Övervåning version 800

SmålandsVillans oinredda övervåning gör att du kan sätta din egen prägel på ditt hem. För Johan och Zandra fanns det nästan inget slut på inspiration och möjligheter, innan de till slut skapade en övervåning som blev något utöver det vanliga.

Youtube video preview

Strax öster om Strängnäs hittar man Stallarholmen, en stad vars slogan är ”inte vilken håla som helst”. Och det är det inte heller. Vackert beläget vid södra delen av Mälarens strand med nybyggda villakvarter som ser ut som en riktig barndomsidyll. Här har Johan och Zandra byggt sin Smålandsvilla. När man kliver in genom dörren hos dem och deras två barn Ebba och Emelie möts man av ljus. Inte bara på grund av deras välkomnande leenden och skratt, utan även på grund av de stora fönsterna i vardagsrummet.

– Jag kom ihåg att jag sa att det var ett så fint ljusinsläpp från fönsterdelen när vi besökte visningshuset. Och nu är det redan något man går och beundrar, berättar Johan.

Familjen har byggt ett Villa Huskvarna, ett av SmålandsVillans största hus i två plan. För det var nämligen både storleken och möjligheterna med den oinredda övervåningen som gjorde att de valde att bygga en Smålandsvilla.

– Vi bodde i en 1-plansvilla innan men den började bli för liten. Vi funderade på att renovera men hur vi än vände och vred så fick vi inte till planlösningen. Vi ville inte offra något, så vi valde att bygga nytt, säger Johan.

Husidéerna flödar

Han beskriver familjen som en vanlig Svenssonfamilj som äter tacos på fredagar. Men han glömmer nämna vilka idésprutor de är. Tidigt i husprocessen kände de att friheten i att forma den övre våningen i deras Smålandsvilla var ett projekt med oändliga möjligheter. För att kunna planera använde de ett datorprogram där de kunde rita upp planlösningen och alla detaljer.

– I slutändan blev det nog version 800! Vi ritade allt själva och raderade många förslag. Man hittade ny inspiration överallt! I ett förslag hade vi över 70 spottar i taket, berättar Johan och skrattar.

Bara en halvtimme efter att de hade fått nycklarna till huset satte de igång att färdigställa resten av deras nya hem. Efter mycket klurande och många förslag hade de en planlösning som var olik många andras.

– Vi ville inte att det bara skulle kännas som en korridor med rum. Och vi ville att det skulle bli något personligt och eget, förklarar Zandra.

Redan på väg upp till övervåningen förstår man Zandras tanke om ett personligt hem som dessutom känns öppet och luftigt. Från hallen har de öppnat upp taket upp mot övre plan och istället för stängda dörrar in till övervåningens stora sovrum har de valt att sätta upp en industrivägg. Det öppna flödet från hallen genom vardagsrummet och sovrummet fortsätter dessutom in till sovrummets walk in closet.

– Det är som att vakna upp på ett hotell! tycker Zandra.

Ett klipp eller klippigt?

Från övervåningen kan man se ut över baksidan av tomten där poolen samsas med stora klipphällar som nästintill får det att kännas som man hamnat på västkusten. En svårjobbad tomt enligt vissa. Men inte för Johan och Zandra.

– Våra grannar sa ”Vad är det för idioter som köpt den där tomten? Det är ju bara ett stort stenrös. Det går ju inte att göra någonting.”. Men vi föll för klipphällarna och tänkte på alla möjligheter som fanns. Hela området är lite bergigt och vi är liksom på toppen, säger Zandra med ett leende.

För även om huset står på plats och övervåningen är nästintill klar så sprudlar paret redan av idéer inför nästa projekt: trädgården.

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.