur sant och hur bra som helst. Inte minst om man jämför med alternativen.

Vad räcker 12.300 kronor till idag?

Trots dagens ekonomiska läge är Göteborg en populär kommun att bo i, och det syns fortfarande på bostadspriserna. Ändå tror många att ett nybyggt hus ligger utom räckhåll. Men vilket slags boende får man för 12.300:- i månaden, om man inte vill bygga ett nytt hus med SmålandsVillan? Vi har undersökt saken.

Nybyggd Smålandsvilla – eller kanske en trea

Idag visar en stickprovskontroll på Hemnet att 12.300 kr. i månadskostnad knappast räcker för att köpa en bostadsrättstrea i ett bättre område. Riktigt centrala lägen kan vi helt bortse ifrån, där är prisbilden för bostadsrätter ännu högre. Har du massor av kötid på Boplats kan du förstås ha tur och få tag i en hyresrätt i något ytterområde och då komma billigare undan – men som alla göteborgare vet är det inte så enkelt. Och det är inte ens säkert att ens en sådan hyresrätt blir så mycket billigare. När vi kikar runt hos bostadsbolagen hittar vi till exempel en trea i Bergsjön med en hyra på 11.745 kronor i månaden.

Svårt även på begagnatmarknaden

Är det snarare en begagnad villa du funderar på? Inte heller där räcker 12.300 kronor i månaden särskilt långt. En titt på Hemnet visar att du visserligen kan komma lite billigare undan om du nöjer dig med ett radhus med tomträtt byggt 1970 i Hammarkullen – men när du tänker in vilken buffert du behöver för renoveringar och underhåll är det långt ifrån säkert. För även om priserna på begagnade villor har gått ner finns det en viktig sak att tänka på: när du köper begagnat räcker det inte med att titta på prislappen. Här behöver du i princip alltid ta höjd för högre driftskostnader – men också renoveringar, underhåll och fastighetsskatt.

Bo bättre än bra i Villa Kalmar

Så, i vilket av våra härliga hus kan du bo nybyggt och tryggt för 12.300 kronor i månaden? Ja, i vårt exempel har vi räknat på vår storfavorit: prisvärda Villa Kalmar. Det här är ett jättefint 1,5-planshus, med två sovrum att bo bra i redan från början. När du sedan inreder övervåningen kan du få tre till. Vill du uppleva en Villa Kalmar i all sin glans? Då rekommenderar vi ett besök i vårt visningshus på Husknuten.

Fabriksarbetare jobbar med fasaden på nybyggt hus

Hur är det möjligt?

Vad är det då som gör att du kan bo så billigt i ett nybyggt hus från SmålandsVillan? Ja, dels handlar det om hur vi bygger våra hus: industriellt och effektivt i vår husfabrik. Dels handlar det om att alla våra husmodeller är genomtänkta in i minsta detalj, med fasta planlösningar och bra standard redan från början. Och så är det en sak till: i ett nybyggt hus får du låga driftskostnader, och behöver inte budgetera för något underhåll på många år framöver. Dessutom slipper du betala fastighetsskatt de första 15 åren i ditt nya hem. Hos oss på SmålandsVillan får du helt enkelt mycket hus för pengarna.

Hur har vi räknat?

Vad det kostar att bygga ett nytt hus beror på rad olika saker, till exempel vilken husmodell du väljer, hur din tomt ser ut och var du vill bo. I vårt exempel har vi räknat på ett nyckelfärdigt Villa Kalmar med inredningsbar övervåning, byggt med totalentreprenad på en kommunal tomt. I kalkylen ingår också anslutningsavgifter (el, VA och fiber), byggherrekostnader (som bygglov, pantbrev, kontrollansvarig etc.) – liksom driftskostnader och nettokostnad för räntor. Vi har räknat med att du lägger en kontantinsats på 15%.

Vill du veta mer – och få veta vad just ditt drömhus kostar? Hör av dig till oss!

Erica Bernardin Säljare, Smålandsvillan

Låt husresan börja

BOKA MÖTE MED VÅRA SÄLJARE

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.