Beställ katalog

Norra IP – närhet till allt

Norra IP är klassisk idrottsmark mitt i centrala Sandviken. Här har det utövats både bandy, fotboll och friidrott på högsta nivå, men sedan över tio år tillbaka har kommunen beslutat att idrottsplatsen ska byggas om till bostäder. SmålandsVillan bygger nu på den andra etappen av Norra IP.

Bo med naturen som närmsta granne

Bo och Birgitta Eriksson bodde under många år i en lägenhet inne i centrala Sandviken. Planen var att flytta till familjens släkthus på Ingarö när de blev pensionärer. Men den blev något helt annat. Båda trivdes väldigt bra i Sandviken och när de fick upp ögonen för det nya området Norra IP bestämde de sig istället för att stanna kvar. För fem år sedan byggde de ett Myresjöhus i området, något de verkligen inte har ångrat.
- Fördelarna med Norra IP är många, säger Bo. Man kan inte bo bättre. Vi trivs verkligen bra och är väldigt nöjda med att vi valde att bygga nytt hus här. Norra IP är ett fantastiskt område som ligger nära precis allting. Bara fem minuters promenad bort ligger Sandvikens centrum där det finns mängder av butiker och restauranger och precis utanför centrum finns även ett stort handelsområde.

Norra IP är ett fantastiskt område som ligger nära precis allting.

Bo berättar att området kring Norra IP är väldigt vacker. Runt Norra IP trivs 28 gamla lindar och området är väldigt vackert.
- Dessa är fantastiskt fina. Vi bor med naturen som närmsta granne men ändå med alla bekvämligheter ett stenkast bort.

Härligt för barnfamiljer och med goda kommunikationer

Norra IP är ett lugnt och barnvänligt område, och Bo beskriver kvarteret han bor i som ”trivsamt med en god sammanhållning mellan grannarna”. På området finns flera förskolor och kommunen planerar också för en stor och fin lekplats.
- Det är som gjort för barnfamiljer, men samtidigt trivs jag och min fru hur bra som helst. Lite barnskratt är aldrig fel som bakgrundsljud.

Bo och Birgittas egna barn är vuxna och har bosatt sig i Hudiksvall och på Värmdö. De hälsar på då och då och upplever att Sandviken ligger bra till, med bra anslutning till både Stockholm och Mälardalen via motorvägen.
- Ja, Sandviken har ett bra läge, det råder det inga tvivel om, säger Bo. Och här finns det arbetstillfällen också. Många hittar sitt arbete här, kanske främst via Sandvik som nog är den största arbetsgivaren i området.

En idyll för den aktiva familjen

Området Norra IP passar lika bra för de som uppskattar naturens lugn som för den som söker ett aktivt friluftsliv. Området är verkligen en dröm för den som är idrottsintresserad.
- Det finns otroligt många härliga motionsmöjligheter i området, säger Bo. Genom hela Sandviken går en kanal dit du kommer på fem minuter, där hittar du bland annat Hälsans stig som grenar ut i flera olika motionsspår.

För den som är golfintresserad finns Högbo GK i närheten med en stor fin 18 hålsbana och på bara 15 minuters bilfärd kommer du till Kungsberget som är en stor alpinanläggning. Bara fem kilometer från Norra IP hittar du också Högbobruk som är ett av Sveriges största fritidsområden.
- Detta är himmelriket för den som gillar längdskidåkning. Här finns frysta skidspår från början av november och långt in på våren. På sommaren finns det också underbara mountainbikespår, för den som gillar att cykla.

Jag bor granne med naturen men ändå mitt i stan och blir man uttråkad om dagarna, då finns det massor att hitta på.

Sandviken blev 2018 utsedd till årets kulturkommun i Sverige och har dessutom en av Sveriges finaste bandyanläggningar, Göransson Arena.
- Ja, det finns så många fördelar med Norra IP, säger Bo och skrattar. Men det bästa är nog just att man har så nära till allt. Jag bor granne med naturen men ändå mitt i stan och blir man uttråkad om dagarna, då finns det massor att hitta på.

Notera att huset på bilderna är ett hus från vårt systerbolag Myresjöhus och att husmodellen inte ingår i SmålandsVillans sortiment.

Intresseanmälan

Vill du bygga hus i Sandviken?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

Projekt

Försäljning pågår

Norra IP

Sandviken

  • Kommun Sandviken
  • Antal bostäder 16 villor
  • Tomtarea Från 450 m²
  • Inflyttning Direkt inflyttning
  • Upplåtelseform Äganderätt
Läs mer

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.