Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Finansiering

Ett nytt hus: en investering för framtiden

Det finns många sätt att hantera sina besparingar på, och vi ska inte lägga oss i vilket som är bäst just för dig. Men så länge du inte är Joakim von Anka med egen penga-pool kan vi bara komma på en enda investering som du faktiskt kan njuta av varje dag i många år framöver: ditt hem.

Smart val på lång sikt

Först och främst: att bygga ett nytt hus är inget snabbt klipp, det är en stor och viktig affär. Inte bara med tanke på pengarna, utan också för att det handlar om ett helt nytt liv för hela familjen. Ett liv med grillkvällar på altanen, småttingar som tultar runt på gräsmattan och studsmatta i trädgården – och sedan med tonåringar och allt vad det innebär… Det handlar om ett nytt liv på lång sikt, där många drömmar ska gå i uppfyllelse. Så när ni hittat ert drömhus kan det vara skönt att veta att även om investeringskostnaden är hög blir månadskostnaden lägre än i ett äldre hus. Och tack vare att du vet vad ditt nya hus kostar, både i investering och drift, får du också ett fördelaktigare finansieringsupplägg.

Kvinna och man bygger hus online med hjälp av huskonfigurator

Investering för nytta och nöje

Alla behöver ju någonstans att bo, så varför inte förena nytta med nöje och köpa din egen bostad? Värdeökningen över tid har historiskt sett gjort att det är billigare att äga sitt hem än att hyra. Just nu går ju villapriserna stadigt uppåt, men även när vi tittar längre tillbaka i tiden kan vi se att bostadspriserna generellt följer löneutvecklingen uppåt. Så, så länge du inte väljer något som är för dyrt för dig kan ditt nya hus bli en bra investering både för familjens ekonomi och för familjelivet. Att bo i en hyresrätt tjänar du i alla fall inga pengar på, och i ett nytt hus slipper du också praktiska problem som att släpa barnvagnen uppför trapporna…

Tillgång och efterfrågan styr

Helt säkra investeringar existerar inte. Börser kan krascha och företag kan gå i konkurs, dessutom kan kriser och katastrofer förändra spelplanen oavsett vilket sätt du väljer att investera på. Men förutom den betryggande historiken kan vi konstatera att prisutvecklingen på bostadsmarknaden, precis som så mycket annat, till stor del styrs av den magiska formeln tillgång och efterfrågan. Och majoriteten av Sveriges kommuner (212 av 290) har fortfarande bostadsbrist, ett problem som inte verkar få någon lösning inom en överskådlig framtid. Naturligtvis påverkar även konjunkturen och ränteläget bostadspriserna – men, då snackar vi på kortare sikt. Och vi sa ju att bygga ett nytt hus är ett långsiktigt beslut, eller hur?

Pojke springer genom nybyggt hus i pyjamas

Full frihet, eller lite mindre

I jakten på ditt drömhem är det också smart att fundera över om du vill bo i bostadsrätt eller om du vill äga ditt nya hem helt och hållet. Att bo i bostadsrätt är visserligen enkelt, men också mer begränsat i fråga om vad du får göra med ditt hem och din trädgård. Vill du ha fullständig frihet i ditt nya hem är äganderätten ett bra val. När du själv äger ditt hus kan du dessutom påverka dess värde genom att höja standarden på ditt nya hem ytterligare. Undersökningar visar till exempel att en fin och välskött trädgård kan öka en villas värde en hel del.

Investera nytt och tryggt

När du investerar i ett nytt hus från SmålandsVillan är allt är nytt, snyggt och fräscht – och redo för familjens nya liv. Dessutom kan du njuta av låga driftskostnader, eftersom våra hus byggs energieffektivt och har moderna lösningar för uppvärmning och ventilation. Att bygga hus med oss är också en trygg affär. Vi lämnar omfattande garantier, och du ser exakt vad som ingår i ditt köp. Allt för att du ska kunna göra en trygg investering – i ditt och familjens framtida liv.
Lycka till!

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Arne Strandänger Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.