Beställ katalog
  • Att bygga hus

Därför ska du gå på visning i virtual reality

Att gå på husvisning i virtual reality är något alldeles extra. Känslan är faktiskt lite svår att beskriva – allra bäst är förstås att uppleva den. Men vi gör ett försök, med hjälp av en expert. Här berättar vår VR-specialist David Johansson mer om fördelarna.

I virtual reality är du verkligen där

En VR-visning går till som så att du kommer till SmålandsVillans kontor och får ta på dig ett par VR-glasögon. Och vips är du inne i huset! Det är inte som att se på film, du ser och upplever huset på ett verkligare sätt – och allt sker i realtid. Och det är just den känslan som är så speciell, berättar David.

David Johansson, VR-Specialist

– Kanske har du någon gång varit på ett fantastiskt ställe på semester? Du vill kunna visa upp den känslan, så du tar en bild – men den enskilda bilden förmedlar ju inte alls det du kände där och då. Det är skillnaden med VR. Du tittar inte på hur en fotograf har bestämt sig för att komponera en bild, du befinner dig där.

Det du ser är det du får

Kanske har du också någon gång blivit besviken på en husvisning, eftersom mäklarbilderna på Hemnet fick huset att se så mycket större ut? Den hårda sanningen är att hur lockande en planlösning än är, och hur fina bilder vi än kan bjuda på, så är det inte helt enkelt att förstå husets alla fördelar – och eventuella nackdelar – bara med hjälp av dem.

– Bilder kan lätt misstolkas, och få rummet att antingen kännas större eller mindre än vad det faktiskt är. Virtual reailty ger en mer korrekt representation, och du får en känsla av sammanhanget. Du kan se flödet från ett rum till ett annat och det blir mycket enklare att förstå en planlösning. Det är jätteviktigt för att kunna bestämma sig för om ett hus känns som hemma, förklarar David.

Youtube video preview

Med VR hjälper vi våra kunder att välja rätt - hör David, vår VR-specialist berätta!

Mer avslappnat utforskande

Visst kan man åka runt och gå på vanliga husvisningar också, det är inte fel det heller. Men att bygga hus är ett tidskrävande projekt i sig – och för många av oss är tid en bristvara. Här har vi ännu en viktig fördel med virtual reality: du kan spana in så många olika husmodeller du vill, på ett och samma möte. För här på SmålandsVillan finns varenda husmodell i virtuellt format. Att välja hus ska inte vara något som stressas fram, menar David.

– Med VR har du lyxen att utforska och återbesöka hus flera gånger, i din egen takt. Det blir ett avslappnat utforskande som också gör det enklare att ta ett beslut som är rätt för dig. Det är inte alls ovanligt att kunder är rätt så inkörda på en viss husmodell, men som tillslut fastnar för en helt annan.

Hur känns dina val, egentligen?

En annan toppengrej med VR kan du verkligen inte uppnå i ett vanligt visningshus. När du går på visning i VR kan du nämligen inreda om i huset längs med vägen. Med andra ord kan du experimentera med olika inredningsval och se resultatet direkt.

– Precis, gillar du inte golvet kan du testa ett annat, och i realtid se hur det påverkar hela känslan i huset. Med virtual reality kan du verkligen känna in dina val innan du gör dem i verkligheten, det gör det enklare att välja rätt, tipsar David.

Rätt så fantastiskt, faktiskt

Kanske har du testat någon VR-app i telefonen och inte blivit så imponerad? Det här är något helt annat. SmålandsVillans VR-visningar använder en betydligt mer avancerad teknik, som vi och våra kompisar på Myresjöhus faktiskt är ensamma om i husbranschen. Och ändå är den superenkel att använda. För att titta runt i rummet och ta några steg hit eller dit gör du bara som du skulle göra i den vanliga verkligheten. Sedan behöver du bara hålla reda på en enda knapp för att promenera runt i huset, säger David.

– Ja, det här är inte svårt alls, hela familjen kan testa. Men när man tänker på det är det faktiskt rätt otroligt. En helt digital värld, byggd med teknik som nyss var science fiction. Känslan är svår att beskriva – du måste prova, helt enkelt.

Välkommen till den virtuella verkligheten!

Boka VR-visning på ett av våra kontor

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.