Beställ katalog
  • Kundreportage

Ett nybyggt hus föder nya idéer

Att få se andra husbyggares hem och höra om deras husresa är alltid ett stort plus när man själv ska bygga hus. En arbetskollega som hade byggt en Smålandsvilla och ett otroligt Instagramcommunity av husbyggare gav Louise och Hampus en bättre bild av det hus de ville ha.

Youtube video preview

Om man är två kreativa personer så är ett nybyggt hus ungefär som en blank canvas. Det ger utrymme för nästintill oändliga möjligheter och påhitt. Louise och Hampus må bo i en Smålandsvilla vad gäller huset i sig, men i varje rum kan man se hemmagjorda möbler eller ihopsnickrade lösningar.

– Jag gillar förändringar! Om det är något jag inte hittar att köpa så bygger vi det själva. Det kanske inte blir hundra procent men det är rätt ekonomiskt. Jag brukar komma med ritningen och så säger jag till Hampus att ”du får såga”, berättar Louise och skrattar.

Kvinna i vardagsrum

Inspiration på Instagram

Och visst har det blivit en del idéer, några timmars sågande och målande. Redan i hallen hittar man garderoberna som byggts in och målats i samma färg som väggfärgen. Inne i köket har de tagit ner överskåpen och byggt ihop en hylla i vackert mörkt trä. Både hallen och vardagsrummet har fått sig en bänk med ribbliknande luckor och i parets sovrum har de gjort egna nattduksbord.

– Vi har tittat en del på hur andra har gjort och fått väldigt mycket inspiration under #smålandsvillan. Till exempel med garderoberna i hallen. Där har vi fått idéen från Instagram men sen gör man det med sin egen touch. Men vi har fått mycket tips om möblering under hashtaggen, menar Hampus.

Familj i vardagsrum i 1/2-planshus som de byggt

Att andra visade upp sina Smålandsvillor på Instagram var ett stort plus. Eftersom paret lagt stor vikt vid att de ville ha vinkel på huset så var det tacksamt att kunna se husmodellens hashtag. Idag delar de med sig av samma inspiration som de en gång själva fått. Härnäst ska familjen göra iordning övervåningen och tittar även där in hos andra husbyggare.

– Man ser hur andra har tänkt och kan se att ”det där var snyggt eller så vill vi nog inte ha det”. Det är bra när vi ska planera vår övervåning och det är det fina med SmålandsVillan, att man kan göra så mycket själv om man vill, säger Hampus.

Snabba beslut och goda vitsord

Den blanka canvasen hade dock inte blivit till om inte deras husresa hade tagit fart på sättet som det gjorde. Det hade renoverats, målats och snickrats i tvårummaren under fem år och paret kände att de hade vuxit ur sin förra bostad. Men startsträckan till att bygga hus kan ibland vara lång. Louise och Hampus letade länge efter hus men bostadsbristen på Gotland var påtaglig och konkurrensen med sommargästerna gjorde inte letandet enklare.

– Dessutom ville vi ha ett lagom stort hus och började fundera på vad det kostade att renovera kontra att bygga nytt, berättar Louise.

Hustankarna fick en rejäl skjuts när de fick veta att de väntade barn och jakten på tomt och hus hamnade högre upp på priolistan. När de av ren slump fick tag på en tomt så gick besluten snabbt. De hade redan kikat närmare på SmålandsVillans Villa Nybro, och den blev det!

– Jag hade en arbetskollega som hade byggt med SmålandsVillan. Hon gav fina recensioner och vitsord så det var en stor anledning till att vi valde SmålandsVillan. Sen fick vi även en väldigt bra kontakt med säljarna, säger Louise.

Med en ny familjemedlem på g blev även tiden en viktig faktor i beslutet.

– Byggtiden var också en fördel, att byggtiden var kortare än hos andra husleverantörer, avslutar Hampus.

 

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Peter Isaksson Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.