Beställ katalog
  • Badrum

Våtrumsmatta i badrum? Se alla fördelar.

Tänker du att ett nytt och fräscht badrum kräver kakel och klinker? Tänk om. Här avslöjar vi alla fördelarna med att välja våtrumsmatta istället.

Utvecklingen har gått framåt

Förr i tiden sågs våtrumsmattan bara som ett budgetalternativ, det man valde om man inte hade råd med kakel och klinker. Så är det inte längre. Idag inser allt fler att det finns gott om fördelar med dagens moderna våtrumsmattor – både estetiska och praktiska sådana. Att de fortfarande är ett mer prisvärt alternativ är ju knappast någon nackdel heller.

Snyggare än du tror

Modernt och stilrent, tuff industrikänsla – eller kanske klassiskt lantligt? Idag finns våtrumsmattor och våtrumsväggmattor för alla stilar. Marmor, trä, betong eller kanske aluminiumlook? När du bygger en Smålandsvilla kan du välja och vraka mellan massor av färger och mönster på högklassiga våtrumsmattor från Tarkett – och matchande väggar, såklart.

Säkert och slitstarkt

Men utseendet är som bekant inte allt. Det spelar ju ingen roll hur snyggt ett badrum är om det inte är tätt. En av de stora poängerna med att välja våtrumsmatta är att du kan lita på att det är ett tryggt val mot vattenskador, så länge arbetet är rätt utfört och det ser ju vi på SmålandsVillan till att det blir när du bygger hus med oss. Dagens mattor är dessutom otroligt slitstarka, ett ytterligare plus inte minst för familjer med mindre barn.

Lyxigt lättstädat

Kakel och klinker må vara snyggt – men tack vare skarvarna ingår en hel del slit för att hålla det snyggt i längden. Här har vi en annan stor fördel med våtrumsmattor: de är fantastiskt lättstädade. Och inte nog med det, med matta på golvet får du alltid en mjuk och varm känsla för tassarna. Även det en vardagslyx som inte ska underskattas.

Mycket badrumsnjut för pengarna

Sist men inte minst, den mest välbekanta fördelen med våtrumsmattor: de ger dig mer badrum för pengarna. För även om ett fint badrum är viktigt finns det ju många andra saker man också vill unna sig i sitt nya hus, eller hur? Här hittar vi också den största anledningen till att vi på SmålandsVillan har våtrumsmattor som standard i våra hus, det ligger helt i linje med vår filosofi att erbjuda mycket hus för pengarna.

Inspirationsbild för inredning i nybyggt hus
Susanne Liljegard Säljare, Smålandsvillan

Skickas hem helt kostnadsfritt!

Beställ vår huskatalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.