Beställ katalog
  • Finansiering

Garantier & försäkringar - för din trygghet

Att bygga ett nytt hus kan vara en av ditt livs största och viktigaste affärer, och det är viktigt att du kan känna dig trygg genom hela processen. En del i det är alla garantier, försäkringar och besiktningar som ingår när du väljer vår totalentreprenad.

Fast pris

Först och främst: hos oss får du fast pris under hela din husaffär, för din trygghets skull. Praxis i husbranschen är annars att låsa priser i 12 månader för att därefter justera efter index.

Färdigställandeförsäkring från GarBo

Den här försäkringen täcker kostnader som kan uppstå om något skulle hindra oss från att slutföra entreprenaden.

Nybyggnadsförsäkring från GarBo

Nybyggnadsförsäkringen gäller i tio år och omfattar skada och fel som inte täcks av entreprenadens garanti eller annan försäkring.

Produktgarantier

Naturligtvis ingår alla sedvanliga produktgarantier för vitvaror och annan utrustning.

Besiktningar

När ditt hus står klart är det dags för slutbesiktning, där huset besiktas en opartisk besiktningsman. Efter att du flyttat in har du rätt till en garantibesiktning, med åtgärder av eventuella anmärkningar. Den sker då två år efter att entreprenaden är färdigställd och godkänd. Bygger du med totalentreprenad ingår slutbesiktningen i priset. Garantibesiktningen bekostas alltid av dig som husägare.

Villa- och hemförsäkring från GarBo

Inte nog med att ditt hus är försäkrat under byggtiden. Vi skickar även med GarBo Villaförsäkring * – en av marknadens bästa villahemförsäkringar – som gäller i 6 månader från godkänd slutbesiktning. Naturligtvis får du möjlighet att förlänga den om du så önskar. Att även ha din villahemförsäkring hos GarBo är en stor fördel om något skulle hända med ditt hus, eftersom du då har du en enkel kontaktväg. Du anmäler problemet, och de ser till att du får snabb hjälp och rätt ersättning – oavsett vilken av dina försäkringar som ska ersätta skadan.

När du köper ett flyttklart hus

Är det ett flyttklart hus du siktat in dig på? Då gäller samma förutsättningar förutom fast pris – och färdigställandeskyddet, eftersom huset då byggs på uppdrag av oss på SmålandsVillan.

*Gar-Bo Villaförsäkring är endast tillgänglig för privatpersoner, gäller ej företagskunder.

Extra ekonomisk trygghet för medlemmar

SmålandsVillan är en del av OBOS, och du som blir kund hos oss kan få extra trygghet genom att bli OBOS-medlem. Då får du tillgång till OBOS trygghetspaket med lösningar som "Tillträdesskydd" och "Skydd för dubbel boendekostnad" - Lösningar som kan hjälpa dig ekonomiskt om din nuvarande bostad inte blir såld i tid.

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.