Beställ katalog

Hitta inspiration till ditt badrum

En stor fördel med att bygga nytt är att du får chans att inreda ett sprillans nytt badrum, eller flera. Badrummet ett av husets viktigaste rum – och du behöver tänka till kring både utseende och funktion. Här kommer en laddning inspiration för badrum.

Det första du behöver fundera på är förstås hur badrummets planlösning passar familjens önskemål. Ofta ska ju badrummet både funka som mysigt hemmaspa och vara tillräckligt plaskvänligt för de yngre familjemedlemmarna. Bland SmålandsVillans alla husmodeller finns flera olika alternativ att välja mellan. Och fina möjligheter att ge ditt badrum den stil du önskar.

På den här sidan hittar du massor av inspiration på temat badrum. Bilder, artiklar och dessutom inspiration från våra kunders badrum. Missa heller inte att beställa hem SmålandsVillans katalog. Då får du ännu mer inspiration direkt i din brevlåda.

Trender: badrumsinredning


Badrummet har gått från nödvändighet till njutig oas – och det syns i hur vi inreder våra badrum. Förr såg de flesta badrum mest ut som, ja, badrum. Nu vill vi att det ska matcha resten av husets stil, vare sig vi älskar sekelskifte eller modern minimalism. Vi plockar också gärna in både gröna växter, ljus och utvalda inredningsdetaljer för att skapa ett mer personligt uttryck. Men utan att kompromissa med funktion, det ska fortfarande vara lättstädat och ha bra förvaring.

TRISS I INSPIRATION FÖR BADRUM

1. Ta i trä

Trä i alla former tar nu även plats i badrummet. Från själva inredningen till små detaljer. Den organiska känslan kan gärna förstärkas av gröna växter, eller bara en liten blommande kvist i vas.

2. Grönt är skönt

Och nej, vi menar inte bara växter. Olika gröna nyanser är bland det hetaste just nu även när det gäller övrig badrumsinredning.

3. Du måste inte ha kakel

Lättstädat är på modet – och kanske är det därför våtrumsgolv och våtrumsväggmattor blir allt mer populärt. Idag finns också ett brett urval av färger och mönster att välja på.

Varsågod för inspiration, lycka till med ditt badrum!

Letar du efter fler idéer till ditt nya badrum?

 Kika på våra kunders sociala medier.

 

Frågor och svar - Badrumsinspiration

Färger som ger en känsla av lugn och avkoppling passar bra i badrum. Vilka färger det innebär för dig är naturligtvis individuellt. Mjuka pasteller, blå och gröna toner – kanske sandfärgat eller beige? Vitt och grått är också populärt för en mer ren och fräsch känsla.

Det finns många sätt att ge ditt badrum en personlig touch. Du kan använda handdukar i din favoritfärg eller mönster, fina ljus, växter eller andra dekorationer som visar upp din personliga stil. Du kan också använda doftljus eller doftpinnar för att ge badrummet din signaturdoft.

Jobba på höjden: genom att använda väggmonterade hyllor och korgar kan du maxa förvaringsutrymmet i badrummet. Ett annat tips är förstås att välja smarta möbler med inbyggd förvaring, som badrumsskåp eller hyllor med dörrar.

Beroende på storlek och stil på badrummet kan du förutom nödvändigheter som handfat, toalett, dusch eller badkar behöva bra förvaringsmöbler och naturligtvis en spegel.

Det är viktigt att välja badrumsmöbler som är funktionella, hållbara och passar stil och storlek på badrummet. Materialval är också viktigt för att se till att möblerna håller för fukt och temperaturförändringar.

Badrummet - där våra dagar startar och våra bekymmer sköljs bort.
Pojke springer genom nybyggt hus i pyjamas

Är du på villavägar?

Skapa ditt hus i Husbyggaren

Husbyggaren hjälper dig hela vägen fram till dörren – när du byggt och sparat ditt hus följer det med dig genom processen. Du kan alltid gå in och ändra dina val och det är lika enkelt i webbläsare som mobil.

Bygg online nu

Inspirationsartiklar

Daniel Strömberg Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Bli medlem!

Bli OBOS-medlem

Få förtur och förmåner för hela livet

Vi på SmålandsVillan är en del av OBOS, en av nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer

Hitta mer inspiration

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.