Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Finansiering

Är det prisvärt att bygga hus med SmålandsVillan?

Självklart, hela vår grej är ju att erbjuda mycket hus för pengarna. Med det sagt förstår vi såklart att vad just du tycker är prisvärt är helt upp till dig, men låt oss berätta lite mer om hur vi ser på saken.

Vad kostar kalaset?

Det första du behöver göra för att bygga hus prisvärt är att ta reda på vad som ingår i köpet. Här räcker det inte med att bara titta på prislappen. Du behöver läsa det finstilta. Vad kostar kalaset – och vad kommer att tillkomma? Här på SmålandsVillan är vi supernoga med att ge dig en heltäckande produktionskostnadskalkyl. När du bygger hus med oss ska du veta både vad drömhuset kommer att kosta – och vad du får för pengarna. Det är för övrigt en hel del, enligt våra kunder. I den senaste NKI-mätningen toppar SmålandsVillan listan när det handlar om prisvärdhet.

Bygga hus på prisvärt vis i fabriken

Kanske vet du redan att alla hus från SmålandsVillan blir till i vår husfabrik. Att bygga på vårt industriella vis är inte bara effektivt och kvalitetssäkert – det gör det också enklare att bygga prisvärt. Vår byggprocess är full av finurliga lösningar som hjälper till att kapa kostnader – ja, det tänket finns faktiskt med redan när våra arkitekter ritar våra hus. Prisvärdheten är en av anledningarna till att vi jobbar med fasta planlösningar och inredningsbara övervåningar. Två exempel på hur vi gör husdrömmen möjlig för fler.

Och på byggplatsen

Att bygga husen i fabriken gör det också enklare att hålla tidplanen. Tid är ju också pengar, som man säger. Nästa kliv mot att bygga prisvärt tas på byggplatsen. För när lastbilarna med husmodulerna rullar in går det undan värre. I regel tar det faktiskt bara 5-6 veckor tills huset står helt klart. Det gör också sitt till för prisvärdheten, i allt från mängden arbetstimmar till hur mycket mindre el som går åt ute på byggplatsen – inte minst om du jämför med att bygga i lösvirke.

Bra standard är standard

En annan viktig sak att tänka på när du vill bygga prisvärt är att ta reda på vad som ingår i form av inredning och utrustning – och vad som är tillval. När du bygger hus med SmålandsVillan kan du lita på att vi har valt kvalitet från start, med kök och badrumsinredning från Vedum, vitvaror från Bosch, fönster från Elitfönster, värmelösning från NIBE – med mera. Du behöver faktiskt inte göra ett endaste tillval om du inte vill.

Prisvärt med smarta val

Kanske har du sett att vi inte erbjuder enorma mängder tillval? Det beror förstås på att vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt att bygga sin Smålandsvilla – men även prisvärdheten finns med i spelet. Vi har valt ett genomtänkt sortiment av tillval som både hjälper dig att ge ditt hus din personliga prägel och hålla husbudgeten. Vissa av valen kostar heller inte ens något extra. För med oändliga valmöjligheter är det lätt att bli lite ha-galen, och det påverkar förstås också prislappen.

Värdefull hjälp att bygga prisvärt

En sak som visserligen kan vara svår att sätta en prislapp på – men som samtidigt är otroligt värdefull – är vilken hjälp du får på hemresan. Får du svar på dina frågor? Behöver du ta ledigt från jobbet för att projektleda bygget eller snickra själv under kvällar och nätter? Med oss på SmålandsVillan kan du bygga tryggt och bekvämt med riktig totalentreprenad. Då fixar vi allt, från grunden och uppåt – och du får en egen projektledare som styr upp det hela och svarar på alla dina frågor. Att vi dessutom är ett stabilt företag med starka ägare i OBOS är en sak, men det är människorna du möter som gör den stora skillnaden. Vi jobbar hårt för att göra våra husbyggare nöjda – och det ger resultat. Den senaste NKI-mätningen i branschen visar att vi har Sveriges allra nöjdaste huskunder.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Erica Bernardin Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.