Beställ katalog

Äntligen: fler villatomter i Växjö

Att hitta tomt för att bygga sitt drömhus på i Växjö-trakten har verkligen inte varit det enklaste, speciellt inte under de senaste åren. Men nu har vi äntligen goda nyheter till dig som är hussugen: tomterna har blivit fler. Peter Isaksson, säljare för Myresjöhus och SmålandsVillan i Växjö berättar mer.

Från skralt till bra urval

De senaste åren har det varit väldigt ont om villatomter i Växjö, men nu går utbudet mot ljusare tider. både när det gäller mer centrala lägen, områden strax utanför stan och i kranskommunerna. Idag är förutsättningarna att hitta drömtomten för drömhuset betydligt bättre, menar Peter Isaksson.

– Ja, nu börjar det att lätta. Dels har Växjö kommun släppt fler villatomter, dels har vår egen tomtportfölj för Myresjöhus och SmålandsVillan vuxit en hel del. Vi har jobbat aktivt med att förvärva fler tomter och det kommer vi fortsätta med, för att se till att vi kan erbjuda gott om intressanta tomter i hela länet även framöver.

Lagom lantligt är svårslaget

Så, var vill Växjöborna helst bo? Ja, precis om resten av landet är trenden med att lämna lägenheten till förmån för ett hus med lite mer lantligt läge överlägset mest populärt just nu. Att få lite mer plats att leva livet på, i lite mer naturnära omgivningar är drömmen för många, inte minst nu när allt fler kan jobba hemifrån. Och här finns alla möjligheter, både strax söder om stan i Rinkaby och Bramstorp, norrut mot Rottne – och i kranskommuner som Alvesta, som Peter gärna vill tipsa om.

– I Alvesta kan du bo väldigt naturnära, bara 10 minuter från stan, och knappt 20 minuter från Växjö. Här får du just det som så många vill ha: att komma ut lite på landet, men ändå ha nära till allt. Och så får man ju mycket mer hus för pengarna i ett sådant läge, det går inte att komma ifrån, konstaterar Peter.

Att sätta rätt hus på tomten

Läget är naturligtvis viktigt, men alla husdrömmar handlar ju också om själva huset. Enplans eller tvåplans? Stora sociala ytor, eller fler rum – eller både och? Plats för hemmakontor, eller för din hobby? Peters råd här är att först skapa sig en bild av vilket slags hus som passar er. Sedan hjälper vi till med att hitta rätt husmodell för tomten. Med hela Myresjöhus och SmålandsVillans utbud finns något för alla tomter – och smaker.

– Alla tomter har en tillåten byggyta, så det gäller såklart att huset får plats. Sedan kan det finnas andra krav i detaljplanen att ta hänsyn till, men vi hjälper er att kontrollera att huset ni vill ha går bra att bygga på tomten ni vill ha, förklarar Peter.

Vem är du som husbyggare?

Låt oss en gång för alla avliva myten om att kataloghus alltid ser likadana ut. Inte nog med att katalogerna innehåller mängder av olika husmodeller, dessa har också gott om variationsmöjligheter, både när det gäller husens utseende och planlösningar. Här menar Peter att du ska fråga dig själv vem du är som husbyggare. Med andra ord: vill du anpassa ditt hus in i minsta detalj – eller vill du ha en lite mer färdig lösning som gör hemresan lite enklare? 

– Det beror ju vem du är och var i livet du befinner dig. Om du vill ha en lite mer paketerad lösning med enklare val som gör det skapligt enkelt att hitta rätt är SmålandsVillan ofta ett bra val. Och om du har lite fler egna önskemål om hur ditt hus ska bli och vill ha fler valmöjligheter kanske du föredrar ett Myresjöhus.

Ta chansen att lära känna husen

Även om både SmålandsVillan och Myresjöhus är välkända varumärken som många redan har en relation till tycker Peter att du ska passa på att uppleva husens fördelar i verkligheten. Visningshus finns på flera platser i länet, och på kontoret i Växjö kan du även boka en VR-visning där du med hjälp av virtual reality i lugn och ro kan lära känna husens planlösning och uppleva husets detaljer, vinklar och vrår. Men inte nog med det. Peter har ytterligare ett ess i rockärmen.

– Det finns också möjlighet att komma och hälsa på hos tidigare husbyggare, våra kunder är förstås väldigt stolta över sina nya hus och brukar gärna vilja visa upp dem. Bara hör av dig, så ser vi vad som går att ordna. Och naturligtvis hjälper vi dig gärna att hitta den rätta tomten med, hälsar Peter.

Peters 3 bästa tips för en smidig husresa

  • Var vill ni bo? Åk runt och titta. Kanske ligger drömläget där ni minst anar…
  • Vad tillåter ekonomin? Planera och prioritera, och ta hjälp av oss för att få en heltäckande kostnadskalkyl. Det brukar uppskattas av banken inför lånelöftet.
  • Hur vill ni bo? Titta inte bara på mängden kvadratmetrar, utan på vad man kan göra med dem. Huset ska passa för livet ni lever.
Stora fönsterpartier som standard i vardagsrum
Rickard Stig Säljare, Smålandsvillan

Intresserad av att bygga hus?

Beställ katalog

Boka möte

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.