Beställ katalog

Dags att inreda övervåningen?

Alla SmålandsVillans 1,5 - och 2-planshus säljs med inredningsbar övervåning. Här får du möjlighet att själv inreda övervåningen när du har tid, ekonomi eller i takt med att familjen växer.

SE FÖRSLAG

Låt huset växa och sätt din prägel

Vad är viktigt för dig och din familj? Behöver du fler sovrum, ett större allrum, ett lekrum, bastu, gästrum, ett träningsrum eller en stor walk in-closet?

Med en inredningsbar övervåning får du möjlighet att sätta just din prägel på huset. Du väljer helt hur övervåningen ska planeras och inredas, hur många rum som ska finnas och rummens storlek. Det är endast badrummets placering som är låst.

Om du inte behöver inreda övervåningen direkt sparar du både tid och pengar genom att bo på entrévåningen men har alla möjligheter den dagen utrymmet en trappa upp behövs. På det sättet förbereder du dig inför framtiden, känner in huset och era behov samtidigt som ni kan spara pengar på bland annat uppvärmningskostnader under tiden. Att inte bo större än man behöver är verkligen ett bra sätt att tänka om man vill bo klimatsmart. Den dagen barnen kommer och man behöver fler sovrum tar man steget och ”bygger ut en våning upp".

Hur ser övervåningen ut när jag flyttar in?

När du flyttar in i en Smålandsvilla är övervåningen förberedd och redo för att inredas. Huset har som standard ett isolerat mellanbjälklag mellan botten- och ovanvåningen.

Ledningar för vatten, värme och avlopp samt ventilationsrör och tomma elrör är uppdragna från bottenvåningen. På 1,5-planshusen är tak och gavlar oisolerade, påbyggnad och isolering av dessa utförs av byggherren.

På 2-planshusen är ytterväggarna färdigisolerade med invändig skivbeklädnad, här återstår att färdigställa vindsbjälklaget med isolering och undertak. 

Gör det själv eller ta hjälp av en snickare

Med en inredningsbar övervåning kan det bli enklare att planera din ekonomi. Kanske är du händig och planerar att göra mycket av jobbet själv?

Har du goda vänner och släktingar som arbetar inom byggbranschen. Kanske vill du endast ha hjälp med att isolera övervåningen eller sätta innerväggarna. Oavsett vilket av alternativen du väljer så glöm inte att stämma av dina idéer med en sakkunnig. 

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.