Beställ katalog

Läge för att hitta villatomt i Uddevalla

Goda nyheter för husbyggare i Uddevalla-trakten: just nu har du gott om tomter att välja mellan. Våra säljare i Uddevalla, Moa Karlsson på SmålandsVillan och Helen Hedlund på Myresjöhus, kan skryta med att ha våra allra nöjdaste kunder. Här bjuder de på sina bästa tips, från tomtjakt till drömhus.

Brett utbud av tomter

Vare sig du vill bo i ett nybyggt villaområde, eller lite mer enskilt: att hitta drömtomten för drömhuset i Uddevalla med omnejd har kanske aldrig varit enklare än nu.

– Ja, vi har fantastiskt gott om tomter just nu. Dels i populära områden som Furuhall, där vi på SmålandsVillan och Myresjöhus redan byggt en hel del. Men här finns också strötomter i olika lägen och kommunen släpper också en del via sin tomtkö, berättar Moa Karlsson.

Moa Karlsson, säljare SmålandsVillan

Lagom lantligt är bäst

Var vill då Uddevallaborna helst bo? Ja, precis om resten av landet är trenden med att lämna stan för ett hus med lite mer lantligt läge överlägset mest populärt just nu. Men man vill fortfarande inte flytta för långt ut, konstaterar Helen Hedlund.

– Många vill bo nära stan, men ändå lantligt. Och det är inte så svårt här hos oss. Furuhall har blivit jättepopulärt bland barnfamiljerna, här har man nära till Torp och området är känt för sin goda stämning. I vårt område Lärkhöjden, som har ett jättefint läge mellan Uddevalla och Ljungskile finns också några tomter kvar. Och vi ser ett stort intresse för att bo på andra sidan bron, i riktning mot Göteborg, så där jobbar vi hårt för att få fram fler tomter.

Få en bra start på resan

Ingen husresa är den andra lik. Kanske har du precis börjat drömma? Kanske har du förälskat dig i en viss husmodell? Eller har du till och med redan en tomt i sikte? Var du än befinner dig på vägen är Moas och Helens rekommendation enkel: ta kontakt med dem så snart du kan.

– Letar du tomt så får vi ofta förhandsinfo om tomter innan de kommer ut på marknaden. Om du redan har en tomt på gång tar vi reda på vad som gäller för att bygga på den, det är viktigt att göra innan du slår till. Vi tar också in våra markentreprenörer och åker ut och tittar på tomten så att vi ser vilka markarbeten som behövs. Det gör att vi kan ge dig en så exakt kalkyl som möjligt, förklarar Moa.

– Vi är kända för att våra kalkyler stämmer väldigt bra. Inte minst hos bankerna vi samarbetar med, inflikar Helen.

Totalentreprenad extra viktigt

Något som har blivit allt viktigare är att välja rätt entreprenadform: alltså vem som bygger ditt hus och är ansvarig för det hela. Det har inte minst märkts av under pandemin, när flera mindre entreprenörer gått omkull och lämnat förväntansfulla husbyggare i sticket, berättar Moa och Helen. Därför vill de slå ett slag för SmålandsVillans och Myresjöhus totalentreprenad.

– Många tror att ett nyckelfärdigt hus automatiskt innebär totalentreprenad, men så är det inte hos alla leverantörer. Vi erbjuder däremot en riktig totalentreprenad: du skriver ett enda kontrakt med oss, och vi tar hand om allt. När du skriver kontrakt med oss är det dessutom stora, starka OBOS du skriver kontrakt med. Det gör att vår totalentreprenad väger otroligt tungt, även hos banken, konstaterar Moa.

Helen Hedlund, säljare Myresjöhus

Vårt mål: rätt hus för dig

Men alla husdrömmar handlar ju också om själva huset med stort H. Med hela Myresjöhus och SmålandsVillans utbud finns något för alla tomter – och smaker. Och här i Uddevalla kan du räkna med att bli extra väl omhändertagen, våra NKI-undersökningar visar att kontoret har de nöjdaste kunderna i hela Sverige. Men vilket varumärke ska man välja? Här finns inget givet svar, menar Helen och Moa. Det handlar om tycke och smak ­– och din budget. Gillar du en av SmålandsVillans fasta planlösningar är du förmodligen hemma där, har du mer specifika önskemål och en lite tjockare plånbok kanske du hittar rätt i ett Myresjöhus.

– Våra varumärken kompletterar varandra väldigt bra, och vi är väldigt bra på att lyssna in våra kunders önskemål. Vårt mål är inte affär till varje pris, utan att du ska få det hus du vill ha, avslutar Helen.

Projekt

Försäljning pågår

Furuhall

Uddevalla, Furuhall

  • Kommun Uddevalla
  • Antal bostäder 7 tomter
Läs mer

Vi hjälper dig mer än gärna med din husdröm!

Kontakta oss om du vill bygga hus i Växjö

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.