Beställ katalog

Inreda övervåning: inspiration

När du väljer ett 1,5-planshus eller ett 2-planshus från SmålandsVillan får du fria händer när det handlar om att inreda övervåning. Många sovrum eller rum för din hobby? Mysigt allrum för familjens filmkvällar? Vad du än drömmer om: tips och inspiration för att inreda övervåning kommer här.

SE FÖRSLAG

Här på SmålandsVillan vill vi göra allt för att skapa möjligheter – inte minst när det handlar om mycket hus för pengarna. Men vad det innebär för din familj är ju högst individuellt, och det är en av anledningarna till att du själv får välja när och hur du vill inreda din övervåning. Kanske vill du ha fler sovrum? Kanske plats för ett hemmakontor, ett lekrum? Eller ett eget gym? Det väljer du.

Så, är du redo för lite inspiration på temat inreda övervåning? Toppen! Här kommer artiklar, bilder och goda idéer från våra kunder. Och kom ihåg att beställa SmålandsVillans katalog. Då får du ännu mer inspiration direkt hem i brevlådan.

Övervåning: planlösning

När du tänkt ut vad du vill få rum för på din övervåning är det dags att klura på planlösning. På respektive husmodell på webben hittar du ett förslag, men passa också på att botanisera bland våra kundreportage – och att bolla idéer med din säljare. Kanske har någon annan husbyggare redan kommit på något supersmart? Ett webbsök på ”SmålandsVillan övervåning” eller #smålandsvillanövervåning på Instagram kan också ge dig fin inspiration när du ska inreda övervåning. Och när du har en idé om hur du vill ha det är det bara att snacka med dina hantverkare om hur ni går från idé till verklighet – om du känner dig redo att göra en del av jobbet själv, förstås. Behöver du tips på entreprenörer kan din säljare självklart hjälpa dig med detta.

TRISS I TIPS: INREDA ÖVERVÅNING

1. Plats för det praktiska

Att skissa upp sin egen planlösning är superkul, men missa inte de praktiska detaljerna i tillvaron. Fundera över hur man kan röra sig mellan rummen, var placeras dörrarna och åt vilket håll öppnas de? Och glöm inte utrymme för förvaring. Kanske är det värt att satsa på en eller flera klädkammare?

2. Har du en övervåning med snedtak?

Har du valt ett 1,5-planshus får du njuta av charmiga snedtak – men dessa kan också gör att du behöver tänka till lite extra när du ska inreda din övervåning. Att planera för platsbyggda hyllor eller skåp där golv och tak möts, kan till exempel bli ett perfekt sätt att använda ytan.

3. Tänk till kring belysningen

Även om våra Smålandsvillor har ett fint ljusinsläpp även på övervåningen är det smart att tänka till kring vilken belysning du vill ha redan från början – inte minst om du vill ha spotlights. Det samma gäller var du vill ha dina eluttag.

Varsågod för inspiration, lycka till med din övervåning!

Frågor och svar - övervåningsinspiration

När du väljer ett av våra 1,5-planshus eller tvåplanshus levereras dessa med inredningsbar övervåning. Det innebär att du själv får bestämma när – och hur – du vill inreda din övervåning.

Tänk funktion. En bra planlösning till övervåning utgår från dina behov. Och missa inte de praktiska detaljerna i tillvaron – som förvaring, placering av eluttag och flödet mellan rummen. Vid varje husmodell på webben hittar du ett övervåningsförslag, och låt dig gärna inspireras av våra kundreportage.

Vad det kostar att inreda en övervåning varierar såklart beroende på vad du vill göra och vilka material du väljer. När du har en idé om hur du vill inreda din övervåning, ta in offerter från entreprenörer. Kanske kan du även göra en del av jobbet själv, och på så vis spara en slant? Missa heller inte att bli OBOS-medlem, där finns många fina rabatter att utnyttja på både färg, byggmaterial och målning – med mera.

Förutom här på webben kan du hitta inspiration till din övervåning på inredningsbloggar, i magasin, på sociala medier – testa att söka på #smålandsvillanövervåning.

När du flyttar in i en Smålandsvilla är övervåningen förberedd och redo för att inredas. Huset har som standard ett isolerat mellanbjälklag mellan botten- och ovanvåningen.

Ledningar för vatten, värme och avlopp samt ventilationsrör och tomma elrör är uppdragna från bottenvåningen. På 1,5-planshusen är tak och gavlar oisolerade, påbyggnad och isolering av dessa utförs av byggherren.

På 2-planshusen är ytterväggarna färdigisolerade med invändig skivbeklädnad, här återstår att färdigställa vindsbjälklaget med isolering och undertak.

Höj dina tankar med övervåningens lyftande atmosfär.

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Inspirationsartiklar

Joakim Oldenburg Säljare, Smålandsvillan

I din hand inom några dagar

Beställ vår huskatalog gratis

Populära husmodeller med övervåning

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hitta mer inspiration

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.