Beställ katalog
  • Kundreportage

Vacker sjöutsikt med storfavoriten Villa Adelöv

Det är inte direkt någon nyhet att Villa Adelöv är en storfavorit bland SmålandsVillans kunder. Så var det även för Anna och Christoffer när de insåg hur deras underbara utsikt över Vättern nådde sin fulla potential med husets vinkeldel. Paret hittade hem, inte bara till Gränna utan även till deras Smålandsvilla.

Youtube video preview

Vinden ökar en aning när man kommer upp mot Anna och Christoffers hus. Molnen på himlen har fått en ljust grå nyans och Vätterns vatten speglar himlen och får samma gråa färg. Men det gör inte särskilt mycket att himlen inte är klarblå, för en utsikt mot vattnet är få förunnat och det är tvärtemot väldigt fint att se hur vinden skapar vågor på vattnet nedanför.

Anna och Christoffer hade redan innan spanat in tomten som de kom att bygga sin Smålandsvilla på. Trots att de själva bodde i Malmö så blev det många turer till Gränna där tomten ligger.

– Vi bodde i en liten etta i Malmö och funderade på om vi skulle köpa en trea eller bygga hus. Jag är från Gränna och hade lite hemlängtan och så fick vi syn på tomten på Hemnet. Den ligger på vägen till mina föräldrar och när vi åkte förbi den sa jag att om den är kvar så måste vi kolla, berättar Anna.

Att få med skåningen Christoffer på tåget verkade inte svårt. Och nog var det utsikten som lockade.

– Jag har bott i Lund och Malmö så det blev ett äventyr att flytta till ”storstaden” Gränna. Men jag blev framför allt såld på utsikten och tänkte att då kan jag definitivt offra mig, säger Christoffer och skrattar.

Två studenter, en Smålandsvilla

Finansieringen var också viktig för paret. När tankarna om husbygge verkligen började rulla igång var Christoffer nyexaminerad och Anna hade ett år kvar på sin universitetsutbildning.

– Framför allt utgick vi ifrån vår budget och tittade mycket på vad vi kunde få för pengarna. Det var inte så många äldre villor i omlopp i Gränna och vi visste att vi ville ha ett hus med Vätternutsikt. Vi trodde inte att vi hade möjlighet att bygga ett hus från grunden men med SmålandsVillan kunde vi få ett färdigt hus, berättar Anna.

De var båda överens om att de ville ha ett hus med vinkel och att det skulle vara ett 1-planshus. Valet föll på Villa Adelöv, SmålandsVillans mest populära husmodell, och med hjälp av SmålandsVillans säljare kunde de placera huset rätt så att de fick husets vinkel ut mot utsikten. Det är nästan så att man bli avundsjuk på 6 månader gamla sonen Nicolai som blir matad vid matsalsbordet med Vätterns vatten skvalpandes i bakgrunden.

Kreativt förvaringstänk

Under tiden som huset färdigställdes låg mycket av fokuset på badrummen och det syns verkligen när man kikar runt hos Anna och Christoffer. Sen kan man inte missa den platsbyggda hyllan som täcker ena väggen i vardagsrummet. Strax efter att de flyttat in skiftades nämligen fokuset från badrum till förvaring.

– Vi hade lösa garderober, de som man får med från SmålandsVillan. Så vi började med att flytta runt dem så vi fick en extra garderob i hallen, berättar Anna.

– Det är också lättare att bo in sig först och sen se om man behöver en bokhylla, om man behöver förvaring. Vi byggde bokhyllan med både stängd och öppen lösning. Då fick vi både plats för förvaring och en fin dekorativ bokhylla i passagen till matplatsen, menar Christoffer.

Medan Nicolai äter sin mat i godan ro berättar Anna att det är den öppna sikten genom huset som är så fin att se i efterhand. En helt annan känsla än att se det på bild.

– Vardagsrummet och matplatsen, hur man kommer in i huvudentrén och ser igenom hela huset. Och att kunna stå i köket och prata med gästerna i vardagsrummet. Det är så trevligt!

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Johannes Laestadius Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.